Kāds rakstīja,
"visiem dzilji zemapzinjaa sleepjas veelme sist un piebeigt. Un skolas uzdevums ir jauniesha energjiju novirziit citaa virzienaa"
Par to pirmo veel vareetu diskuteet, bat par to otro nu galiigaas auzas. Tam kaads buus cilveeks turpmaakajaa dziivee (tobish, visu risinaas no poziicijas "sist un piebeigt" vai tommeer civilizeetaa celjaa) strateegjiskos dziives uztveres un attieksmes pamatus ieliek vecaaki / gjimene 0-5(+/-2)gadu vecumaa. Skola pamatojoties uz sheim pamateim tad nu meegina dot vispaarizgliitojoshos zinaashanu pamatus un maaciit (rosinaat) domaat. Ja vecaaki shai lietai piegaajushi peec principa: "muusu "djela" piedzemdeet un laist pasaulee, taalaak lai par vinju atbild audzinaataaja beernudaarzaa, skolotaaja - skolaa, komandieris - armija, priekshnieks - darbaa.... mees "ne par ko neatbildam" ( un beerni jau to aatri iegaumee un iemaacaas izmantot)", tad skolotaajam ir deizgan mazas izredzes tur ko labu izveidot. Ir taada paruna - uz sliktiem pamatiem labu maaju neuzcelsi.
Un kameer beernam gjimenee jau no pasha saakuma nieiemaaciis, ka vinjam ir ne tikai tiesiibas, bet arii pienaakumi (vispirmaam kaartaam pasham pret sevi), tikmeer mees turpinaasim briiniities kaapeec mees esam taadi kaadi mees esam...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?