porcelāna lellīte [userpic]

18. Februāris 2015 (11:47)

šodien ļoti iederīgi būtu iet uz fitnesa klubu. citādāk kā ieraugu ecēšas, tā uzreiz vajag palēkāt. cenšos jau turēties, bet tas indeszobs baigi niez
šņuk

Comments

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 18. Februāris 2015, 11:58

:)
haifaif

es jau 2x vīru nosaucu par idejotu

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 18. Februāris 2015, 12:09

Ja ja. Es arī šodien turos, lai nesāktu bezglutēnistu armijai runāt pretī.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 18. Februāris 2015, 12:20

ko ta šie noziegušies?!

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 18. Februāris 2015, 12:25

Uzstājas par savu taisnību tviterī :D
Man vnk krīt uz nerviem tās veselo cilvēku modes diētas, bet gan jau arī viņi reiz, kā es, nāks pie veselā saprāta. Tikmēr es papukstēšu par to, ka uz popularitātes viļņa fona arvien vairāk maiznīcu sāk piedāvāt "bezglutēna" produktus, kas vispār nekvalificējas, jo tam reāli vajag atsevišķu ceptuvi, nevis nomazgātu pannu. Un tad tiem, kam ir reāla alerģija, katrreiz jāmin, ir vai nav.

Ai, nu, sviests. Veselie cilvēki, ēdiet visu!

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 18. Februāris 2015, 12:52

pastāsti nezinātājam- kāpēc tā?
es par glutēniem vispār neko nezinu

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 18. Februāris 2015, 14:55

Tiem, kam patiešām ir diagnosticēta celiakija, ir ļoti svarīgi turēties no miltiem vispār pa gabalu – pat kaut kādi miligrami, kas klāt stāvējuši bezglutēna cepienam, viņu piesārņo, jo tās zarnu bārkstiņas, kas celiakijas slimniekiem reaģē uz glutēnu, esot mega jūtīgas. Tā man stāsta draudzene, kurai tas viss iet medicīniskā līmenī. Tad nu lūk, reāli šādus apstākļus panākt nav iespējams maiznīcā, kas cep parastās bulkas, un no tādiem puskoka lēcējiem–bezglutēna ražotājiem tik vairāk sliktā, ne labā.

No otras puses, it kā jau ir visādi pētījumi, kas saka, ka glutēni ir THE ļaunums. No trešās, pirms 20 gadiem to pašu teica par olām un holesterīnu, un tagad pētījumi apgalvo, ka nēnē, viss labi, tikai nepārvāriet un ēdiet, cik lien. Mans ļoti raibā pieredzē balstītais, pavisaam nezinātniskais viedoklis – ēdieni, kurus kāda suga (mēs kā zīdītāji) ēdusi gadu tūkstošiem, nevar tā vienkārši pāris gadu laikā ņemt un kļūt visai sugai bīstami un nāvējoši.

Posted by: A ([info]klusums)
Posted at: 18. Februāris 2015, 16:43

Oi, es tas The ļaunums... es gan nebūtu manījusi, ka dzīvoklī kāds būtu kļuvis ļaunāks no tā, ka es diezgan regulāri taisu seitanu (principā tīrs glutēns + garšvielas). :D

Bet ja nopietni - es veidojot viedokli vēl ņemu vērā savu pašsajūtu/čuju (papildus saprātīgai info). Un es esmu ēdusi nemaz glutēnu seitena veidā. Nu velti tam nabaga glutēnam piesējās! Tas, ka dažiem ir alerģija no citrusiem, netraucē citiem tos citrusus ēst, kāpēc nabaga glutēnu apvaino?

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 18. Februāris 2015, 17:12

Ai, nu fad diet, tas arī viss. Cilvēki jūtas labāk, rijot bulkas, jo "šīs bez glutēna". Pfffffffff

8 Lasīt komentārus piebilst