ny ([info]ny) rakstīja,
@ 2008-02-18 00:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:vv

par 16o

Es neatceros preciizi kad man saaka nepatikt dzimshanas dienas, bet, iespeejams, tas taa jau ir kopsh saakta gala un, iespeejams, tas ir saistiits nevis ar dzimshanu, bet ar daavanaam. Nesen kaadaa saviesiigaa literaatu sariikojumaa, mana krustmaate atcereejaas, ka vinja man chetru gadu dzimshanas dienaa daavinaajusi triis-riteni, bet es esot noskaities, ka man ir tikai viena daavana. Varbuut viss apsleepts tajaa, ka teevs no Maskavas 80ajos man veda diafilmas viskautkaadas par viskautko un taas vienmeer, stiepies un raujies, bija daudz. Kaadas 10 diafilmas ik reizi kaa minimums. A te tikai viens triisritenis. Nesen sadzeeries atpakojot kaadu Ziemassveetku daavanu aizmetu pa gaisu Borhesu vai Markesu vai Voneguutu, vienalga, sakot "tikai graamata". Un pats jau tikai blje vainiigs, ka daavanaam pieveersh daudz svariigaaku noziimi nekaa daudzi citi cilveeki... Vakar "indie godfather" PP man beidot uzdaavinaaja savu romaanu KOKNESIS. Taa pirmaas rindas ir shaadas: "Staljins paspeera dazhus neddroshus soljus pretii Berijam. Vinja veselaa roka iesliideeja zem francha un sazhnjaudza austrumnieku kinzhala spalu, kas bija izgriezts no cilveeka stilba kaula". Pagaidaam man daudz labaak par pirmajiem diviem teikumiem patiik PP noveeleejums: "manam ekskluziivajam informaacijas avotam par muuziku, kas man iepatiikas."

It makes you wonder, isn't it. Kaa cilveeks, kursh speeleeja indie hitus pa radio pirms veel bija uznjemts FORESTS GAMPS, var tagad rakstiit kaut ko taadu. If P*n made Vakara sesija, and if Vakara sesija made Astro Banga, then PP made Astro Banga. Skaidra lieta. Tomeer notiek kaa notiek. Lai kaa mums tas nepatiktu, cilveeki mainaas. Un indie beerni nekad nekljuust par miljonaariem. Taapeec PP raksta romaanus par Beriju un Staljinu, un cer kljuut par miljonaaru. Kakjis vaardaa siveens, kursh ir tikpat legjendaars cik pats PP, aizvien ir dziivs un sapnjos kjer indie peles, bet Macintoshi ir mainiijushies liidz nepaziishanai, kopsh peedeejo reizi Tu tos redzeeji. Taa man staasta PP. He digs he's time and I dig mine. Bet cik ilgs, garsh un plats katram ir "my time", ej nu un sazini.

Par dzimshanas dienaam - taas ir bijushas visaadas. Tad, kad pirmo reizi bija 18, shkjiet, visi viesi seedeeja pie apaljaa galda un eeda neegjus. Bija kaut kaada reize, kad kopaa ar sharmu un pieneni nezheeliigi piedzeeraamies un maate teica: "deels, tikai nedziedi". Bet iejaucaas sharms sakot: "Ja cilveeks grib dziedaat, lai dzied!". Pienene no smiekliem nokrita no kreesla. Reiz kaadaa dzimshanas dienaa tika pasniegtas Micrec ierakstu balvas un lai sho faktu ignoreetu ar Sinchu un Sharmu gaajaam uz ARBU, kas atradaas bijushajaas Bankas Baltija telpaas uz Gjertruudes ielas. Es eedu foreli. Par 3.50 Ls. Baigi izteereejos. Pamatskolaa uz manaam dzimumdienaam braucaam pie Balozha uz Skulti. Piedaliijaas ljoti daudz cilveeki, kaa iistaa drinking party'aa, arii taadi, kurus neviens nepaziist! Bija sekss un bija jauniiba. Vienaa no shaadiem vakariem, es pazinjoju, ka visaam meiteneem ar mani ir jaabuchojas un finaalaa guleeju kopaa ar divaam vecaakaam, toties aarkaartiigi gliitaam daamaam. Mums nevienam nebija toreiz pietiekami daudz gadu, lai vispaar guleetu... Vienaa no balleem pie Balozha, ar PRTG no riita cepaam kartupeljus un priecaajaamies par istabu, kuru kaads bija naturaali piedirsis. Smirdeeja peec suudiem. Real indie. Jau sen esmu pieradis, ka dzimshanas dienas atceras tikai sievietes. Bet es arii neko neatceros, taa kaa fair enough. Bet shkjiet nekas ljaunaaks par 2000aa gada 16o februaari vispaar nevar buut. Tobby Brothers bija izjukushi ar dirty love affair ieprieksheejaa gada decembrii, briljljainais palaidniibu draugs Levics ar bija pazudis, jo nepaarvaariija (man vismaz shkjita) manu aizraushanos ar tehno. Sharms dziivoja pie teeva un ja Sharms dziivo pie teeva, tad satiekas tikai ar cilveekiem, kurus akceptee teevs. Man vienmeer ir shkjitis, ka Sharma teevs uzskata, ka esmu Sharma probleemu galvenais pamats. Nu, luuk, togad biju viens pats ar Bjorkas diskiem un visi bija pazudushi. Un kopsh taa laika dziive ir gaajusi uz augshu. Tikai.

