sālma ([info]narkoze) rakstīja,
@ 2006-05-14 19:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
maximā šodien redzēju tādu mīļlietiņu/saldumu stendu,kuram nevarēju paiet garām neko nenopērkot. mazā zaļganbrūnā kastītē dažas konfektes un virs tās mīlīgs,gaiši brūns,matains skorpiōniņš. un gar malām vāciski šis un tas par viņiem uzrakstīts. par mammu un mani,tātad. ar vācu valodu es nedraudzējos,lai gan esam pazīstamas jau septiņus gadus. tad nu šī man atriebās šodien.
lasu,lasu. šis neinterisē,to zinu,utt. un pēkšņi manu uzmanību piesaista,lūk,kas - Optimaler Job : Buchhalter. un tajā pašā mirklī seju pārklāj smaids. iekšēji ārējais. sajūsminātā balsī prasu līdzcilvēkiem,vai tiešām šī profesija tulkojas kā grāmatu pārdevējs,lai gan pati esmu sev atbildējusi. bet protams,kā gan citādāk! acu priekšā redzu kadru no manas iemīļotās filmas 'Jums Pienācis Pasts' ar Megu Raenu grāmatu pārdevējas lomā mazā,jaukā veikaliņā Aiz Stūra. iztēlojos sevi stāstām citiem par grāmatām,iesakot,un galvenais - lasot tās dienu no dienas. turpat veikalā un mājās. idille. un reizē skaudra apziņa,ka tādu mazu veikaliņu liktenis karājas diedziņa galā. tūlīt kāds atnāks un diedziņu nogriezīs.
līksma pārnāku mājās,piesēžos pie datora,padaru šo to. joka pēc 'palaižu' tildes vārdnīcu. ierakstu Buchhalter. un ziniet,ko viņa man pretī? Grāmatvedis. nedomājiet,ka man ir kaut kas pret grāmatvežiem,cienījams un vajadzīgs darbs,bet ne jau manējais. pārāk sausi,pārāk...neradoši.
nezinu,kāpēc es šo visu uztvēru tik sakāpināti,itin kā tam,kas tur rakstīts,tā arī būtu jābūt un punkts.

rīt būšu Dāvida Grieta. miņuki ir,caurspīdīga blūzīte ar dekoltē ir, kurpes uz papēdīša arī,un sudrabota paplāte. jūs mani nepazītu,ja rīt redzētu. ja vien man izdosies sevi aizmirst - aizmirst to,kāda esmu,kādai jābūt,jo visi mani tādu pazīst.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]refused
2006-05-14 20:09 (saite)
es ietu pirkt grāmatas tieši pie Tevis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-05-14 20:20 (saite)
un es Tev dotu atlaides! :)
zini,es sevi nespēju iedomāties tajās Lielajās Grāmatnīcās. Jāņa Rozes,Valterā un Rapā. jā,man nav nekas pretim tur pirkt grāmatas,pētīt,skatīties. bet kaut kas bezpersonisks caurstrāvo šos masu grāmatveikalus. tajā pašā laikā netālu no manas mājas atrodas maziņš grāmatveikaliņš. taču izskatās tāds nošļucis un nabadzīgs. kaut kas nav arī tajā. ja esi redzējusi manis pieminēto filmu,tad varbūt sapratīsi,ka tieši tādā grāmatveikalā strādāt būtu pasakaini.
mazliet dīvaini,ka Jāņa Rozes grāmatnīcā,kamēr savā nodabā pētu un cilāju grāmatas vienu pēc otras,pienāk grāmatu konsultante,vai kā viņu tur sauc,sāk man aizgūtnēm stāstīt par grāmatām,kuras visi pērkot,kuras cilvēkiem patīkot,par kurām sakot labas atsauksmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-05-14 20:28 (saite)
hī :)
man patīk Dominas Valters un Rapa,jo tur gadās būt tik bieži,ka viss jau ir tuvs un pazīstams.citi lielie veikali nē.tur grāmatas ir tikai prece,ko pārdot un pārdevēji ir tikai cilvēki,kas tās pārdod.nav tās mīlestības.un filma man patika tieši tā veikaliņa dēļ:)
(vienmēr,kad redzu ikonas ar klavierēm,man sirdī kaut kas salecas.varbūt tāpēc,ka pati pianiste,tā teikt.šī ir īpaši burvīga)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-05-14 20:53 (saite)
hmm,Domina man netālu no mājām,tu laikam zini. jā,man arī tur patīk. lai gan biežāk sanāk iegriezties valterā un rapā,kas uz aspazijas bulvāra. bet vēl ir tāda Latvijas Universitātes grāmatnīca (ja pareizi atceros nosaukumu),ejot tālāk uz priekšu (uz makdonalda pusi) no iepriekš minētās g-nīcas. nē,jauku un sirsnīgu apkalpošanu es arī tur nesagaidīšu,tur man vienkārši patīk grāmatu izvietojums. un,ja sagaidītu,nemaz nezinu,vai patiktu,bet tas laikam tāpēc,ka nebūtu pie tā pieradusi.
ikonas ar klavierēm vienmēr ir skaistas! un klavieres pašas par sevi arī. es nezināju,ka tu pianiste! mums ir vēl kas kopīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-05-14 21:03 (saite)
aspazijas bulvārī arī nav slikti.par universitātes grāmatnīcu izvēli dzirdētas labas atsauksmes,bet nekad nav gadījies tur būt.varbūt kādreiz,kad atkal tikšu uz lielpilsētu,tad.
nu,cik nu pianiste.astoņus gadus mācījos mūzikas skolā,bet tagad tā aktīvā spēlešana beigusies.vien ik pa laikam piesēžos un spēlēju.sirdij.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-05-14 21:31 (saite)
galvenais,lai būtu KO spēlēt. un lai tas patiktu,ko spēlē. tad arī gribēsies biežāk būt ar viņām kopā.
man pagaidām ir tā,ka spēlēju to,ko skolotāja iedod. dažureiz patīk ļoti,citreiz ne pārāk. nezinu,ko spēlēšu,kad pabeigšu skolu. nezinu,cik laika atliks spēlēšanai. laikam bēdīgi maz. ja jau tagad spēlēju mazāk,nekā vajadzētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bestia
2006-05-14 21:07 (saite)
atsauc atmiņā manu 'vilšanos'. atradu vasaras darbu amerikā - grāmatu pārdošana. uzreiz iedomājos sevi mazā veikaliņā ar tumšiem koka plauktiem, lakotām koka grīdām utt. parfait. turklāt labi maksā. beigās, protams, izrādījās, ka tā ir grāmatu pārdošana, staigājot no mājas uz māju. bāžoties cilvēkiem virsū ar bezpersōniskām bērnu grāmatiņām, skolas palīggrāmatām. talk about likteņa irōnija.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-05-14 21:28 (saite)
ak,mēs.. kur gan vēl lai atrod tādus veikaliņus..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]basilia
2006-05-14 21:43 (saite)
woow... man krievu vaards "buhgaltjer" vienmeer ir asocieejies ar kruushturi, lai gan tas pats nelaimiigais graamatvediitis vien ir

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?