Nesen Palasīt citus Laiks Par mani Ninonas virtuve atpakaļ? atpakaļ? tālāk? tālāk?
Ļaļaļā
User: [info]ninona
Name: Birjuza
kaut kas
Gaišzils
ieskaties
Sēžu augstā tronī - Komentāri
Holēriķe, flegmātiķis un trīs(i) bērni
"Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtības noteikumu (Nr. 152) 17.1 punkts nosaka: ja darbnespēja turpinās ilgāk par 26 nedēļām, ārsts nosūta personu uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju. Komisija sniedz atzinumu par darbnespējas lapas pagarināšanu darbnespējas periodā, kas turpinās ilgāk par 26 nedēļām, bet ne ilgāk par 52 nedēļām (skaitot no darbnespējas pirmās dienas), ja tas nepieciešams pilnvērtīgas ārstēšanas nodrošināšanai (tai skaitā rehabilitācijas nodrošināšanai), vai nosaka invaliditāti.

Likuma "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu" 13. panta pirmā un trešā daļa paredz nosacījumus slimības pabalsta izmaksas periodiem, tas ir, par kādu periodu un cik ilgi tiek izmaksāts slimības pabalsts.

Ja slimo ar pārtraukumiem, tad slimības pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra izmaksā ne ilgāk par 52 nedēļām triju gadu periodā. Nosakot

52 nedēļu periodu, tiek summēti visi darba nespējas periodi, skaitot no pirmās saslimšanas dienas (darba nespējas A lapas dienas), par kuriem ir piešķirts un izmaksāts slimības pabalsts, izņemot darba nespējas periodus slima bērna kopšanai un saslimšanu ar tuberkulozi, kā arī grūtniecības, dzemdību atvaļinājuma (maternitātes pabalsta) periodus, par kuriem piešķirti pabalsti."

T.i., ja slimo pats, tad ir ierobežojums, bet, ja B lapa grūtniecības vai bērna dēļ - var tusēt uz vella paraušanu!

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..