Nesen Palasīt citus Laiks Par mani Ninonas virtuve atpakaļ? atpakaļ? tālāk? tālāk?
Ļaļaļā
User: [info]ninona
Name: Birjuza
kaut kas
Gaišzils
ieskaties
Kopā
Sēžu augstā tronī -
Holēriķe, flegmātiķis un trīs(i) bērni
[info]ninona
Iedomājos vien, kā mans un A darba režīms izskatītos, ja būtu tajā darbā palikusi.
Pusi no tām 3 nedēļām, ko strādāju, P noslimoja, tagad šo 3 ned. un 1 dienas laikā tikai 4 dienas abi bērni reizē ir bijuši pa iestādēm. Šodien P jau atkal mājās.
Vēlāk mērīšu viņai temperatūru, vērošu šodien.
3 atzīšanās Arī tu to vari. Atzīsties
Comments
smille From: [info]smille Date: 21. Februāris 2017 - 09:30 (Links)
Es nespēju iedomāties sevi darbā vispār. Tās B lapasvir ar ierobežotu garumu? :D
From: [info]ninona Date: 21. Februāris 2017 - 10:06 (Links)
"Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtības noteikumu (Nr. 152) 17.1 punkts nosaka: ja darbnespēja turpinās ilgāk par 26 nedēļām, ārsts nosūta personu uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju. Komisija sniedz atzinumu par darbnespējas lapas pagarināšanu darbnespējas periodā, kas turpinās ilgāk par 26 nedēļām, bet ne ilgāk par 52 nedēļām (skaitot no darbnespējas pirmās dienas), ja tas nepieciešams pilnvērtīgas ārstēšanas nodrošināšanai (tai skaitā rehabilitācijas nodrošināšanai), vai nosaka invaliditāti.

Likuma "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu" 13. panta pirmā un trešā daļa paredz nosacījumus slimības pabalsta izmaksas periodiem, tas ir, par kādu periodu un cik ilgi tiek izmaksāts slimības pabalsts.

Ja slimo ar pārtraukumiem, tad slimības pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra izmaksā ne ilgāk par 52 nedēļām triju gadu periodā. Nosakot

52 nedēļu periodu, tiek summēti visi darba nespējas periodi, skaitot no pirmās saslimšanas dienas (darba nespējas A lapas dienas), par kuriem ir piešķirts un izmaksāts slimības pabalsts, izņemot darba nespējas periodus slima bērna kopšanai un saslimšanu ar tuberkulozi, kā arī grūtniecības, dzemdību atvaļinājuma (maternitātes pabalsta) periodus, par kuriem piešķirti pabalsti."

T.i., ja slimo pats, tad ir ierobežojums, bet, ja B lapa grūtniecības vai bērna dēļ - var tusēt uz vella paraušanu!
sw From: [info]sw Date: 21. Februāris 2017 - 11:48 (Links)
Jap, šis ir viens no iemesliem, kāpēc man ir grūti parakstīties uz kaut kādu inhouse nodarbinātību. Tās algas pie mums nav lielas un, ja kaut ko vismaz aptuveni tādu pašu izdodas sakasīt, netērējot spēkus ceļam un izskatam un nejūtoties vainīgai par bērna kārtējo palikšanu mājās, man šķiet, tur pat nav, ko domāt. Varbūt vienīgi tas ir galīgi neambiciozi un tā...
3 atzīšanās Arī tu to vari. Atzīsties