porcelāna lellīte [userpic]

27. Septembris 2015 (09:27)

lai piedod man Džeina Ostina, bet es nesaprotu kas viņas romānos ir TĀDS. ir parādības, kas ir īpašas laikmeta kontekstā, bet par ko tur jūsmot mūsdienās? ja te ir kāds fans, lūdzu, izstāstiet! man gan pašai nav skaidrs kas man patīk un ir svarīgs 'labā grāmatā' lai arī cik subjektīvs būtu šis jēdziens

Comments

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 27. Septembris 2015, 13:48

man liekas,ka nav jau vairs tas vecums mums,kad lasīs DžO

jaunībā,kad ņēmu cauri visus klasiķus,man patika,bet sen neesmu grāmatu rokā ņēmusi
taču,kad slimoju, reizēm paskatos šito, jo nu dikti burvīgs šķiet
http://www.imdb.com/title/tt0112130/?ref_=nv_sr_1

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 27. Septembris 2015, 19:46

Man laikam vislabāk patika Pride and prejudice, izlasīju pēc tam vēl pāris un drusku palika sāja sajūta, dikti jau līdzīgas. Valoda aizrāva, PP lasīju divreiz pēc kārtas, jo pirmajā reizē "mazsvarīgākos" vārdus netulkoju. Tā vispār ir vienīgā grāmata, ko esmu lasījusi burtiski ar vārdnīcu blakus un bezmaz katru trešo vārdu skatoties. Lasīju ap 25 gadiem (aptuveni), aizrāva gan jau tā lielā mīlestība un savstarpējās attiecības (tieši laikmetam specifiskās lietas, tur jau tā sāls, visas tās pieklājības vizītes un pienākumi utt.) Nu romantiski bezgala : )

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 27. Septembris 2015, 21:45

Es vienreiz skatījos filmu, totāli neko nesapratu :) Tāpēc šos un arī Brontē romānus lasu latviskajā tulkojumā, viens apgāds izdod veselu sēriju ar 19.gs. romantisko literatūru.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 27. Septembris 2015, 21:46

Man patīk tā laikmeta gaisotne, kaut gan par daudzām lietām gribas atviegloti nopūsties "Labi, ka mums vairs tā nav jāmokās". Lasu gan Ostinu, gan Brontē un vēl pāris līdzīga rakstura grāmatas man ir :)

4 Lasīt komentārus piebilst