porcelāna lellīte [userpic]

oh my!

3. Maijs 2016 (15:59)

"Taču mēs, homeopāti, diemžēl nerunājam par psiholoģisko pusi. Pirms pāris gadiem bija gadījums, kad 2,5 gadus vecs bērns, kas ārstējās pie homeopāta, saslima ar difteriju. izrādījās, ka nebija ņemtas vērā vecāku savstarpējās attiecības"
Mans Mazais. 5 2016

priekškars, lustra

/diez cilvēki, kas ārstējas pie homeopātiem, bet saslimst, piemēram, ar STS arī saslimst nevis tādēļ, ka nonākuši saskarē ar virulentu patogēnu, bet tādēļ, ka, nu, psiholoģiskā puse?

Comments

Posted by: chrono ([info]chrono)
Posted at: 3. Maijs 2016, 22:34

Burvīgi, Pāvels iesaka grāmatu, kuras autore ieteica cilvēkiem braucot uz Āfriku nevakcinēties pret malāriju, bet lietot homeopātiju.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 3. Maijs 2016, 22:54

nu par to jau LV neviens nezina.

mani gan arī ierpikaļī doma bērnam regulāri (nē nu ok, homeopātiskās devās.lol) iebarot patogēna graudiņus. tas tā inčīgi, ņemot vērā to, ka baktērijām garšo cukurs, bet ko nu es no tā saprotu, man imunoloģija bija tikai pusgadu un mikrobioloģija gadu. man vnk nešķiet saprātīgi tā vietā lai patogēnu droši iepotētu muskulī, kur tas uzreiz izraisa imūnšūnu migrāciju no asinīm un attiecīgi arī gaidīto reakciju (jo āāā adjuvanti, autisms, blaknes, nāve11), difterijas, tuberkulozes u.c. ierosinātājus apēst. kā caur dirsu zobus labot, skuzējiet manu franču valodu. kad būs laiks un ja atcerēšos, paskatīšos pubmedā vai ir kāds metapētījums par šādas 'imunizācijas' a.v. titriem. bet pareizi, isticamāk taču nebūs. jo ļaunā farmācija nav ieintesesēta un nabaga pareizajiem ārstiem nav naudas un laika pētījumiem

Posted by: chrono ([info]chrono)
Posted at: 4. Maijs 2016, 00:04

Imunoloģija un mikrobioloģija prasa laiku un smadzeņu piepūli. Cukura graudiņu taisīšana nav tik prasīga. Vēl pasēdi, papļāpā ar savu pacientu un pat diplomu vari pats sev fotošopā uztaisīt, jo tiem tāpat nav lielākas vērtības par to.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 4. Maijs 2016, 09:21

Pag pag. Apēšana ta vēl reizēm būtu OK. Rota vakcīna ir apēdamās arī LV. Stingumkrampju vakcīna ir apēdamās jaunattīstības valstīs (vieglāk administrēt un daudz lētāka.Mūsējai blakusefektu mazāk). Un vai tik pneimokoku vakcīna ar nebija ēdamā? Eksperimentāli, šķiet, bija arī tbc (bet bcg joprojām ir efektīvākā). Nu un gripai štatos ir ieelpojamā (arī ar vairāk blakusefektiem un grūtniecēm aizliegta, bet ir).

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Maijs 2016, 09:52

homeopātiskā atšķaidījumā?
rots strādā, jo iedarbojas uz patogēna vārtiem. IgA ir tikai uz gļotādām un š.g. ir visefektīvākā jo momentā reaģē, jo deva ir bijusi pietiekoši liela lai lielākā daļa gremošanas sistēmas gļotādu ar to saskartos. bet nu tuberkulozi (kurai neaizmirsīsim, ir ne tikai plaušu forma) pat homeopātiskā atšķaidījumā pat ar cukura graudiņiem es saviem bērniem nedotu, bet nu ok, es esmu skeptiska

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 4. Maijs 2016, 10:15

Konvencionālā medicīna.
Ironiski, ka vakcīnas (like with like, ņemam gabaliņu slimu audu, veicam [maģiskas darbības] iegūstam ďaudz [kaut ko], kas palīdz organisma paša unikālajām spējām būt veselam) tik un tā ir homeopātijas upuris.

