Mince ([info]nesshux) rakstīja,
@ 2011-11-16 22:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ledus un uguns dziesma (A song of ice and fire)
Ziemeļu pils Vinterfellas lordam Eddaram Starkam bija sieva lēdija Katelīna, divas meitas - Arja un Sansa, kā arī četri dēli - trīs laulībā dzimuši - Robs, Brendons un Rikons un viens ārlaulības - Džons (Jānis :D ). Kādā dienā viņš saņēma aicinājumu no sava drauga karaļa un kopā ar meitām devās uz dienvidiem, uz Karaļa zemi. Tur viņš nejauši atklāja, ka karaļa bērni patiesībā nav viņa bērni (karalienei tā "gadījās") un pēc drauga nāves, viņa dēla uzraudzīts, šķīrās no galvas. 
Sansa palika pilī un vēlāk tika apprecināta ar jaunā karaļa brāli. Arja uz savu devās mājup, iekuļoties visādās ķezās un piedzīvojumos. 
Karaļvalstī sākās jukas, un Robs, kļuvis par Vinterfellas lordu un Ziemeļu karali, kopā ar māti devās karagājienā. Džons ceļoja uz Sienu, lai kļūtu par Nakts Sargu. Abi mazākie brāļi palika pilī. 
Un tad... Teons, Eddara aizbilstamais, uzbruka Vinterfellai un šķietami nogalināja Brendonu un Rikonu (viņi labi paslēpās un izdzīvoja, bet pasaule par to nezina), Vinterfella tika nodedzināta. Lēdijai Starkai nu palika viena meita un viens dēls, jo par Arju neviens neko nebija dzirdējis jau veselu mūžību. 
Lauztas vienošanās dēļ neģēlīgi tika noslepkavots karalis Robs un viņa māte lēdija Katelīna.
***
Es šodien autobusā gandrīz apraudājos. No visām dzimtām man Starki patīk vislabāk. Un te šitāds trieciens. Atkal. :(



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]andza_arrdh
2011-11-16 22:22 (saite)
Tā vieta trešajā grāmatā indeed ir trieciens. Pats Martins esot Red Wedding nodaļu pietaupījis pašām beigām, rakstot grāmatu, jo esot bijis grūti to uzrakstīt.

(Atbildēt uz šo)


[info]stradnieks
2011-11-17 10:15 (saite)
es tagad klausos pirmo grāmatu, esmu bikiņa aiz vidus. izlasīju šo, aš negribas vairs klausīties... damn you!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?