ny ([info]ny) rakstīja,
@ 2007-04-18 14:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Andy Palacio & the Garifuna Collective

kedleston


Shodien ir miera diena. Un "down to earth" diena, kad juutos absoluuti briinishkjiigi. Peedeejaas divas stundas pavadiiju rakstot atbildes uz zhuurijas jautaajumiem IYME konkursa finaalam, palasiiju kaadu zhulti par manu kandidatuuru sagaazushi Riigas ofisu darbinieki un nevienaa mirklii neljaavu tam sabojaat omu. Patiesiibaa sheit un tagad tas viss shkjiet ljoti mazsvariigi. Ineta ir darbaa, bet Matthew gluzhi kaa mazs puika uz griidas liek kopaa vienu no savaam trijaam "game consule". Veelaak uz vakara pusi cepsim jeeru uz vienreizlietojamaa BBQ. Veel grasos kaadaa mirklii iziet pastaigaa pa Kedleston park un ierakstiit MD kaa sheit dzied putni un bleej aitas. Shodien nekas nav jaadara, riit atgrieziisies celjojuma spriedze, naakamnedeelj ap sho laiku buushu aiznjemtaakais cilveeks pasaulee, tachu shodien par to neko negribu dzirdeet! Vakar pirmo reizi iemeegjinaaju gan traditional english pie ar tuuristu brokastiim iekshaa, gan cruble pie (laikam), kas jaaeed kopaa ar saldo kreejumu. Un lai neviens vairs man nestaasta, ka maajaas eedu neveseliigi. Gruuti iedomaaties kaut ko eljainaaku un aarpraatiigi barojoshu par to, kas ikdienu tiek eests sheit.
Dziives ritms shajaa Anglijas nostuurii ir savaadaaks - vakar vispirms aizbraucaam uz Shefiildu un daudz maz izstaigaajaam down-town. Pilseeta ir kalnaina, bet ljoti jauka. Ir sajuuta, ka neviens nestraadaa, jo otrdienas pusdienlaikaa Shefildaa visi cilveeki seezh taadaa jaukaa pilseetas maaksliigi veidotaa parcinjaa un eed makaronu salaatus, piiraagus, maizes, saldeejumus, dzer Dr. Pepper un piipee! Shefildas centraalajaa Virgin uzreiz pie ieejas ir siena, kas noklaata ar Brianstorm, taapeec diezgan logjiski un ziimiigi nopeerku visus pieejamos singla formaatus (7", 10" un CD) un sev par izbriinu shajaa veikalaa neatrodu nevienu citu vinilu...
Shefildas centraa ir taads kaa maakslas galeriju centrs, kuraa ir arii uztaisiits pilseetas botaaniskais daarzs. Tur arii dabonu piecu minuushu ekskursiju par Shefildas industriaalo veesturi, bet mazaa veikalinjaa nopeerku vienas gleznas reprodukciju ar gliitu, melnu kakji! Izdomaajam, ka brauksim uz Jorku! Un Jorka, savukaart, atgaadina mazu Praagu. Principaa nodarbojamies ar sight-seeing, iemetam aci vieteejaa Notredamaa, uzkaapjam kalnaa uz vienu cietoksni, bet Jorkas vecpilseetas mazo ielu veikalinji visu laiku prasaas peec bildeeshanas. Jaukaakaas bildes, iespeejams, ir ar porcelaana zakjiem, kas ir aarkaartiigi smiekliigi. Liidz galam neesmu iebraucis kas ir Ghost Trail, bet aciim redzot taa ir baigaa lieta, jo katraa Anglijas pilseetaa ir savas Ghost Trail. Dienas beigaas, atgriezhoties Daarbijaa, Ineta izpeetiijusi vienu tuurisma graamatinju saka, ka esam Jorkaa apskatiijushi visu, ko vien var apskatiit. Taada mieriiga un jauka pilseeta ar daudz, daudz pukjeem. Un tas nekas, ka krogaa man prasa ID, kura man nav liidzi un nepaardot ALE, turpat ap stuuri veikalaa neviens neko neprasa un gluzhi kaa iisti pusaudzi, gaidot maajupcelja vilcienu, abi ar Matthew dzeram vieteejo Black Sheep Ale un pljaapaajam par spaaniju un vinja teevoci, kursh esot izgudrotaajs! Es domaaju, ka Matthew teevocis censhas izgudrot time-travelling mashiinu, Matthew smejas. Daarbijaa, savukaart, ap astonjiem vakaraa viss ir izmiris. Mums piesienas labdabiigs urla, kursh nokaash 50p, vakaraa speeleejam metamo kaulinju pokeru, dzeram viinu, es iemaacu Matthew speeleet "zoliiti"! Vinja komentaars: "what a game! usually these games are just for one go and that's all, but it seems to me this game can go on forever..." Ineta apbriino manu speeju saprasties ar Matthew, kura anglju valoda ir apmeeram taada kaa Aleksam Teerneram. Es savukaart apbriinoju vinju miera un viena otra/dabas izjuutu. Un taa es vareetu turpinaat muuzhiigi...



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzheina
2007-04-18 17:04 (saite)
tavs stāsts par to salu pasakaino mieru un vienaldzību uz visu, kas iespējams par ir svarīgi, man atsauca atmiņā manu tieši tādu pašu sajūtu vēl pat pirms nedēļas. šobrīd esot ikdienā, man šī miera nežēlīg pietrūkst, tāpēc tev iesaku izbaudīt kārtīgi. un vēl tās superīgās aitas. viņas var mūžību vērot:)

(Atbildēt uz šo)


[info]cecex
2007-04-18 23:17 (saite)
ainiņa tiešām uzburas, kaut tai pusē nav kādu laiku būts. bet arī Beļģijā ļauži dzīvo milzu relaksā, nesteidzoties, vismaz ārēji ne par ko nerūpējoties. un latvietis, veikalā stāvot rindā, var kaut lēkāt, bet tas neliks pie kases esošajam cilvēkam pusē pārtraukt uzsākto sarunu ar kasieri par dažādiem niekiem. atgriezties Latvijas steigā un stresā pēc miera ostas nav diez cik patīkami.

(Atbildēt uz šo)


[info]pika
2007-04-19 18:35 (saite)
Ai, izklausās kā pasakā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?