toreiz kaut kad sen, kad sūrojos par neiznākošajām maliņām un bija dāmas, kas dalīja manu sāpi, vai ne, varu tagad oficiāli paziņot, ka šo priblēmu atrisināju ar lielisku metodi - pamatni izrullē lielāku kā vajag, iekārto, uzliek cepamo papīru (men nebija, es liku pa virsu folliju) un uz tā slogam rīsus vai pupiņas. pēc receptes man puslaikā bija jāņem nost un tad jācep bez. maliņas saglabājās, bet vidus uztaisīja briesmīgu kūkumu un drusku sapurgājās. domāju, ka apklājot ar pildījumu un pamazām ļaujot tam pievilgt, būtu ieņēmis iepriekšējo formu, bet es paliku dusmīga un ar roku saspaidīju atpakaļ. protams, drusku saplīsa, bet ar visu to izdevās.
ninona man iekomentēja saiti ar dekorēšanu, tagad es to gribu un tikai cept un ēst kūkas
https://www.youtube.com/watch?v=fb2OTSg
Ē, nu, "blind baking" ir visu pildīto pīrāgu cepšanas pamatu pamats :) Pamatni vajag durstīt ar dakšiņu pēc tam, kad noņemts slogs; ja arī uzceļas, tad uzlejot pildījumu tāpāt saplok. Te ir pamācība soli pa solim http://www.joepastry.com/category/techn iques/pre-baking-a-crust/
Es parasti izmantoju pupiņas; ja liek nevis cepamo papīru bet foliju, tad jāskatās, lai folija ir izturīga - plānā var saplīst, ņemot nost ar visu smagumu.