porcelāna lellīte [userpic]

25. Aprīlis 2017 (21:31)

Bondara vēlēšanu avīzi Gandrīz_Vīrs nolicis tur, kur tā man tiešām sasniegs: labierīcībās. Bondars ir simpātisks, jā (piedodiet, man patīk tādi drusku nogludināti smukpuisīši. mani gan vienmēr arī velk uz babņikiem, tā kā es apzinos ka man ne vienmēr ir taisnība) vēl jo vairāk tādēļ, ka pa tirgu brauc ratiņsomā, uz darbu šad tad trolejbusā, audzē ķirbjus u.t.t. u.t.jpr. bet nu lunkans gan. savu sievu darbā Domē neņemšot un Ivetai arī būs jāaiziet ('Ušakovs Rīgas domi padarījis par ģimenes uzņēmumu' forši pagriezts fakts, ka viņš apprecēja savu sekretāri kura tur strādāja jau pirms viņa, ja nekļūdos :D) un kas notikšot ar Domes kaķiem (Esmu drošs, ka Nils ņems līdzi uz savu Mežaparka māju)
kādi jums favorīti? (es nekur diži tālu tai avīzē neesmu tikusi, ja)

Comments

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 07:13
taisni kā es

nez kāpēc visvairāk šajā jezgā žēl/uzrunā tieši kaķi...

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 07:53

nu kaķi ar nav nevainīgi, pāris reižu noteikti aplaiduši arī Domes mapes, man patika pats piegājiens kā spēlēt uz jūtām, dot mājienu par Nila turību un vispār :D

vakar G_V stāstīja, ka viņam darbā kolēģis svējies: Rīgas krievi grib lai no viņiem zog krieviski :D pats arī krievs, tad jau laikam zin drēbi
ai, a es nemaz nezinu, laikam pat savu iecirkni nemainīšu, tāpat neesmu droša, ka būšu pilsētā un diez vai būšu tik patriotiska un centīga lai brauktu speciāli novēlēt

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 07:56
taisni kā es

kolēģim laba pieeja, bet patiesa līdz kaulam.
Bet Bondars diemžēl ir no tiem tipāžiem, kuri man riebjas līdz kaulam, lai cik lipīgus solījumus gvelztu :(

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 09:30

ē 'viņa tur strādāja jau pirms Ušakova' nebūs īsti pareizi. Un viņa nav gluži sekretāre, viņa ir biroja vadītāja, priekšniece mēra padomniekiem un palīgiem.

Interesanti, ka Rīgas domes amatpersonām nav pienākuma iesniegt deklarācijas... bet 2006-2010 viņa strādāja arī tieslietu ministrijā, līdz ar to ir publiskas ienākumu deklarācijas.
Domē viņa sāk strādāt 2009, kā Rīgas domes priekšsēdētāja padomnieks juridiskajos jautājumos, nevis biroja vadītāja.
Ušakovu domē ievēl 2009. gadā.
Precīzu mēnesi, kurā viņa sākusi strādāt, nepateikšu, bet nu neizskatās, ka tas bija pirms vēlēšanām.

Tas, ka personu ar tiesībām praktizēt kā zvērinātam advokātam, kas strādājusi par juridisko padomnieci tieslietu ministrijā, lidostā, lielās finanšu institūcijās, mēs tā mierīgi nosaucam par 'sekretāri' arī šo to pasaka par lietu kārtību mūsu sabiedrībā. Ne tikai par attieksmi, bet arī kā reiz par kārtību, diemžēl.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 10:10

nu, ja nu jāpaskaidro, es to sekretāri biju domājusi ironiski. jo mēs jau par sekretārēm saucam visas birojos strādājošās kas nav grāmatvedes neatkarīgi no pienākumiem. nu, varbūt priekšnieces nē

man nav nekā pret sekretārēm vai biroja darba vadītājām, pastrādāju un sapratu ka tie ir cilvēki-orķestri kam paveicies ja tiešais priekšnieks nav psihs un ir puslīdz izdarīgs.
arī pret viņu personīgi man ir tikai sajūsma: esmu satikusi divas reizes, brīnišķīgs cilvēks, saprotu Nila motivāciju, es arī viņu būtu noprecējusi

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 10:26

Oi, nē, Tev galīgi nav jāpaskaidro. Tas nebija 'omg tu domā seksiski' (es baidījos, ka tā izklausīties, bet man neizdevās izdomāt, kā iepriekš teikto pateikt savādāk. sākotnējā versija bija vēl sliktāka).

