sālma ([info]narkoze) rakstīja,
@ 2008-04-18 20:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atradums

kaut kas viņām visām trim ir kopīgs. dzirdrās soprānbalsis, dažnedažādi elektroniskie troksnīši, tomēr ' atšķirībā no brīžiem nemuzikālās Emilianas Torini (Emiliana Torrini) un pārlieku "smalkās" un muzikāli nekonsekventās Anjas Garbarek (Anja Garbarek) ierakstiem, jaunās Hannes Hukelbergas (Hanne Hukkelberg) debijas plate "Little things" ir dzīvs un kūsājošs meistardarbs',citējot Žildi.

nelielam ieskatam - 1, 2 un 3.

meklēju ilgi,kamēr beidzot atradu ko tādu,ko man ir viegli klausīties. vispār man pēdējā laikā diezgan reti kāda mūzika spēj aizķert vai kaut tikai patikt. viena daļa mūzikas šķiet pārāk agresīva, otra, kurā ne miņas no agresivitātes tieši pretēji - šausmīgi garlaicīga. tad vēl ir tāda trešā daļa, kas vienkārši nekādi neuzrunā,lai gan ļoti gribētos. citreiz mūzika ir jauka, bet lirikas izjauc jaukumu. reti kad,bet gadās arī otrādāk.  kad priekš sevis atklāju pēc nosaukuma zināmo,taču neklausīto broken social scene pagājušonedēļ, pirmajās minūtēs likās, ka beidzot esmu atradusi jaunu muzikālo aizraušanos. taču tikai divas dziesmas no you forgot it in people priekš manis ir tādas,pie kurām gribas apstāties un klausīties atkal un atkal.

dikti gribu no jauna atrast albumu, ko varētu mīlēt no pirmās līdz pēdējai dziesmai. tā pa īsto.

p.s. luīzai atskaņoju Hanni šovakar,kad viņa pārnāca no flashbacks of a fool. nemaz necerēju,ka viņai varētu patikt,zinot viņas gaumi,taču to,ka viņai no šīs mūzikas sāpēs galva un lūgs,lai izslēdzu,gan negaidīju. pirmo dziesmu tomēr viņa novērtēja atzinīgi,ar piebildi,ka tomēr nav tāda mūzika,kurā ieklausīties,bet ir vairāk piemērota fonam. un vēl viņa teica,ka var saprast tos cilvēkus,kuriem tāda mūzika patīk. un es saprotu viņu. saprotu,ka var nepatikt viņas mūzika,bet kā var nepatikt viņas balss?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kernel
2008-04-19 01:00 (saite)
nezinu, vai tev patīk eksperimentālā mūzika, taču lucky dragons un the books šķiet jauki. varbūt tev patiks - viņus var atrast myspace.
vēl, kas šobrīd nāk prātā, ir marissa nadler (miera mūzika), hauschka (eksperimentāli darbi), amiina (ļoti sigur ros skanīgi), beach house, for a minor reflection (neesmu gan daudz klausījusies, bet paskaties, t.i., paklausies), joanna newsom, tildeh hjelm.
ceru, ka kaut kas jauns no tā visa arī būs un vēl jo vairāk, ka ies pie sirds. (:

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2008-04-19 04:06 (saite)
visupirms, paldies par ieteikumiem. neko tādu es negaidīju, tas ir dikti jauki no Tavas puses,ka padalījies.:)
paklausīšos visu rīt tā rūpīgāk,bet pašlaik klausos hauschka, kas man uzreiz iepatikās,kad izdzirdēju pirmās taktis myspace no la dilettante. vispirms klavieres, tad stīgas, un viss kopā elektronisks un eksperimentāls -jā,tas ir priekš manis.

bet ar joannu newsom'u esmu pazīstama jau pāris gadus. viena no manām mīļākajām female izpildītājām.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iza
2008-04-19 01:30 (saite)
No Hannas ir jāklausās viņas versija par "break my body". Ļoti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2008-04-22 00:55 (saite)
man neizdevās atrast. vai Tu būtu ar mieru padalīties?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iza
2008-04-22 20:44 (saite)
http://yy.lv/upload/index.php?ACT=4&f=124939&ext=MP3

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2008-04-24 02:58 (saite)
mīļs paldies. man piedziedājums ļoti-ļoti. spēcīgi vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?