porcelāna lellīte [userpic]

14. Decembris 2009 (18:13)

dažādu apstākļu dēļ man ienāca prātā kā es režisētu Sera Valtera Skota dzejoli Angļu lēdija un viņas bruņinieks*.

Tātad tur sanāktu vismaz pusotru stundu gara filma, filmēts tiktu Anglijā un Skotijā, fonā būtu elpu aizraujoši skati. Lai lielāka raudāšana, sākuma kadros rādītu kaujas ainas (krustnešu cīņas pret Palestīnu pārņēmušajiem pagāniem), kurās skaists, stalts, ražens vīrietis saņemtu nāvējošu triecienu un pirms nāves atcerētos mājas - Skotijas klinšainos pakalnus, dienestu karaļa galmā, kā pirmo reizi ieraudzīja daiļo Angļu lēdiju, kura varētu būt Anglijas karaļa attāla māsīca (viņu varētu tēlot Līva Tailere), dažas ainas no galma dzīves un ballēm un tad kāzas, līgavas brāļa nodevību, mīļotās noindēšanu ar vīnu, kā viņš nodur vainīgo (viņas brāli) un dodas uz Palestīnu karot. Un tur samontētu tā, ka pēdējais, ko viņš atceras ir tas, kā viņa mira viņa rokās, tad viņš pats mirst un atceras viņas daiļo seju un tā arī aiziet. skan sirdi plosoša mūzika, auditorija raud un sajūsmā lauž krēslus. tātad princeses lomā būtu Līva Tailere, vienu no karaļiem (laulībai būtu jāstiprina Anglijas - Skotijas aliansi) tēlotu Džordžs Klūnijs, karalieni - Merila Strīpa /viņa būtu lieliska/ otru karalieni - Helēna Bonema Kārtere, būtu jāiesaista arī Patriks Dempsijs (viņš pārmaiņas pēc varētu būt sliktais - nu tas brālis), tiktu piesaistīta arī Ešlija Grīna (Alise no Krēslas sāgas). Man tikai nav skaidrs, kuram dot skotu bruņinieka lomu - Breds Pits būtu pārāk banāli, Villisu Brūsis ir par vecu un varētu derēt drīzāk uzticama drauga lomai, Kems Gigandets (pirmās Krēslas lielais ļaundaris Cam Gigandet) varētu derēt, bet es nezinu. vēl variants ir Maikls Vartans (Mists of Avalon viņš bija lielisks Lanselots). un vēl būtu jāatrod loma Melorai Valtersai (Tauriņa Efektā spēlēja Andreu, Magnolijā - Klaudiju). fonā daudz skanētu arfas un Lorīnas Makkenitas mūzika.

* The English Lady And Her Knight, jo dzejolis ir skaists, trauksmains un traģisks, viduslaiki ir romantiski un ko gan vairāk meitenēm vajag, vai ne.

Tad nu man jums, draugi ir jautājumi:
1) kuru jūs ieteiktu pirmā plāna mīlētāja galvenajai lomai?
2) ja būtu iespēja ekranizēt kādu megadaiļu literatūras gabalu (vienalga - dzejoli, stāstu, romānu, lugu), kuru tu ekranizētu, kāpēc un ar kuriem aktieriem?

Comments

Posted by: Bartzabel Lennon ([info]jimmy)
Posted at: 14. Decembris 2009, 18:42

vairāk neko neesmu domājis, bet gribētos lai kāds ekranizētu Margaretas Atvudas "Oriksa un Kreiks".

Vēl varētu ekranizēt [info]veidenbaumsa ķēpas.

Posted by: helvetica ([info]helvetica)
Posted at: 14. Decembris 2009, 18:48

kasaresa "The Invention of dr. Morel" Ar Timu Rotu, Miu Vasikovsku un varbūt pīretu kapaldi galv. lomās. (foršāk būtu, ja varētu kādus jau beigtus aktierus izvēlēties, tad vīri bija kā vīri :D )

Posted by: pastkartes ([info]pastkartes)
Posted at: 14. Decembris 2009, 23:15

1) Roberts Daunijs Juniors (viņš ir gan rugged, gan romantisks)
2) Izaka Asimova "Foundation" kā seriālu. Tur galvenie varoņi mainās pietiekami ātri, lai aktieri nenāktu prātā.

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 18. Decembris 2009, 19:32

michael vartan seconded. un ja es tagad zinu, ka viņš ir bijis lielisks lanselots avalonas mistos, tad kirdik, jāskatās.
nu vai džozefs fainss, ja kas.

4 Lasīt komentārus piebilst