ny ([info]ny) rakstīja,
@ 2005-07-01 15:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Roskildes staasti

We're high! We' re fuckin' high. Jo saulains festivaals tomeer ir daudz labaaks par dublju festivaalu. Veel ljoti gurst actinjas, taapeec visu laiku izmantoju savas fantastiskaas saules brilles, kas dazhbriid koncertos gan jaanjem nost, lai labaak apskatiitu visaadus maaksliniekus. Zaaliites uzpiipeeshana bezjeedziigos apmeeros Daanijaa ir beigusies un viltiigo smarzhu var sajust tikai kaadaa retaa vietaa. Arii nevienam LV draugam vairs nav piipiite, ko izvilkt no kabatas vakaraa peec koncertiem... Vakar vakaraa piemeklee arii ilgas peec Latvijas, jo mirklii, kad Roskilde ar saviem B klases klauniem nedaudz gurdina, ljoti gribeetos veelreiz White Stripes skatiit. Bet, kaa spriezhu no jaunaa atbrauceeja AV un no Juusu reviewiem, koncerts ir bijis so-so. Kaa tad tas taa var buut, ko??? :) Es un UR esam paarveertushies par ljaunajiem, jo paareejais LV zhurnaalistu flangs meedz runaat pilniigas muljkjiibas un nesmejas par muusu fantastiskajiem jokiem, kuros nereti tiek iesaistiits sekss un dazhaadu gjenetaaliju piemineeshana. Un staasta, ka Armands Van Heldens vakar speeleeja no vinila plateem, bet par festivaala labaako momentu pagaidaam nosauc Velvet Revolver. Ja Tu tam tici, tad fiksi sho lapu pamet!!! NEKAVEEJOTIES!!! :))

Labaak neguleet nemaz, kaa guleet stundas 4as, jo vakar kaajaas bija pamatiigs nogurums un kjermeniitis likaas nekur neliekams. Un visu Roskildee saaka paardot no 5iem, liidz ar to 4os peecpusdienaa iisti nezinaajaam, kur likties. Tachu peekshnji uzduuraamies virsuu Athlete soundchekam un smuki safotgraafeejaam grupas jokaino solistu. Turpat arii palikaam, lai sagaidiitu pashu maakslinieku speeli, kas no 10 balleem ir droshi veerteejama ar 6. ATHLETE ljoti daudz speeleeja pirmaa albuma Vehicles & Animals gabalus un vienaa momentaa uz 2aam dziesmaam pat atsauca atminjaa 2003aa gada psihodeelisko dauziishanos Glastonburyaa. Diemzheel no maigiem psihodeelikjiem Athlete patieshaam paarveertushies pasaku poprokeros ar psihodeelijas ieziimeem, bet pats nepatiikamaakais, ka visas dziesmas pietuvina albumaa dzirdamajam, bez eksperimentiem. Solists meegjina publiku uzpirkt ar leetiem jokiem un pusee paartrauc Half Light, jo gjitaara it kaa sagaajusi sviestaa un tad saak no jauna. Bet aizvien - everybody wants to be part of the rockscene un Ziemassveetku gaismas mirdz muusu aciis. Juutamies nedaudz kaa pedinji, jo apkaart ir mazas meitenes, kas sapnjaini raugaas Athlete solistaa un paaris Daanju tiinju puikas, kas finaalaa nosauc grupas solistu pie publikas un vinju apkampj. Ak jaa - veel Athlete publiku uzcienaa ar Jegermeister likjieri un ljoti briinaas par to, ka visi vinju dziesmaam dzied liidzi. Come to El Salvador - I don' t know why and I don't know what for... Snow Patrol un Coldplay kopeeshana gan ausis graiziija...

