porcelāna lellīte [userpic]

4. Aprīlis 2016 (09:44)

tā baltā parastā mērcīte, ko šobrīd gandrīz nevienā ēstuvē navr dabūt (nav moderna) gadījumā nav padomijas Bešamela mērces atvasinājums? tas, protams, ir nožēlojami, bet man gribētos tādu mērcīti ar kartupeļiem. un varbūt kijevas kotleti. tikai tādu nekur netālu nedod

Comments

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 4. Aprīlis 2016, 10:13

un padomju sabiedriskajā ēdināšanā kāds nu tā tērēja sviestu un visu rūpīgi kūla ar putojamo slotiņu :)
nēnuok, man vienkārši likās smieklīgi mērci ar izcelsmi dienvideiropā un renesanses laikā saukt par padomju

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Aprīlis 2016, 10:28

kur es to nosaucu par padomju? izlasi vēlreiz :)
ja uzrakstīju to, ko biju gribējusi, tad tur bija jābūt 'Bešamela mērce a la padomju virtuve'

padomju varbūt arī nē, bet skarbajos 90.ajos lauku pamatskolas ēdnīcā to gatavoja tieši tā ;)

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 4. Aprīlis 2016, 10:36

izlasīju vēlreiz, padomāju tieši to pašu :)

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 4. Aprīlis 2016, 10:42

Es gan tieši sapratu to kā "poor man's bechamel", respektīvi, pagatavošanas princips līdzīgs (taukvielā apgrauzdēti milti, sakulti ar pienu vai krējumu), bet izejvielas un process "otrās klases".

18 Lasīt komentārus piebilst