porcelāna lellīte [userpic]

13. Aprīlis 2020 (12:43)

Ik pa laikam cilvēki streso ka nevarēs tikt ambulatori tur kur vajadzētu, tad nu es aizdomājos par to, cik vispār katrs atbildīgi izturas pret to savu gaļas mētelīti. Vai tu to dari regulāri?
Es ar krūšu palpāciju grēkoju, jā, bieži, bet ne katru ciklu, drīzāk kampaņveidīgi. Zobārsts reizi gadā/ pusgadā ja neskaita galīgu nabadzību vai grūsnību. Ginekologs reizi gadā, ja nav kas pēkšņi vajadzīgs, pēdējos gadus arī usg reizi pusgadā vidēji, higiēnists pēdējo divu gadu laikā divas reizes, tasir es domāju ka daļa lielo bļāvēju bļauj no stresa ka kaut ko neļaus. Tas nekas ja tev zaļumi negaršo, no domas ka veikalā pēkšņi izbeigušies tomēr jāpastreso piemēram, nu principa pēc

Nav runa par neparedzētiem sarežģījumiem, apendicīts iekaist vai zobs nolūst var jebkurā laikā

Comments

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 13:02

Retāk, nekā vajadzētu. Pie ginekologa laikam pēdējoreiz biju pirms diviem gadiem. Man te kaut kādas citas problēmas uzrodas, iztērē naudu un laiku, tiek apārstētas bez rezultātiem un tad pazūd tikpat spēji, kā parādījušās. Bezmaz vai nākamreiz, kad kaut kas uzradīsies, pacietīšos kādus trīs mēnešus un tikai tad sākšu kaut ko darīt, jo nu ai, lol, nau vērc. Šitā bija ar sāpošām smaganām (sāpēja tā, ka lidokaīnu jāpūš, bet it kā gan higiēnists, gan zobārsts atzina, ka tur ir viss kārtībā), šitā bija ar mistisku 37 grādu temperatūru vairāku mēnešu garumā, šitā bija ar to fucking kaklu, un gan jau vēl ar kaut ko būs. Nesen uztaisīju ehokardiogrammu, viss OK, tad jau vēl kādu laiku gluži neatstiepšos, pārējais pagaidīs.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 14:00

Ir tādi zobārsti kas jēdz smaganas, bet to nav daudz, pieraksts pēc mēneša un maksā 60 + iespējamas pārbaudes, viņš arī mēra zobu kabatu dziļumu u.tml.
Man daļēji problēma atrisinājās ar papildus zobu pastu pēc tīrīšanas uz kādām min5, īpaši jutīgajām vietām un vispār mēnesi tīrīju ar Himalaya Stain Away jo man ieteica un tā tobrīd bija vienīgā bez mentola, jo manuprāt manām smaganām neder mentols. Vēl kad akūti paskalo ar kumelīti vai kliņģerīti vai hlorheksadīna mutes līdzekli, bet tas max 2 ned.
Un vēl es saprotu, ka man zobi sāp un jutīgi jo savilkts sprands, jad nebija savilkts man pat no auksta vēja un vnk sala nesala zobi un smaganas un žoklis (jā, jocīgi, bet tā ir bijis kopš sevi atceros, ja neskaita lielas resnības periodus)

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 15:45

Jā, nē, pārgāja un vairāk nav rādījies, gadi hmm, pieci rinķī. Ja es būtu tam iztērējusi 60 eiro, es būtu ļoti nikna.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 15:53

Manā pieredzē ļoti dārgi vai jauni ārsti uz tevi vismaz neskatās kā uz lohu par dīvainām sūdzībām :D
Ja vēl iesaka risinājumu vispār forši. Es pie tā smaganu daktera gribētu jo man kkas īsti nav, bet nu jau aizmirsu kurā vietā un kā tas saucās

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 15:54

Periodontologs ganjauka

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 13:30

Man šķiet, ka es rūpējos pietiekami, un tieši tāpēc mani daudz neuztrauc pieejamo pakalpojumu īslaicīga nogriešana.
Jāteic gan, ka ne visus nosūtījumus izmantoju (piem., tā ar neesmu uztaisījusi USG vairogdziedzerim). Pie ģimenes ārsta arī ar kaut ko laiku pa laikam iegriežos, tad visas mērīšanās un analīzes (plus daktere visu laiku piedalās kaut kādās datu vākšanās pētījumiem). Aktīvas seksuālās dzīves periodā krūtis "uzticu vīram". Bet man gan tur nav daudz taustāmā materiāla :D Tomēr tās vienmēr pārbauda arī ģimenes ārste :)
Zobārstu neesmu redzējusi sen, nav nekā labojama, "cenšos" zobu higiēnistu, bet vasarā būs 2 gadi riņķī, jo kopš V piedzimšanas nevaram šai jomā normāli izgrozīties.
Ginekologs gan plānoti, gan neplānoti sanāk ne retāk kā 1,5g, tur uzreiz USG un tas "kniebiens".

