porcelāna lellīte [userpic]

Padoms vajag. Mopēds nava mans

22. Janvāris 2022 (19:22)

Tātad situācija: bd pirmdien bijis incidents, kad audzīte rāvusi sīko aiz auss tā, ka tur ir pušums. Izrādās ir vēl citi vecāki piedzīvojuši dažādas citas vardarbīgas epizodes no konkrētās personas. Ko var darīt no malas trešā persona, kam nav vienalga (mātei arī nav, bet viņai objektīvu iemeslu dēļ nav diži daudz resursu) un kam ir mātes pārsūtīta bilde no Whatsapp?
Gaidu nopietnus ieteikumus. Vadība atrunājas, ka audzīte pieradusi strādāt ar lieliem bērniem, šobrīd ejot kkādos kursos, iepriekšējā auklīte nomainījusi grupu jo it kā nevarēja izturēt kā izturas pret bērniem. Bērns ies citā grupā, bet problēma paliek.


Karoče tagad var arī anonīmi, tikai anonīmos komentārus laikam nevaru izdzēst :D

Comments

Posted by: indulgence ([info]indulgence)
Posted at: 23. Janvāris 2022, 10:03

Par bērnudārziem ne vella nezinu, taču gan jau ir kāds uzraugošais dienests (kur nu bez birokrātijas?!), kur painteresēties. Nu tā nevis sūdzoties, bet pieklājīgi: "Ja audzināšanas procesā ir radusies fiziska traumiņa, vai bd vajadzētu parūpēties par medicīnisko apkopi?" Noreaģēs.

Man šitā sanāca ar audžumeitu pirmajās klasītēs, kur skolotāja vieglu roku NV pārtaisīja par 1. Tā kā man bija pārliecība, ka tā nedrīkst (tā vismaz biju lasījis/dzirdējis), vispirms uzvaicāju pašā skolā. Tur man klases audzinātāja atbildēja, ka tas ir mācību pārzines rīkojums, fiksēts noteikumos, saskaņots ar visām instancēm. Tā kā pats esmu bērnu mocītājs, aizrakstīju uz IKVD, vai es arī tā drīkstu. Rezultātā, man pat negribot, audžūmeitas apmeklēto pamatskolu izdrāza pēc pilnas programmas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Janvāris 2022, 10:25

kas ir NV?

Posted by: indulgence ([info]indulgence)
Posted at: 23. Janvāris 2022, 11:14

NV - "nav vērtējuma", - bērns nav pildījis (piemēram, attiecīgajā stundā nav bijis skolā) kādu darbu, par kuru paredzēts summatīvais vērtējums, tb skolotājs to nevar novērtēt.
Tā kā semestra gala vērtējumu var izlikt vien tad, ja ir savākts minimālais pārbaudes darbu atzīmju skaits (tas atkarīgs no tā, cik stundu nedēļā paredzēts attiecīgajam mācību priekšmetam), tad skolēnam to "nv" e-klasē ir jālabo, konsultācijas laikā izpildot trūkstošo darbu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Janvāris 2022, 11:41

Skaidrs

Posted by: Vī ([info]viipsna)
Posted at: 23. Janvāris 2022, 13:19

trešajai personai gan kaut kā jocīgi no malas, imho.
principā uz rakstisku iesniegumu vadītāja nevar nereaģēt. fiziska vardarbība ir tomēr big deal. iesniegumam nevajag arī resursus.
ja reakcijas nav, nākamā pārraudzības iestāde - izglītības departaments vai nodaļa, atkarībā no pašvaldības. ja nav, tad tepat minētais IKVD.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Janvāris 2022, 13:42

stulbi jau, bet slimību un vispārēju personāla trūkumu (un būsim reāli - tāds ir bieži) gadījumos audzinātājas iet pie citām grupām, ļoti bieži vecāki vakarā vispār nezin, kurās grupās ir viņu bērni, ar kurām audzinātājām un no tiem pieciem vismaz vecākiem, kam ir bijusi konkrēta saskarsme ar situāciju, reakcija ir precīzi nulle un šis neesot pirmais gadījums. berot uz mēles piparus, par kko sasienot rokas u.tml. ja tas notiktu mājās, par to var izņemt arī no ģimenes. bet tur - nu tur pakratīja ar pirkstu, ļoti šaubos, ka papīri ir sasmērēti. un tai vadītājai pa lielam vienkārši poh, mani arī vienreiz uz pārrunām izsauca, ka sīkas (1g8m) nemākot pašas ēst, aukle baro ar karotīti un viss ir slikti, ko es mamaša sadomājusies. a tur bija konkrētas basņas no audzinātājas, uz maniem vārajiem iebildumiem par lietām, kas tiešām objektīvi nebija kārtībā, vispār nekāda reakcija nesekoja un viss turpinās, neticu, ka ar vardabību būs citādāk un šī info līdz vecāku padomei vispār nav nonākusi

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 23. Janvāris 2022, 20:27

Tā nedrīkst izturēties pret bērniem, lai vai kā viņi reizēm mēdz izpausties!
Es saprotu, ka Tu esi trešais cilvēks no malas, taču kāda ir iespēja ko darīt? Un tā, lai tiešām iekustinātu kādas paliekošas izmaiņas. Jā, ir virkne citu problēmu, kas teju tauriņa efektā saasināsies - jau tā sūrais personāla trūkums utml. Taču to visu ir jāsāk risināt. Ne Tev, jā. Kādam "tur augšā". Taču "tur augšā" esošajiem viss liksies skaisti, ja ne viens nesāks stāstīt par realitāti.
Smagi tiem, kas šobrīd tam visam pa vidu, un tomēr. Man šķiet, ka kaut kas ir jādara, lai uz priekšdienām mainītos..

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Janvāris 2022, 21:23

Es esmu trešā cilvēka atbalsta persona :D

Posted by: ((Anonīms))
Posted at: 23. Janvāris 2022, 18:43

Iesniegums policijā - bez variantiem!

Posted by: Rū ([info]diegabixis)
Posted at: 25. Janvāris 2022, 10:21

Par ko vispār vēl ir pārdomas, ja bērnam ir nodarīti reāli miesas bojājumi?! Līdz pušumam plēsta auss! Pie ārsta - fiksēt traumu, uz policiju - iesniegumu. Ar domu - tur jau nekad nekas nemainīsies, tiks tikai un vienīgi plēstas nākamās ausis.

10 Lasīt komentārus piebilst