30 September 2005 @ 10:44 am
Par bojā-gājējiem.  


RĪGA, SEP 26, BNS - Sestdien Cēsīs un Rīgā auto uzbraukuši gājējiem. Viens gājējs gājis bojā.

Rīga, 29.sept., LETA. Ap plkst.20.40 Rīgā, Satekles ielā, 1964.gadā dzimušais Grigorijs, vadot taksometru "Volvo", notrieca gājēju.

Rīga, 29.sept., LETA. Ap plkst.17.30 Rīgā, Cēsu ielā, 1944.gadā dzimušais Georgs, vadot automašīnu SAAB, notrieca gājēju - 1989.gadā dzimušu jaunieti.

Rīga, 30.sept., LETA. Vakar Rīgā tramvaji notriekuši divus cilvēkus

Rīga, 30.sept., LETA. Ap plkst. 16.30 Ventspilī, Embūtes un Ausekļa ielas krustojumā, 1977.gadā dzimušais Igors, vadot automašīnu "Mazda 626", notrieca gājēju 1993.gadā dzimušu meiteni.



Nu nebrīnos. Tik daudz to bojā-gājēju uz ielām, ka pašai bail metas.
Un šie arī metas. Pāri.
Pāri ielām, pie sarkanā, ielas vidū, neatļautās vietās, stiprā mašīnu plūsmā, ar bērniem, ar skrituļslidām, divatā, ar velo, ar iepirkumu tīkliņiem, zem mašīnām, trolejbusu degungalā, skriešus, zem skolēnu autobusiem, pāri Brīvības, pāri Dzirnavu, pāri Lomonosova, pāri Cēsu, pāri Barona, pie Stokmaņa, pie Makdonalda, pie Brīvības pieminekļa.

Tā vien gribas tādam bojā-gājējam palūgt, lai šis pie viens reizes nodod sveicienu Jānim Pāvilam II un princesei Diānai.
 
 
( Post a new comment )
x-ƒ[info]x_f on September 30th, 2005 - 11:16 am
Vecmāmiņa ar mazdēliņu stāv pie luksofora pie ielas ar četrām joslām. Mazdēls pie vienas rokas, pie otras – iepirkumu maisiņš. Redz, ka iela nedaudz brīvāka kļuvusi, šauj mierīgi pāri, tas nekas, ka sarkanais deg. Mazdēliņš saprot, ka tā drīkst, jo vecmāmiņa taču veca, gudra, daudz ko dzīvē noderīgu iemācījusie. Jāņem piemērs no viņas.

Tāpat arī tie, kas iet pāri Brīvības ielai tad, ja līdz luksoforiem ir vien kādi 30 metri uz abām pusēm. Bet nē, vieglāk un ātrāk ir tieši tur, kur gribās.
(Reply) (Link)
Nise[info]bessa on September 30th, 2005 - 11:19 am
ui, taa ir saapiiga teema, nekaadas cienjas pret autovadiitaajiem:(((
(Reply) (Thread) (Link)
jauna un kaislīga: zobens[info]nrk on September 30th, 2005 - 11:21 am
ā, aimirsu piebilst - neapskaužu autovadītājus.
Es jau trīsreiz būtu sirma palikusi vienreiz cauri Rīgai izbraukusi
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
efix[info]efix on September 30th, 2005 - 12:01 pm
pareizi ir, autobrauceejus var neapskaust - mums gaajeeju kultuurua briizhiem ir pisec. Noziedoju savus Ls 10 un ieliku stipraakas tuvaas gaismas, par cik vairaak ar taam sanaak braukt, nu jau drusku aatraak var ieraudziit gaajeejujus-bojaagaajeejus. Bet nu vinju ir DAUDZ, it sevishkji lauku rajonos. Tas mani biedee, un redzeet ta nevar. Tikvien kaa peedeejaa briidii.

NU jaa, autobrauceeju kultuura jau ar nav labaaka, lai gan nesen biju Londonaa - pozitiivs iespaids par gaajeejiem un autobrauceejiem un velobrauceejiem. Visi var vienoties un viss notiek. Gaajeeji, ja var un neapdraud dziiviibu, iet paari pie sarkanaa. Kustiibu mashiinas uzsaak pie oranzhaa, un ir ok.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]divi_g on October 1st, 2005 - 01:06 am
Dabiskā izlase..
(Reply) (Thread) (Link)
jauna un kaislīga: barā_malā[info]nrk on October 1st, 2005 - 06:05 am
Drausmīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]divi_g on October 1st, 2005 - 12:51 pm
Nekas skaists toč nav.
(Reply) (Parent) (Link)