porcelāna lellīte [userpic]

23. Septembris 2021 (09:33)

Man ļoti gribas uz kādu izstādi. Ko (un kur) labu tagad var apskatīties? Der arī ārā. Vakar redzēju, ka pie Origo kaut kas ir, bet nesanāca laiks noiet garām. No skulptūrām nesen redzēju tikai to komunisma upuru piemiņas sienu. Un jāaiziet apskatīt to, par ko bija tas ceptiņš, tas bija kkur centrā? Murāli iečekot neiešu. Uz sēnēm gribu, bet vēl nezinu vai un pie krii varētu centra dakterdienā

Comments

Posted by: aborigens ([info]aborigens)
Posted at: 23. Septembris 2021, 10:21

Ja klasiskāk tad Rīgas Birža http://www.lnmm.lv/lv/apmekle/izstades/9450-pasatklasme-tintoreto-omars-galljani-lorenco-puljizi

Posted by: es ([info]kaukau)
Posted at: 23. Septembris 2021, 11:06

Pie Origo, ja joprojām tas pats, kas pagājušonedēļ, tad ir Latvijas zinātnieki un viņu pētījumu apraksti. Apskatīju daļu (nevajag iet vakarā, kad vietējā publika apgrozās..), kaut kāds kosmoss... Arī tiešā nozīmē.

Posted by: Flēra ([info]fleur)
Posted at: 23. Septembris 2021, 12:36

https://www.hanzasperons.lv/events/force-d-majeure

Posted by: katzenjammer ([info]katzenjammer)
Posted at: 23. Septembris 2021, 13:25

Rīgas mākslinieku grupa LNMM.

Posted by: katzenjammer ([info]katzenjammer)
Posted at: 23. Septembris 2021, 13:25

Turpat arī Barbaras Gailes personālizstāde.

Posted by: helvetica ([info]helvetica)
Posted at: 23. Septembris 2021, 14:41

Lietas, kuras toč patiks nesagatavotam skatītājam, nedarīs pāri un pat liks justies labi par sevi:
Biržā Doma laukumā, LNMM galvenajā mājā. Der pie reizes pastaigas solī iziet cauri pamatekspozīcijām abās.

Var taisīt trīssūrīti - LNMM, turpat pretī GRATA JJ un aiz stūra Māksla XO. Vizuāla miskaste, kas piesātinās ļoti.

No pavisam tautiskas izklaides - Dzelzceļa muzejā leļļu izstāde līdz 25. sept, Pēterbaznīcā - Pīgožņbalvas ainaviņas. Kaut kas tematisks gan jau ir VEFā un jebkurā citā kultūras namā.

Ja gribas spert soli mūsdienu mākslas virzienā, tad saķemmētas un pareizas izstādes ISSP galerijā Berga Bazārā, kim? izstāde Sporta 2 jau ciet, bet netālu esošajā Hanzas Peronā vēl šo to var redzēt. Rix-c galerijā Lenču ielā 2. Mazāk saķemmēta, bet arī laikmetīgās normas ietvaros - LCCA "Survival Kit" dažādās vietās Rīgā.

Ārpus Rīgas - Padures muižā galerijas "Alma" viss štats un Rotu mākslas biedrības izstāde Kuldīgā, vēl vesela pletora ar visu ko, vietēju tajā skaitā, ne tikai no Rīgas implantētu. Vidzemē - Latgalē - tas pats, šausmīgi daudz viss kas, ko var apvienot ar kkādu nedēļas nogales izbraukumu.

(Aizskars vietās, šķitīs nesaprotams un/vai bezjēdzīgs: Hermanis Ničs DMDM drīzumā (no 16.okt.), noteikti neej. Bet murāli gan vajag aiziet apskatīt - kad aizkrāsos ciet, varēs vēlāk atcerēties un nesaprast, par ko vispār visi tā cepās.)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Septembris 2021, 15:49

Es esmu sagatavots (vai vismaz informēts un reiz bijis izglītots) skatītājs, bet sapratis, ka liela daļa mani vienkārši neinteresē un neuzrunā, man tāda nesarežģīta gaume. LNMM es kādu dienu iešu viena pati visu, kopš atjaunošanas neesmu bijusi un šobrīd man tas būs par daudz (lai gan franču grupu ļoti gribas), murāli iečekošu, kad man vajadzēs uz aptieku turpat blakus :D :/

Mani galerijas nedaudz biedē. Galeristes ja būsim precīzi

7 Lasīt komentārus piebilst