Roskilde aizvien ir parodija par festivaalu, jo stundu garaas pauzes starp koncertiem nu nekaadiigi neljauj pieliidzinaat sho paareejiem beedu braaljiem, kur nedeeljas nogales laikaa varam klausiities daudz vairaak jauku meldinju... Tomeer taa kaa shis man jau ir 4ais gads festivaalos, beidzot esmu sapratis (vai vismaz vakar vakaraa shkjiet), ka visu neredzeesi un nav nekaada jeega skraidiit un no katra muuzikja dzirdeet pa 3, 4aam dziesmaam. Man maajaas nav neviens Sonic Youth disks un vinju revolucionaaraa ietekme uz paaareejo muuziku man nav iisti zinaama, taapeec God Dammit, ienjemu skatuves priekshaa siltu vietinju uz Tom Vek and his orchestra! Tomam no skata nav vairaak kaa 20 un zoliidi 50 minuushu laikaa vinjsh kopaa ar trako bundzinieku un 2iem draugiem nospeelee visu We Have Sound albumaa dzirdamo. Puika pats ieiet savaa pasaulee un nebaidaas patrakot, tachu koncerta un pagaidaam arii visa festivaala TOP momenti ir On The Road un You Set The Fire In Me C-C, kas tiek speeleeti tikai ar basgjitaaraam un rosina domu, ka dzirdamais, neraugoties uz dziesmu monotono uzbuuvi un Veka jaunskunga briizhiem juutamo balss neskanju, ir naakotnes deju muuzika. We Have Sound tagad klausiishos daudz biezhaak un kaadaa citaa festivaalaa noteikti uz koncertu ieshu veelreiz!

3 Njujorkas lezbietes - Le Tigre - man zinaamas tikai no Nika Haarkorta radio paarraidees dzirdeetaa TKO, tachu uz skatuves paarsit jebkuru bezgaumiibas robezhu. Nemaz nerunaajot par kontroversiaalo izskatu, shkjiet, ka Le Tigre 80. gadu disko dziesmas speelee uz pilnas fonogrammas un Daanijaa ir diezgan populaari jo cilveeki bliezh visaam dziesmaam liidzi. Labaakais ir fakts, ka tas ir a) smiekliigi un b) energjiski. Un liidziigu, traku Glorijas Geinores I WILL SURVIVE arii diez vai kaut kur citur izdosies redzeet! Un daama brillees, kas atgaadinaaja Skriichu no glaabeejzvana, vien ir ko veerts! Encore vairs neskatiijos, kaa teiktu kaads labs draugs - zaje***a.

Nu ja, un tik vien pirmajaa dienaa vien bija, kaa aizskriet liidz disenei, ko speeleeja Armands Van Heldens un uz kuru bija ieradushies ap 20 000 cilveeku. Disene diezgan nopietni atgaadinaaja Live from LA ROCA un dizhais pasaules klases diidzhejs vismaz manaas aciis izgaazaas, speeleedams MINISTRY OF SOUND greeveejus, leetus Blur, White Stripes, Nirvana, AC/DC un The Hives remiksus un klaat piemikseejot dalju no sava pasha materiaala. Vinila plates no pioneer 500-x disku atskanjotaajiem veel maaku atshkjirt, taapeec droshi apgalvoju, ka diidzheju monstrs vismaz taas 40 minuutes, kuras nodejoju arii es, speeleeja no cd matricaam... Kauns, Heldena kungs, kauns...

Taalaak jau peec vecas tradiicijas pie telts piedzeeraamies un lai arii mans pats labaakais zhurnaalistu draugs atsleedzaas pa pusei teltii, lielaako nakts dalju pavadiiju jaukajaa RIMI 14ls izstraadaajumaa viens pats, jo UR bija izdomaajis paguleet blakus zaalienaa - nakts bija silta un zvaigzneem paarpildiita, es jums teikshu.

