Izbeidz, es 5+ gadus raudzēju un cepu bezglutēna maizi! Un, ja vien piedomāju, izdodas lieliska. Esmu pat pati izaudzējusi ieraugu un ar to ilgstoši cepusi. Sodas maize man nepatīk. Galīgi nav TAS.
Raugam jau vajag ka tikai ogļhidrāti - ciete, cukurs, glutēns tam pofig. Glutēna ieguldījums labā maizē ir vien tik, ka gaisa burbulīši labāk turās katrs atsevišķi un nelaižās arī gaiss ārā, jo vienkārši tās olbaltumvielas salīmējas savā starpā un veido nosacītu režģi. Bezglutēna rauga mīklai, ja ir pareizā konsistence un perfekti novaktē, nav ne vainas, VAR uzcept pufīgu smalkporainu maizi. Es gan parasti tik labi nenovaktēju...
Man mājās mētājas guāra sveķi, bet faktiski nelietoju. Dažkārt kādai cimperlīgākai mīklai, ja izbeidzies Schaer MixB, drošības labad pielieku.
|