sālma ([info]narkoze) rakstīja,
@ 2007-10-04 15:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tas,ka manu vārdu vienmēr pārprasa vismaz divas reizes,mani vairs neizbrīna,un es pilnībā viņus saprotu - manu vārdu viņiem nav viegli iegaumēt. un,ja kādam tomēr ir izdevies iegaumēt,man neviltots smaids pa visu seju. jo es zinu,cik man pašai ir grūti ar vārdiem. un daži vēl iedomājas pajautāt,ko nozīmē mans vārds. ar mani ir tas pats - dažiem internacionālajiem studentiem ir simtreiz sarežģītāki vārdi par manējo - aizvien vēl neprotu izrunāt un uzrunāt,piemēram,šos divus studentus. vienu meiteni Shohreh Shojaeifard un puisi - Papagiotis Papagiannopoulis (vārdi un uzvārdi pārkopēti no collaborative performance project grupu saraksta internetā).

uzvārdu gan,šķiet,vēl pareizi šeit neesmu dzirdējusi,bet es nudien neņemu ļaunā. ansPOka. viņi uzsver PO zilbi. līdzīgi kā vārdā aTOnement. un tu vari atkārtot vairākas reizes - Anspoka,Anspoka,Anspoka,bet viņiem neizdodas. :)

bet vissmieklīgākais tomēr bija vakar - academic english language support for music students - pirmajā nodarbībā,kad mums bija jāsadalās pa pāriem,vienam otram jāuzdod jautājumi un pēc tam visu priekšā jāiepazīstina pārējie ar savu sarunu biedru. mans partneris Ahmad mani stādīja priekšā (zinu,stila kļūda,Šimkusīte neļautu tā teikt vai rakstīt) kā PLASMU! un pasniedzējs uzreiz viņam jautāja,vai tiešām mani sauc tāpat kā plazmas televizoru.

mūzikas tehnoloģiju kursā mācās lietuvietis Edvinas Strazdas,bet viņam gan nav problēmu ar savu vārdu. pasaka,ka sauc Edvin,un visiem viss skaidrs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shutup
2007-10-03 16:14 (saite)
no kurienes vinsh ir !?! -> Papagiotis Papagiannopoulis
:D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2007-10-03 16:21 (saite)
vot nepateikšu.
nu ir tāds mazliet tumsnējīgāks. :D
mēs,protams,uzreiz mazliet tā kā dusmiņu iekšā sajūtam,kad cilvēki nezin Latviju. bet zini,es pati nezinu daudzas valstis,no kurām te daudzi nāk. un viņi pasaka no kurienes,un es pārprasu,bet arī pēc otrās reizes bilde nekļūst skaidrāka,jo nekad neesmu par tādu dzirdējusi,un pat atkārtot to vārdu nevaru,un negribu atzīt,ka esmu stulba,kan tālāk par eiropu tālāk neesmu kartē skatījusies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]narkomanc
2007-10-03 23:38 (saite)
man kkaas liidziigs jautajaiens sanaaca ; )))
papagailjzeme :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?