porcelāna lellīte [userpic]

12. Augusts 2024 (11:05)
Tags: ,

tēvs kā vienmēr vājinieks un nevaris, tad nu šodien piezvanīju un noskaidroju, ka kremācija ir notikusi un pelni atgādāti atpakaļ mazpilsētā, tad nu drudžaini varēs nevarēt un organizēt kā parsti, bet jāzvana vietējam kantorim. kapu pārzinim šis nav zvanījis, izvadītājam (bez baigās izvadīšanas, vienkārši lai pasaka dažus vārdus) arī ne, ēdinātājiem arī ne (gribēs zināt cik ēdīs un kad rīkot! vaimanuvai) un neko nevarot kamēr nav urna. paprasīt kad būs lai plānot arī nevar.lol

no vienas puses - nereāli besī, no otras - viss kā parasti nekas neko nekur nekam nevienam (visi kopā!) un tad drudžaini, pa galvu, pa kaklu un sagājuši ragos, iztirinājuši mani un beigās apvainojušies
senči nesarunājas. es mātei piezvanīju pēc sarunas ar tēvu, viņš jau bija apvainojies un nemaz netaisījās zvanīt (lai viņa brauc uz to ekskursiju!) un tagad pēc trīs dienu brauciena uz SPA Sāremā šie vakar vēl nebija pārmijuši ne vārda
tēva māsa vispār kā akā iekritusi, iespējams šīza atkal saasinājusies un viņa sēž gultā, blenž sienā diennaktīm ilgi, bet visticamāk vienkārši baidās, ka paprasīs naudu bērēm. jo ar visu lētāko tēvs jau esot samaksājis astoņus simtus un vēl vajadzēs vismaz 500 par ēdināšanu un viņam tas ir daudz, pat ar visu tūkstoti, ko iedeva valsts no vecamammas pensijas.

Comments

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 12. Augusts 2024, 11:38

Akdies, nu, ir vēl vasara, uztaisa tak dārza ballīti ar groziņiem.
Bet cilvēki laikam no "visu vajag pareizi" kategorijas.

(Tieši vakar A radu tusiņā par bērēm un kapiem runājām. Principā bēru un kapu tradīcijas tūliņ būs galā, pēdējos vecīšus vēl noraks pa vecam, bet mūsu paaudze jau savus vecākus "labākajā gadījumā" uz kamīna dzegas turēsim un noteikti izvadīsim visādos alternatīvos veidos.)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Augusts 2024, 11:53

dārza ballīti var uztaisīt, ja ir dārzs, nevis sračs, kur nav pat normāli ielaist cilvēkus uz WC

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 12. Augusts 2024, 12:04

Ā, mani radiņi katru gadu satiekas uz kapsvētkiem un ballē neitrālā teritorijā pie jūras (kapi netālu). Nesen redzēju, kā mammas māsa ar viņas vīra ārzemju radiņiem kaut kādu dzimeni konsumēja pilsētas ezera atpūtas placī - ieradās ar savu galdu, sēžamajiem, galdaudu un kūkām. Ar negribēja savu cūkkūti (viņiem ir māja pilsētā, teritorijā ir arī kūts ar vistām, govīm un cūkām, tā ka ļoti tiešā nozīmē) smalkajiem viesiem rādīt.

Izvadītājs arī nav obligāts. Kapu pārvaldēm taču vispār vienalga, galvenais tehniski pareizi norakt. Ja savā vidū ir kāds psihiski stabils, tas tad arī pāris vārdus pasaka.
Varbūt tiešām vajag tvert vieglāk?

Galu galā - pelni tai urnā nepūst. Var tak nekur nesteigties.

Taču tas tiešām prasa, lai kompānija ir gatava nepareizībām, kas konkrētā paaudzē laikam ir retums.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Augusts 2024, 12:20

Katram ir tiesības savu mammu apbērēt kā gribas. Tās nav manas bēres, es palīdzu tikai mielasta vietu un ēdienkarti saorganizēt. Tā kā man nav mašīnas, tiesību un iekšu un naudas visu nopirkt un aizvest vai sacept pašai, es piedalos nosacīti attālināti

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 12. Augusts 2024, 12:38

Nu, no ierakstiem izskatās, ka atbildīgajiem nemaz tā baigi negribas. :D

Es savus nervus pasaudzētu un ļautu marinēties, kamēr tēvam vai kādam citam apnīk un sagribas tomēr darīt. Jo, nu, pelni nepūst un morgā elektrību nesvilina.

No malas izlasās, ka tu bišku biksti, lai darās, bet pretī ir nevis darīšana, bet atkratīšanās un atbildības pārcelšana, jo moš varbūt tev apniks bakstīt un izdarīsi nevaruļa vietā.

Tev par šo terapiju vajag :)

Posted by: pikaczu ([info]pikaczu)
Posted at: 12. Augusts 2024, 13:26

https://youtu.be/d4z5C8G32AY?si=bmA8gKEyhNVKaBa- es teiktu distancējies, kad un kāds pasākums būs, uz to arī aiziesi, bet detaljas nav nedz tavs pienākums nedz atbildība. Ja kāds tev dod celjazīmi uz guilt tripu, tad pieklājïgi atsaki, ja vēl nesaprot, pasaki, ka tu cepsies un njemsies, kad pienāks laiks tev būt šajā lomā, bet tas vēl nav šoreiz.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Augusts 2024, 13:37

jā un nē. es tomēr uzskatu, ka tā kā arī man ir radniecība, ir tikai normāli cilvēku ar godu zemē dabūt.. turklāt ir pienācis tas laiks, kad arī mani vecāki vairs nav īsti pieauguši, adekvāti cilvēki un ir tikai loģiski palīdzēt

skarbā realitāte ir tāda, ka ja es neizdarīšu, tad nebūs. un tā kā man vajag lai būtu, es arī daru

Posted by: pikaczu ([info]pikaczu)
Posted at: 12. Augusts 2024, 13:51

Tad atliek darīt un atzīt, ka Dari, jo tev vajag. Poljiem ir teiciens priedē plūmes neizaugs, bītolā bumbieri arī nē. Nav ko gaidīt, kur nav un nebūs.

8 Lasīt komentārus piebilst