krēpjlācis - [entries|archive|friends|userinfo]
krēpjlācis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 29th, 2018|04:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[music |Tool - Schism ]

kopš kura laika tāda neveselīgas personības iezīme kā introvertums, kas parasti atspoguļo vienkārši cilvēka nedrošību, kura, savukārt, bieži rodas no uzaugšanas emocionāli slimā ģimenē, ir kļuvis par kaut kādu Latvijas PR meistarstiķi?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:December 29th, 2018 - 04:34 pm
(Link)
A kas tur neveselīgs?
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:December 29th, 2018 - 04:37 pm
(Link)
Pilnīgi viss, dzīvošana pasaulē veidojas no savstarpējas sadarbības, uzticības un komunikācijas, nevis sēdēšanas stūrītī un nespējas pārspļaut pār lūpu.
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:December 29th, 2018 - 05:03 pm
(Link)
Diezgan aroganta attieksme.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:December 29th, 2018 - 05:53 pm
(Link)
Aroganta, t.i., iedomīga? Wtf? Kādā veidā tad es varu būt iedomīgs, ja esmu tipisks šī nedrošuma piemērs? Viss, ko es saku, ir tas, ka tādiem kā es nevajadzētu kļūt 'stilīgiem'. Es nesaprotu, no kurienes sākas šis introvertuma brends Latvijai. Brauciet pie mums, mēs ar jums nekomunicēsim? Kāpēc tad tu man nepaskaidro, kāds ir sabiedrības ieguvums no introvertuma, kas introvertumā ir tik superīgs? Es arī līdz gadiem 16 vispār gandrīz vai negāju ārā no mājas, tad es tapu kaut cik nosocializēts un, kamēr nesākās nākamais posms, kādus 2 gadus biju drīzāk ekstraverts. Tagad atkal esmu vairāk introverts. Ekstraverto laiku atceros kā labāko laiku savā dzīvē, tajā laikā man bija vairāki draugi, daudz jaunu pieredžu, turklāt es arī piedalījos dažādos projektos, ko nebūtu darījis, ja būtu vienkārši sēdējis mājās un patvēries iztēles pasaulē.
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:December 29th, 2018 - 07:07 pm
(Link)
Nu, šis brends jau ir saistīts ar vienu ļoti veiksmīgu kampaņu, kas lielākoties arī paglāba Latviju no dažādām potenciāli neveiklām situācijām starptautiskā vidē.
Nedomāju, ka tā ir kļuvusi par LV specifisku brenda lietu. Tā ir laba informācija, ko zināt, citādi liela daļa ārzemnieku tiešām domā, ka latvieši vnk ir nepieklājīgi vai nejauki.
Protams, ka ir patīkami būt ekstravertam, bet, ja nu tā nav, nu ko tur padarīt? Iet uz terapiju un mēģināt sevi padarīt par to, kas neesi?

Nedomāju, ka tā ir kļuvusi par kaut kādu stilīgāko lietu - vnk cilvēki sāk par to daudz vairāk runāt. Un, tā kā ir internets, visi introverti piepeši var kļūt par pseido-ekstravertiem.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:December 29th, 2018 - 07:54 pm
(Link)
Tieši tā, šī arī ir interesanta tēma - cik ļoti daudzi no 'introvertiem' veic masīvu izrādīšanos socportālos, kas tikai pierāda, ka viņu noslēgtība, atturība vai neiesaistīšanās ir vienkārši nespēja komunicēt reālajā dzīvē, nevis vēlme nepiesaistīt uzmanību, nebūt kompānijas centrā vai paturēt savus uzskatus vai jūtas pie sevis.

Un jā, ja ar introvertumu paskaidrojam tūristiem to, ka, piem., ja uz ielas viņiem kaut kas notiks, apkārtējie vienkārši soļos garām, tad tas ir labs un atbalstāms paskaidrojums. Tas gan laikam raksturīgs visiem postsovjetiem, ne tikai Latvijai.

Es nedomāju, ka terapija kaut ko mainīs pieaugušiem, deformētiem cilvēkiem, bet par audzināšanu un veselīgas ģimenes veidošanu mācīties noteikti vajadzētu visiem topošajiem vecākiem.
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:December 29th, 2018 - 09:09 pm
(Link)
Neuzskatu introvertumu par k.kādu deformāciju.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:December 29th, 2018 - 09:38 pm
(Link)
Es spriežu pēc sevis, mans intravertums 100 punkti ir deformācija. Ir citi, kuriem nav.
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:December 29th, 2018 - 09:53 pm
(Link)
Nu, mani mans introvertums arī nomāc, bet tai pat laikā zinu tā bonusus - varu mierīgi dzīvot viena, strādāt viena un darba apstākļos introvertums pazūd pats no sevis.
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:December 30th, 2018 - 11:57 am
(Link)
man šķiet, ka introvertums ir tik vispārīga īpašība, ka to nav iespējams viennozīmīgi polarizēt, tā var piemist gan psihiski veseliem, "normāliem" cilvēkiem, gan kā citu devianču blakne. Nu, kā jau lielākā daļa īpašību, kuras mēdz saasināties līdz psihozes apmēriem. Taču piekrītu, ka šī introvertuma brendošana ir kaitinoša. No otras puses skatoties, mani kaitina jebkādas brendošanas, tāpēc laikam nebūšu īstais vērtētājs
[User Picture]
From:[info]puika_vecis
Date:December 29th, 2018 - 06:21 pm
(Link)
Klasisks gadījums, kad defektu pārvērš par efektu?
[User Picture]
From:[info]hessin
Date:December 30th, 2018 - 10:26 pm
(Link)
imho introvertums nav neveselīga personības iezīme, tas, kas ir neveselīgs, ir social anxiety (kas kā pats definē ir nedrošums un uzaugšanas apstākļi). Introvertiem cilvēkiem nav problēmas komunicēt, tikai besī pārāk daudz komunikācijas, vajag atpūsties, kamēr ekstroverti to vien dara kā barojas no burzmas. Kas tieši kaiš latviešiem, nezinu. Varētu būt pieklājīgāki.

Pati akcija īpaši neiespaido, tāpēc, ka introvertums nav nekas unikāls latviešiem - var piesiet somiem (kas pasaulē varētu būt slavenākie introverti) un arī vāciešiem. Bet tāpēc jau tā ir mārketinga akcija, kas realitāti izpušķo.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 9th, 2019 - 12:47 pm
(Link)
lūk.
introverti gūst energiju atpūšoties vienatnē, ārpusē iztērējas.
ekstroverti - vienatnē nīkst, barojas no apmaiņas. tas arī ir vienīgais, kas vinus atškir. pat ne uzvedība. social anxiety u.c. pārpratumu dēļ no ārpuses ne vienmēr var pateikt, kurš ir kurš. to zina tikai cilvēks pats.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:June 10th, 2019 - 01:01 am
(Link)
es tiešām nezinu, kurš no šiem diviem tipiem es esmu