Posted by: extranjero ([info]extranjero)
Posted at: 4. Maijs 2016, 17:48

Interesanti, kāpēc tāda nepatika pret ēdamām vakcīnām? Diez kas jau tomēr nav pavisam mazu bērnu durstīt ar adatām. Ja visas vakcīnas varētu ievadīt perorāli, tad piekrišana vakcīnām būtu daudz lielāka. Teorētiski iespējas ir, vajag tikai valdībām finansēt zinātniekus, lai pie tā piestrādā, nevis gaidīt uz BigPharma.

Neaizmirsīsim, ka perorālā polio vakcīna ir palīdzējusi izskaust polio gandrīz visā pasaulē. Pakistānā vēl neizdevās, jo amerikāņi cūciski iesūtīja spiegus, kas izlikās par vakcinētājiem.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Maijs 2016, 19:15

izlasi vēlreiz. var jau būt, ka es neskaidri uzrakstīju, bet man nav nepatika pret vakcināciju. vēl jo mazāk orālo. man ir nepatika pret patogēnu homeo profilaksi, ko mēģina pasniegt kā 'to pašu, tikai nekaitīgāku un apēdamu ar cukura graudiņiem'

tiešām visos manos komentāros nolasās, ka es neredzu atšķirību starp per os vakcīnām /as in tradicionālās medicīnas imunoloģijas metode/ un atlernatīvās medicīnas.. alternatīvu?

Posted by: extranjero ([info]extranjero)
Posted at: 4. Maijs 2016, 20:52

Pēc rakstītā man nelikās, ka "homeopātiskās vakcīnas" ir kaut kas, ko homeopāti reāli piedāvā. Tāpēc es laikam nevaru saprast tavu nepatiku pret lietu, kas neeksistē.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Maijs 2016, 20:59

augšā es ielinkoju atbildi jz crono. izlasi rūpīgi. ir. tā saucas 'pamatinfekciju homeo profilakse'

Posted by: extranjero ([info]extranjero)
Posted at: 4. Maijs 2016, 21:04

Protams, un grāmatas nosaukums ir vēl tiešāks – vaccine free prevention...

Tā ka nebūtu korekti to saukt par homeopātisko vakcinēšanu, ja pat paši homeopāti to nesauc par vakcinēšanu.

Turklāt viņš to piedāvā vecākiem, kas jau ir izlēmuši nevakcinēt. Tā ka principā viņš pat neaicina nevakcinēties. Jēga jau no tā gan nav, bet psiholoģiski tam varētu būt dziļa nozīme.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Maijs 2016, 21:35

tur jau tā lieta, ka žurnālā par kura rakstu es sacepos tā ir minēta kā alternatīva vakcīnām. ar vienādu efektu, ko pierāda antivielu esamība asinīs. kā vienu no četrām izvēlēm, kas vecākiem pieejamas attiecībā uz vakcināciju

vispār tur bija jālasa rindkopa pirms grāmatas

Posted by: extranjero ([info]extranjero)
Posted at: 4. Maijs 2016, 22:01

Alternatīva vakcīnām var nebūt vakcīnas.

Piemēram, alternatīva tuberkulozes vakcīnai ir nevakcinēt, bet parūpēties par dzīves apstākļu uzlabojumu, ierobežot spļaudīšanos uz ielām utt.

Posted by: extranjero ([info]extranjero)
Posted at: 4. Maijs 2016, 09:13

Pret malāriju vēl nav vakcīnas. It kā tiek pabeigti eksperimentālie pētījumi ar pirmo reālo vakcīnu, bet tā nav diez ko efektīva un tās režīms ir 4 potes, kuras ceļotājiem nebūs tik vienkārši veikt.

Posted by: chrono ([info]chrono)
Posted at: 4. Maijs 2016, 15:28

Es atvainojos, nevis vakcīnas, bet pretmalārijas zāles, kuras izmanto gan profilaksei, apciemojot ar malāriju bagātīgus reģionus, gan ārstēšanai. To vietā tika ieteikts lietot "daudz efektīvākās" homeopātiskās zāles, kuras neiesaka pat homeopātu asociācija kā labāku alternatīvu malārijas ārstēšanai.

58 Lasīt komentārus piebilst