Shoriit logjiski aizguleejaamies, tachu kaut kaa paspeejaam veel liidz koncertu saakumam nomazgaaties, sveikt jaunpiebrauceejus un veel ienjemt labu skata poziiciju pie Islandes gada debijas, dziesminieka MUGISON. Nu, teikshu taa - nekas paarsteidzoshs... Puika izmanto jau vairaakkaart redzeetu sampleriiti, kuraa pats taisa jokus un speeleejas ar uz vietas ierakstiitiem balss jokiem. Uz vienu dziesmu uz skatuves arii iznaaca vinja draugs un miiljotaa meitene un tad pa vidu elektroniskai shizofreenijai Mugisona onkulis nospeeleeja a la Magic Numbers numuru. Tad, ka vinjsh izstaastiija staastu, ka shii meitene uz nedeelju vinju pametusi un tad vinjsh sarakstiijis dziesmu I MISS YOU, koncertu pametu, lai ietureetu gardu turku kebabu un kafiju!

Visbeidzot tikko atnaacu no 4aam Be Good Tanyas dziesmaam. Neskatoties uz great reviews no USA un muuzhiigo ansamblja pabuushanu CMJ hitparaadee, Kanaadas meitenes tomeer vairaak atgaadinaaja taadu indie DIXIE CHICKS variantu un arii nedaudz pieshausim tomeer sho to Sherilas Krovas klaat.

Peec 50 minuuteem iet valjaa viens no personiigi gaidiitaakajiem momentiem - M83. Peec tam liidz pat 4iem riitaa skraidiishu starp Captain Comatose, The Dears, The Others, Sonic Youth otro koncertu ar eksperimentiem un viesiem, Two Lone Swordsmen, Death From Above 1979, Junior Senior, Autechre, Kano, Mew un ja pietiks speeks arii padancoshu pie John Digweed plateem (vai varbuut cdr).

To be continued...

ak jaa - foto pavadiijums shim staastam ir apskataams sheit!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ny
2005-07-01 17:22 (saite)
BLJIN! Es nezinu nafig tas links nestraadaa, taa ir kaut kaada inbox.lv aizsardziiba. shit! foto.inbox.lv/albums/toms~grevins, pieljauju, ka Jums saakumaa jaaaiziet uz pirmo lapu, lai peec tam tiktu klaat! Atvainojos, bljin!
Albums ir uztaisiits un tur viss straadaa!!!!!!!!!!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ny
2005-07-01 17:35 (saite)
probleema atcelta un kljuuda saprasta! :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sveetaa_seeta
2005-07-01 17:44 (saite)
jūs ar uldi esat tik mīļi!!!
es ceru, ka m83 uzstāšanās laikā vajadzības gadījumā dziedāsi līdzi: "cccaaa-ccca-caa!"

(Atbildēt uz šo)


[info]frikadele
2005-07-01 18:25 (saite)
man patika white stripes loti. liepajas draudziniem ari.

(Atbildēt uz šo)


[info]spuldziite
2005-07-01 18:42 (saite)
izlasot šo visu apmēram puse no slēptās velmes nākamgad aizlaisties uz roskildi ir pagaisusi..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]copy
2005-07-06 23:44 (saite)
viņš vienkārši bija uz nepareizajiem koncertiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ny
2005-07-07 01:16 (saite)
Hmmm...
Dear. Copy!
Buutu interesanti uzzinaat ko noziimee neiisti koncerti! Shkjiet Tevi pie Dears, Athlete un Four Tet arii maniiju.
Vai tieshaam esmu palaidis garaam apskaidriibu no debesiim Foo Fighters, Turbonegro, Green Day vai Jimmy Eat World laikaa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]copy
2005-07-07 11:31 (saite)
nē, nē, es jau neko nesaku, vienkārši nevajadzēja iet uz tiem neforšajiem ;)
un nekādā gadījumā kādā citā festivālā nepalaid garām 13 & god

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]frikadele
2005-07-01 18:54 (saite)
bet liepaajaa rit uzstaasies Liivi.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2005-07-01 20:41 (saite)
Neņem ļaunā, bet man kā vienkāršam latvietim vienkārši skauž =/ Toties ir prieks, ka Tev ir jaukas brīvdienas =) Ilka

(Atbildēt uz šo)


[info]copy
2005-07-06 23:46 (saite)
jo apkaart ir mazas meitenes, kas sapnjaini raugaas Athlete solistaa hā hā

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?