Bet gan: 'interesanti, ka pie mums sievietei it kā laba, dārga izglītība, bagātīga darba pieredze, un tik un tā viņa kļūst par 'sava vīra sievu' un strādā vietā, kas, atskaitot formālo nosaukumu, tomēr galvenokārt izskatās pēc 'nuuuuu te mēs apmaksāsim to, kas citās ģimenēs ir neapmaksātais emocionālais darbs'.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 10:39

tu rediģē savus komentārus? :D apbrīnojami, jo es to nespēju. bieži pat nepārlasu un pēc tam nopūta, žesc

jā, tādēļ man ļoti patika kad mums bija 'Prezidentes vīrs'. tas ir apmēram tāpat kā Karalienes vīrs, tikai ar seju un augstāko izglītību. kamēr par to pirmo vispār nekas nav zināms, nu tāds maznozīmīgs cilvēks.

bet es domāju ka problēma jau arī tajā, ka biroja darba organizatora un sekretāres līnijas ir ļoti izplūdušas darba tirgus nenoteiktības dēļ: katrs izdomā kas skan krutāk un to arī meklē. tip tie paši vēži citā kulītē lai gan atšķirība var būt milzīga
bet nu mums jau ir ok, ka sievietes ar normālu izglītību nopelna tikai zeķbiksēm (jo mamuts jānes mājās vīram). man šitā ģimenes stāvokli sen vienās pārrunās pajautāja tieši ar tādu motivāciju un es darbu nedabūju lai gan man ļoti vajadzēja strādāt un naudu, jo algu pacelt viņi nevarēšot, tādēļ meklē cilvēku, kas grib piepelnīties vai kam vīrs daudz pelna bet es pēc pusgada aiziešot uz labāku piedāvājumu kad būšu sakrājusi pieredzi :D
bet ir arī tie darbi, kas neskaitās ne apjoma ne atalgojuma ne prestiža ziņā. nu tur mājsaimnieces, mammas un ne tikai

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 11:47

reizēm jā, ja no datora, ne telefona rakstu, bet, acīmredzot, par maz :)
No telefona ne tikai nepārlasu, dažiem stilīgākiem stiliem vispār tikai pirmās divas-trīs rindiņas no telefona redzamas, tālāk jāraksta uz aklo.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Aprīlis 2017, 11:57

Bet ja par tēmu - nu ir tur tas izplūdums, jā.
Un 'bagāto vīru sievas' pat ja nomināli ir reģistrētas nopietnos amatos ('valdes locekles', 'padomnieces', 'konsultantes' utml - bieži vien tikai līdzeklis, kā naudu no kastītes A pārlikt Bagātā Vīra/Partijas kastītē B (un, valdes locekļu gadījumā, dabūt pretī vajadzīgos vīram izdevīgos lēmumus, jo nu sieviete tak pati nedomās ko darīt).

Kas, protams, noved pie 'o kāda mums līdztiesība, cik mums daudz sieviešu uzņēmumu valdēs' statistikā, bet nepalīdz 'nozīmīgos amatos esošo sieviešu' uztveršanai nopietni - jo īpaši, ja viņu 'bagātais vīrietis' kā reiz ir likumīgais vīrs/tēvs/vīrabrālis utml.


Uuuuun tāpēc, lai cik viņa būtu ideāla biroja organizatoru štata vadītāja, publiskā iestādē tas nav īsti OK.

9 Lasīt komentārus piebilst