Dzimshanas dienas balli var uzorganizeet pa retam. Vakar taada bija. Un bija "tikai graamatas", torte, PP un kaadi desmit (apmeeram) viesi. Nu taadi, kas zinaaja, ka es vinjus buutu ieluudzis, ja vispaar kaadu buutu luudzis. UN es buutu ieluudzis kaadus 300, ja tas buutu iespeejams. Par daavanaam: Joni Mitchell koncert-vinils ir ljoti laba daavana man. Gandriiz tuva perfektai. Paldies, Didzi. Goran Gora uzdaavinaaja man medu, lai pieturas veseliiba. Chabucha pestelju disko bumbu. Erbe viskaut ko - somu, cepuri (kur tas viss ir? Pie manis nav), balonus, torti un debiilaakaas tortes sveces ever (balonos bija mesidzhs - God is ass, vai kaut kaa taa)! Veel arii C vitamiinu, kas shoriit glaaba no briesmiigaam pagjiraam. Malacis, Bljerbik. Bruno uzdaavinaaja lielu origjinaalfoto no Kubas. Ilka zivju paliknjus Feistai un Ramounai. Mis Aluuksne uzdaavinaaja Erotaa dabuutas zobu birstes ar peni un pupiem. Klusaa meitene bija izcepusi mazu shokolaades kuuku, bet Jurgjis (as indie as it goes, tikai vinjsh speelee nepareizajaa grupaa un nepareizo muuziku) Heinriha Briknera 1985. gadaa izdoto graamatu "Vai tu jau domaa par miilestiibu?" Kaiminja sieviete man uzdaavinaaja cepuri. Taadu, kada jau ir Egonam Reiteram. I look really funny, kad to uzvelku. Frika man neuzdaavinaaja, laikam, neko. Un ja kaads veel kaut ko daavinaaja, tad es to visu esmu paseejis, jo pie manis nekaa nav. Nupat atradu Austinjas. Gan Technics uuberkrutaas, gan i-poda. Taa kaa dziive turpina iet tikai uz augshu.

Luuk, iiszinjas, kuras esmu sanjeemis pagaajushaas nakts laikaa:

"Man ir gruuti saprast, ja ar Moriseja rindaam man gribi ko pateikt. Pietam tas pat izklausaas nejauki, jo to, kas tajaas pateikts, vienmeer esmu zinaajusi." (Oh, Julia, please don't be sad).

"Daudz rozhu, rozhiinu un mezhgjiinu dzimenee! Buchas, slepenaa pieluudzeeja!" (Rozhiinu maiznieki rozhiinu paliekas)

"You really can get fun out of those things you do?" (no way... cilveeki ir DA-ZHAA-DI!)

"Un briidii, kad man liekas viss tuliit var saakties un buut pa iistam - viss sabruuk manu acu priekshaa" (tell me more about drugs you're on)

"Mnm. Cuchi smuki." (ak shie smukie Cuchi. Viens cuchis un otrs cuchis... :)) )

"Kaa pashsajuuta? Marei ljoti traks peecriits! Paldies. Un veelreiz dzim-dzim dienas aizmirsta bucha (=" (shu, shu)

Nobeigumam ir paglabaats shis un tas. Team TG man iedaavinaaja CDR ar powerpointa prezentaaciju. Ljoti literaaru. Par mani. Te buus dazhi citaati:

Piedzima TG uzreiz ar vārdu un uzvārdu. Šādi gadījumi dzimtsarakstu nodaļās ir retums. TG vienmēr ir gaisā, viņam reāli, relatīvi, veģitīvi un biokardiski nekad nav laika, tamdēļ TG nekad nesaka nekad. TG sadzīvo ar laiku. Kā? Vienkārši – Viņš to padzīvo. TG vislabāk pazīst. Ko? Savu balsi viņš atpazītu pat runājot ar sevi. TG uzaudzināja Māris Žigats. TG bija grūts bērns, tādēļ ir atsities ne Mārī Žigatā, bet Māra Žigata pirkstā.
Sho visu pabeigsim ar [info]pikas dāvanu. Divi sastingushi kakji, snieg sniegs, skan labi zinaama melodija un ikviens cilveeks, kas to redz pie sevis skaita Toma Cheplina rindas: Oh, crystal ball, crystal ball, Save us all, tell me life is beautiful, Oh, crystal ball, hear my song,
I'm fading out, everything I know is wrong, So put me where I belong.
so it goes...
 
nekad neesmu uzrakstiijis neko uzskataamaaku par to kas ir indie un kas nav. Un taapat, juus muljkji, visticamaak vispaar nekad
nerubiisiet cik juus man esat svariigi... Paldies jums visiem. It was YES IT WAS one of the best birthdays I ever had...


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chocho_chocho
2008-02-23 17:54 (saite)
es citreiz domāju, ka indie dzīvi dzīvot arī būtu forši.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?