Nesen Palasīt citus Laiks Par mani Ninonas virtuve atpakaļ? atpakaļ? tālāk? tālāk?
Ļaļaļā
User: [info]ninona
Name: Birjuza
kaut kas
Gaišzils
ieskaties
Kopā
Sēžu augstā tronī -
Holēriķe, flegmātiķis un trīs(i) bērni
[info]ninona
Šorīt cepu maizi.
Izlaižot visus sarežģījumus - skaisti pacēlās, bet iekšā kā īpaši labs šveices siers - blīva un ar "acīm" pat 2cm diametrā.

Karstmaizes it is NOT.
10 atzīšanās Arī tu to vari. Atzīsties
Comments
str From: [info]str Date: 7. Aprīlis 2015 - 13:20 (Links)
Cepi mašīnā vai cepeškrāsnī? Ar raugu? ( bezglutēna taču?)
From: [info]ninona Date: 7. Aprīlis 2015 - 13:24 (Links)
Cepeškrāsnī. Mašīnā pietrūka iespējas regulēt rūgšanas ilgumu (mēdza pārrūgt) un kaitināja lāpstiņas iecepšanās.

Bezglutēna, bezglutēna.

Es vakarā vēlu uzmaisīju mīklu un noliku ledusskapī. Bija par blīvu, īsti neuzrūga, no rīta saliku vēl raugu, pielēju ūdeni un tā, izmocīju mikseri utt. Un sanāca tas, kas sanāca... Parasti cepu brīvdienās, tad var sakarīgāk tai cepšanai pievērsties.
str From: [info]str Date: 7. Aprīlis 2015 - 13:31 (Links)
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=435037180004063&id=434397026734745
Bezglutēna mīklai nav īsti kur rūgt, tur jāmeklē receptes sodas maizei( četras sezonās bija recepte), vai jāpievieno ksanatāna sveķus vai tml ( man pasūtīti , provēšu kā sanāk)
Pirms Lieldienām cepu - pusi milti,Pusi auzu milti, sarūga ig kā smuki, bet tad visa izjuka mīkla, kkas sacepās bet neuzpūtās tik smuki
From: [info]ninona Date: 7. Aprīlis 2015 - 13:48 (Links)
Izbeidz, es 5+ gadus raudzēju un cepu bezglutēna maizi! Un, ja vien piedomāju, izdodas lieliska.
Esmu pat pati izaudzējusi ieraugu un ar to ilgstoši cepusi.
Sodas maize man nepatīk. Galīgi nav TAS.

Raugam jau vajag ka tikai ogļhidrāti - ciete, cukurs, glutēns tam pofig. Glutēna ieguldījums labā maizē ir vien tik, ka gaisa burbulīši labāk turās katrs atsevišķi un nelaižās arī gaiss ārā, jo vienkārši tās olbaltumvielas salīmējas savā starpā un veido nosacītu režģi. Bezglutēna rauga mīklai, ja ir pareizā konsistence un perfekti novaktē, nav ne vainas, VAR uzcept pufīgu smalkporainu maizi. Es gan parasti tik labi nenovaktēju...

Man mājās mētājas guāra sveķi, bet faktiski nelietoju. Dažkārt kādai cimperlīgākai mīklai, ja izbeidzies Schaer MixB, drošības labad pielieku.
str From: [info]str Date: 7. Aprīlis 2015 - 13:51 (Links)
Re kā .
Maizi no tiem maisījumiem cep vai tad pati miltus sajauc?
From: [info]ninona Date: 7. Aprīlis 2015 - 13:53 (Links)
Pati jaucu, man gatavie maizes maisījumi stipri par dārgu. Māsa no tiem cep.
From: [info]ninona Date: 7. Aprīlis 2015 - 13:58 (Links)
http://ninonasvirtuve.blogspot.com/search/label/maize
Daži maizes eksperimenti. Mēs gan šo daudzo gadu laikā esam kļuvušas ļoti nepiekasīgas, ēdam, kas nu sanāk :D Un es tad arī vieglprātīgi visbiežāk gatavoju pēc izjūtas (maize tā ģenerāli labāka tomēr sanāk, ja turas pie labas receptes).
str From: [info]str Date: 7. Aprīlis 2015 - 14:12 (Links)
Paldies! Mēģināšu!
halina From: [info]halina Date: 8. Aprīlis 2015 - 11:42 (Links)
Es cepu no mix b un automātā un esmu ļoti apmierināta ar rezultātu. ļoti labi rūgst un sanāk rauga mīkla. Tikai vajag vienreiz redzēt, ka tas strādā un stress pazudīs.

Uz sitiena neatradu recepti, bet nu tur ir aptuveni 350 g milti, 1 ēd k cukurs, 1 tējk. sāls, (laikam) 340 ml ūdens un 1 pac sausais raugs (var likt citu, ja māk). Mums aparāts raugu pieber pats klāt vēlāk un raudzē aptuveni 2h un cep aptuveni 1h.

Miltiem var pielikt max 1 tējk Psyllium, lai satur mitrumu un būtu elastīgāka mīkla un kādu ēdamkaroti vai vairāk Tapioka cietes, lai uzlabotu garšu.

Šīs divas papildu sastāvdaļas ieguvu no kursiem pie vācu labākās bezglutēna cepējas. Bet tur mācījos cept bez aparāta.. bija labais!
From: [info]ninona Date: 8. Aprīlis 2015 - 11:55 (Links)
Vispār es arī varētu apsvērt energotaupības nolūkos atgriezties pie mašīnas. Hmmmm.
10 atzīšanās Arī tu to vari. Atzīsties