Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-12-28 22:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atgadījums ar mācītāju
Vārdā es mācītāju nesaukšu, bet nu katrā ziņā atgadījums notika ar viņu. Toreiz vēl jaunu diakonu. Diakons ir kautkas, kas laikam vēl nav mācītājs, bet ir gana augstu jau pakāpies uz Dieva pusi, lai viņam būtu visas tiesības uz kristīšanu. Tagad nu šis jaunais diakons grozās latgalē pa baznīcu, kamēr vēl nav atbraucis bīskaps no kautkurienies(bīskaps atkal ir jau ļoti augstu uzkāpis pie Dieva, gandrīz tā kā pāvests, tikai zemāk kādu gabaliņu). Cilvēki jau visi sasēdušies un dzied kādu jauku dziesmu, apmēram kā - Jumprava svāta, Agliunas bazneicā. Tagad pienāk pie jaunā diakona viena sieviete, manāmi iereibusi, un saka - gribas lai mani nokristī. Diakons prasa - tagad? - Tagad - atbild sieviete. Nu labi, diakons saka lai šī iet pie sānu altārīša un pats tikmēr savāc visu aprīkojumu(svaidāmās eļļas un vēl visādi mazākzināmi instrumenti svētīšanai.
Tagad diakons dodas pie sievietes un saka - pataisat vaļā nedaudz te krūtis, lai var pārkristīt ar eļļu, pats pa to laiku dodas pie kanceles lai paņemtu vel kauko aizmirstu, krāmējas, krāmējas. Jūt kautkas nav labi, cilvēki vislai dzied - Jumprava svāta, Agluinas baz.... Klusums, dziesma apraujas, visi skatās kautkur. Diakons apgriežas, skatās - sieviete stāv ar plikiem pupiem un raugas debesīs ar apgarotu seju. Kādu brīdi padomā diakons, kautkas tomēr jādara, nu tad kārtīgi arī ar eļļu uz tiem pupiem krustu virsū, lai nāk svētība. Pats daudz neskatīdamies dodas apakaļ pie kanceles, nosakot - var taisīt ciet. Bet dziedāšana neatsākas. Visi skatās uz sievieti. Neatsākas minuti, divas, diakons skatas atpakaļ, sieviete vēl joprojām stāv ar plikiem pupiem un skatās uz debesīm(tb griestiem). Tā beigās diakonam nācās pašam pogāt ciet to krekliņu, bet nu galvenais, ka cilvēks dabūjis svētību.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

haha:)
(Anonīms)
2005-02-24 00:41 (saite)
skaidrs - tie krāmi un mācītāju būšana - sviests skan par maigu. netikai sviests, bet kautkas pat ļoti kaitniecīgs, tādā nozīmē, ka ietekmē cilvēku psihi, skalo smadzeni, māca aplamības, turklāt - ķerās klāt jau pavisam jaunajiem, vēl visu uztvert gatavjiem bērniem! - jau ir entie kristīgie bērnudārzi, nemaz nerunājot par pamatskolām....

ko lai saka - ja jau bērnudārzā mazajam 5gadīgajam nabagam, māca ka bezgalība ir sātana izgudrots jēdziens,
kas patiesībā ir pilnīgi pretēji - pasaules neizbēgama sastāvdaļa, telpa, laiks - kuriem gribot negribot ir jābūt bezgalīgiem. Bezgalība ir štelle ko ir grūti apzināties - ir vajadzīga ļooti attīstīta apziņa un spirgts prāts, lai to spētu. Bet bezatbildīgi gruzītāji jau no bērnības cenšas aizblietēt bērna apziņu, lai izaugot tas nepētu pastāvīgi domāt un būtu viegli pakļaujams jebkurai iestādei, baznīcai vai valdībai...

hm - prasās ņemt izkapti - un iet likvidēt šis preteklības...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: haha:)
[info]namtar
2005-02-24 09:48 (saite)
Bet vai domaashana ir tas jaukaakais kas cilveekam pienaakas? Dazhi taa sadamaajas, ka sataisa taadus suudus, ka tie kas tic jeezum kaa aitu ganam un pashi kaa baltas aitinjas rindaa iet uz savu debesu valstiibu, nemaz dziivot normaali nevar.

Nu labi, tas taa paarspiileeti. Bet par domaashanu, paskaties divus dziivniekus, suni un aitu. Kursh ir gudraaks? Suns protams. Paskaties kuram ir skumiigaakas acis? Aitai skumjas tu vispaar nekad neredzeesi. Vai saprast to, kas ir bezgaliiba ir lielaakaa laime? Var gadiities ka lielaaka laime ir domaat ka tas ir saatana izgudrojums, no kura tu laimiigi esi izvairijies:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: haha:)
(Anonīms)
2005-02-25 11:02 (saite)
ja cilvēks nav spējīgs domāt (saprast un analizēt), tad tas nenozīmē, ka viņš ir laimīgāks. viņš, vienkārši, nesaprot, ka ir, piemēram, līdz ausīm s***s. soprotot, ka esi līdz ausīm s***s rodas diskomforta sajūta, no tā, protams, laimīgāks nekļūsi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?