Plovs (cont.) jeb Poor Men's Edition :)
« previous entry | next entry »
Mar. 21., 2005 | 10:29 pm
mood: ir OK!
music: GoldFM (Boney M - Sunny)
Tad nu lūk - pēc minūtēm 10 plovs būs gatavs. Nopostēšu savu plova recepti, jo tā, kas bija publicēta
asteor žurnālā ir diezgan pat kruta!
Tātad - ņemam jēra gaļu (ne par treknu, ne par liesu) un sagriežam strēmelēs. Sagriežam vienu lielu sīpolu smalki, jo smalki. Saspiežam ar \m/ ķiplokspiedi 3 nelielas ķiploka daiviņas. Nomazgājam, nomizojam un rupji sarīvējam 3 nelielus burkānus. Ievietojam to visu pannā (jo "pīles" man nav...) un uzlejam gandrīz 4 ēdamkarotes rapšu eļļas (nu sorry - man garšo trekns ēdiens ;)) Visu liekam uz puslīdz lielas uguns, lai apcepās.
Tikmēr paņemam divas paciņas Valdo rīsu un tā riktīgi pēc
asteor receptes noskalojam. Proporcijas tiek ievērotas tās pašas - uz vienu daļu rīsu - divas daļas ūdens.
Kad viss ir apcepies, tad pārgāžam no pannas katliņā (te lūk arī izpaužas Poor Men's efekts - man nav cepeškrāsns un arī "pīle"), pievienojam ūdeni un noskalotos rīsus, garšvielas (manā gadījumā - sāls, pipari, gaļas kopējā piedeva un drusku sarkanvīna...;)) - pagriežam gāzi nedaudz vairāk, lai tas viss sāk drusku burbuļot - tiklīdz tas notiek, griežam gāzi pavisam mazu, lai tas viss lēnām sūt. Vāku toč nost neņemam vismaz minūtes 25!!!
Pēc 25-30 minūtēm apmaisam visu padarīšanu un ļaujam vēl nedaudz (minūtes 10-15) pavārīties. Tad pievienojam 3 ēdamkarotes tomātu mērces (visparastākās) - krāsai un nedaudz garšai ;) Pavāram 2-3 minūtes un VALLĀ - pasniedzam karstu galdā :)
Ak jā - to visu darot, varat iemalkot, ja atliks laiks - kādu malku laba brendija vai viskija (manā gadījumā - Tullamore Dew... ;))
Rezultāts ir garšīgs - vismaz man patīk :)) Novēlu visiem labu apetīti! Savus komentārus, kā vienmēr varat atstāt zemāk :)
P.S.
jancis plovs garšoja :) Arī man pašam, protams. Bet ir izdarāmi secinājumi - jāpieber nedaudz vairāk sāls... un jāizmanto beramie/sveramie rīsi nevis paciņu - atšķirība ir tāda, ka no paciņu rīsi - lai arī cik tos nomazgātu - vienalga beigās (uz atdzišanas pusi) sāk saķept... :/
P.P.S. Un kurš teica, ka vīrieši nav labākie pavāri? :))) (Kurš ta sunim asti cels, ja ne pats ;))
Tātad - ņemam jēra gaļu (ne par treknu, ne par liesu) un sagriežam strēmelēs. Sagriežam vienu lielu sīpolu smalki, jo smalki. Saspiežam ar \m/ ķiplokspiedi 3 nelielas ķiploka daiviņas. Nomazgājam, nomizojam un rupji sarīvējam 3 nelielus burkānus. Ievietojam to visu pannā (jo "pīles" man nav...) un uzlejam gandrīz 4 ēdamkarotes rapšu eļļas (nu sorry - man garšo trekns ēdiens ;)) Visu liekam uz puslīdz lielas uguns, lai apcepās.
Tikmēr paņemam divas paciņas Valdo rīsu un tā riktīgi pēc
Kad viss ir apcepies, tad pārgāžam no pannas katliņā (te lūk arī izpaužas Poor Men's efekts - man nav cepeškrāsns un arī "pīle"), pievienojam ūdeni un noskalotos rīsus, garšvielas (manā gadījumā - sāls, pipari, gaļas kopējā piedeva un drusku sarkanvīna...;)) - pagriežam gāzi nedaudz vairāk, lai tas viss sāk drusku burbuļot - tiklīdz tas notiek, griežam gāzi pavisam mazu, lai tas viss lēnām sūt. Vāku toč nost neņemam vismaz minūtes 25!!!
Pēc 25-30 minūtēm apmaisam visu padarīšanu un ļaujam vēl nedaudz (minūtes 10-15) pavārīties. Tad pievienojam 3 ēdamkarotes tomātu mērces (visparastākās) - krāsai un nedaudz garšai ;) Pavāram 2-3 minūtes un VALLĀ - pasniedzam karstu galdā :)
Ak jā - to visu darot, varat iemalkot, ja atliks laiks - kādu malku laba brendija vai viskija (manā gadījumā - Tullamore Dew... ;))
Rezultāts ir garšīgs - vismaz man patīk :)) Novēlu visiem labu apetīti! Savus komentārus, kā vienmēr varat atstāt zemāk :)
P.S.
P.P.S. Un kurš teica, ka vīrieši nav labākie pavāri? :))) (Kurš ta sunim asti cels, ja ne pats ;))
(bez virsraksta)
from:
nfoworm
date: Mar. 21., 2005 - 11:00 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from:
kakjux
date: Mar. 22., 2005 - 01:05 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from:
nfoworm
date: Mar. 22., 2005 - 01:25 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from:
kakjux
date: Mar. 22., 2005 - 01:28 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from:
nfoworm
date: Mar. 22., 2005 - 01:36 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from:
kakjux
date: Mar. 22., 2005 - 01:38 pm
Link
man mājās tikai burbons palicis :( wee
Atbildēt | Iepriekšējais