porcelāna lellīte [userpic]

17. Augusts 2023 (14:50)

paliku nikna. šonakt vecā palātā visu nakti esot ar koku žurkas dauzījusi. vienu dienu piezvanīja, ka viņai esot nogriezta kāja, vakar tēvamāsa apskatījās, ka abas kājas vietā. i abi bērni (manuprāt neviens vairs nav īsti riktīgs) i vietējie radi raustās kā puņķi uz drāts
es domāju mājās nereāli. ne nu kāds izgrozīs ar visu pretizgulējumu matraci ne izstaigās ar zālēm un piespiedīs izdzert pareizos laikos. kā iestāstīs necelties vispār nestādos priekšā
skaidrs par pārvešanu - Samarieši. a kur? ķipa sanatorija? pansionāts?
tēvs palika dusmīgs kad prasīju kas to darīs

Comments

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 17. Augusts 2023, 15:39

Par tālāku izmitināšanu jau tagad jāzvanās, jo brīvas vietas nemētājas.
Var pansionātu. Var arī piezvanīt tuvējām mazajām veco rajonu slimnīcām. Mana omīte pēdējos "metrus" gulēja vietējās slimnīcas aprūpes nodaļā (vai tml.), tā būtu īstā vieta, jo tad visas med.manipulācijas uz vietas pieejamas, tas saistībā ar plaušām, piem.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Augusts 2023, 17:39

Tas nav mans lēmums. Ar to arī viss atduras

Par tuvējās slimnīcas konkrēto nodaļu svaiga pieredze ir nu tā..

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 17. Augusts 2023, 18:07

Slimnīcās (kā kurā) ir īslaicīgās aprūpes nodaļa (sākotnēji līdz kādām 10 dienām, nosaka ārsts), kas domāta, lai turpinātu ārstēšanos pēc citas nodaļas. Un ir ilglaicīgās sociālās aprūpes nodaļas t.i. pansionāts, vienkārši zem slimnīcas nevis kā atsevišķa iestāde.

Sākumā vajadzētu tikt kaut kur tajā pirmajā, vajag nosūtījumu. Varbūt izdodas atkačāt* līdz mājās vedamai. Šāda opcija vismaz varbūt apkārtējos nebiedētu.
Paralēli jāpiesaka vieta ķipa pansionātā.

Diemžēl ar demenci sirgstošam nevienā vietā nebūs laba apkalpošana, vismaz esošajos apstākļos, kad personāla maz un tas pats neizglītots un nemotivēts. Ticamākais scenārijs - nomērdēšana. :( Ja vien nav konkrētajā iestādē/nodaļā kāds personīgi pazīstams. Nu, vai arī radiem arī cītīgi jāapmeklē savs seniors, vairākas reizes nedēļā.

*Esmu redzējusi divus reālus atkačāšanas gadījumus. Manu omīti regulāri no mājām veda uz slimnīcu atkačāt (plaušās ūdens, nieres nešansēja un pati lielākoties guļus dzīvoja). Efekts labs bija arī uz galvu, jo skābekļa apgāde :) Un, kad biju slimnīcā, to manu tantuku arī fantastiski atkačāja. Vienā brīdī smadzenes pa mello, gultu lauž, iet kaut kur un krīt un gāžas, bet pēc pāris dienām ar pareizu terapiju viņa par savu ģimeni stāstīja un pēc tam jau arī devās pastaigās pa gaiteni.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 17. Augusts 2023, 15:52

tas viss būs dārgi un nemaz uzreiz nedabūjami. vajag jau sākt interesēties, aizsist vietas, meklēt galu. samarieši ir dārgāki, lauku pansionāti lētāki. bet kur paveicas tikt..

Posted by: Krāšņais Kurvjziedis ([info]krii)
Posted at: 17. Augusts 2023, 23:06

Man nav personiskas pieredzes ar samariešiem, bet esmu dzirdējusi ļoti labas atsauksmes par palīdzību līdzīgās situācijās.

Posted by: zobinji ([info]zobinji)
Posted at: 19. Augusts 2023, 15:51
black

Bet bija taču laiki, kad viņa nebija ''vecā''

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Augusts 2023, 22:09

Jā bija. Bet ir arī cilvēki kas šo apzīmējumu cilvēkiem 70+ lieto bez negatīvas konotācijas

7 Lasīt komentārus piebilst