Vienīgais, kas mani uztrauc (bet solīja šai nedēļā atbildi) - ortodontija. Man P jau kādu pusotru mēnesi stāv uztaisīta ortodontiskā ierīce, kas jāliek iekšā, bet ņekā! Tā taču arī ir uzsāktās terapijas turpināšana! Tāpat arī M ir paredzēts vasarā likt breketes. Tās teorētiski var pagaidīt, un šķībi zobi nav mirstamā vaina, bet tomēr šis ir piemērotākais brīdis un veids līdzšinējā darba turpināšanai. Un ir daudz cilvēku, kam mutē jau ir visādi verķi zobu regulēšanai, un viņiem ir regulāri jāatrādās un tur viss jāpieregulē. Es pieprasu ortodontijas atļaušanu!

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 14:05

Es uz usg krūtīm sāku piestaigāt pēc tam, kad pēkšņi c->f, jo grūti saprast, pēkšņi ir daaaudz un arī struktūra cita :D

Ā, es arī to kniebienu reizi gadā, visi gin.vienmēr ir piedāvājuši arī ja valsts neapmaksā.
Man arī tagad vajag i ērču poti i asins analīzes, gribas drusku novilcināt, bet laikam drīz būs jāsaņemas, mati baigi krīt ārā :/

Posted by: Lelde ([info]sieviete_tanks)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 14:53

Es atzīšos, ka stresoju. Jo ir cin 3. Bija jau pieraksts uz konizāciju, viss atcēlās dēļ šitā visa. Jo redz neskaitās onkoloģija, jāgaida, kad es par tādu kļūšu, lol.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 14:57

Caur ģ.ā.prasīties kā steidzami nav variants?

Posted by: Lelde ([info]sieviete_tanks)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 15:01

Nedomāju, ka ģim āstam tur kādi varianti, ja iestāde atsaka. Pieņemot tikai grūtnieces un onkoloģijas pac.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 15:23

Traki. Cita iestāde arī neņem? Kaut vai neRīgā

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 15:59

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2838822476235666&id=185040988280508&anchor_composer=false
Varbūt ar šiem attālināti var ko noskaidrot un lielāka iespēja tikt?

Posted by: Lelde ([info]sieviete_tanks)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 14:58

Un nav tā, ka negāju pie ginekoloģes. Gluži otrādi, stājos uzskaitē(tad uztaisīja citologiju un bija norma), pēc dzemdībām apmeklēju ginekoliģi n reizes, jo bija citas problēmas, bet netaisīja citoloģiju. Un varbūt vēl ilgi netaisītu, bet biju pie ģimenes ārstes citā jautājumā un māsiņa iedeva valsts skrīninga lapu.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 13. Aprīlis 2020, 20:51
blondie

Diez ko bieži nē, un man ir pāris lietas, ko visu laiku atliku un tagad nekā (vajadzēja vienu dzimumzīmi atrādīt, bet es pati viņu vēroju, ka lielāka nav). Higiēnists reizi gadā vai divos, gin. reizi gadā, zobārsts laikam reizi gadā sanāk (ja tagad vajadzētu, gan jau mani pieņemtu, jo radinieks, bet vispār viņš praksi pārtrauca, pirms vēl bija tāds rīkojums, ibo risks viņam apmēram kā strādājot uz Černobiļas jumta...). Pie ģimenes ārsta eju, ja vajag uzrakstīt nosūtījumu uz masāžu un ja ir kāda akūta vaina (parasti biežāk kā reizi gadā nav). To, ka asinsanalīzēs man ir štruntīgs dzelzs un D vitamīns, tāpat zinu (un kaut ko iekšķīgi dzeru kā pagadās).

14 Lasīt komentārus piebilst