Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-10-20 20:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Katoļu sveiciens
Katoļu sveiciens nav čau, vai labdien, bet gan - lai slavēts Jezus Kristus, uz ko atbild - mūžīgi mūžos, āmen. Interesanti, ka zvanot uz klosteri, arī parasti saka nevis - hallo, bet gan lai slavēts Jēzus Kristus.
Bet vakar man gadījās novērot interesantu atgadījumu. Sēžu "Barselonā" skatos ar diviem draugiem čempionu līgu. Ienāk viens ņehorošij čelovek. Uzvilcis uzvalku, tādu padārgu pie rokas suns, tāds no kodēju tipa, varbūt ka rotveillers, a varbūt kāda cita tipa. Zobos cigārs(saimniekam) Ienāk iekšā(saimnieks ar visu suni), stāv, skatās kādu minūti, tad pieiet pie letes, kur sēž, es atļaušos lietot šo vārdu - nēģeris. Un saka nēģītim paaugstināta balss tonī - fuck off fucko off. Un tā kādā minūtē. Tad ar laiku pāriet uz pagarinātu teikuma formu - fuck off from latvia un tad kad jau tuvojas kāda piektā minūte - pashol von iz latviji pidaras chornij. Nēģīts pieceļas kājās, bet acīmredzot viņam ir bail kautko pasākt, jo tas draņķis izskatas pēc tāda, kas varētu izvilkt pistoli un viņu nošaut. Pie tam apkalpotāja saka nēģītim - Glen no, his dog yesterday killed another dog with one bite, when you touch his master, he will attack you. Tad viņa sāka zvanīt policijai un lielais Latvijas patriots devās prom. Situācija bija pavisam neomulīga, mēs sēdējām pavisam blakus un suns stāvēja pie viena mana drauga kājas un nebūtu nekāds brīnums ka atmosfērai paliekot vēl nervozākai viņs varētu iekampt. Es gan savam draugam teicu, lai viņs pasaka skaļi - A nuka vijdi s svajej sobaki iz zavedenjija. Bet viņs vēlāk atzinās, ka ja tas draņķis būtu ar viņu runājis par kauko nelabu nēģīša vietā, tad mans draugs atbildētu - Jā kungs, jā kungs.
Nu redz, bet ar to vel nebeidzās. Nelabais cilvēks aizgāja. Atbrauca policija, pie tam ļoti ātri. Ienāk iekšā policists, pēc sejas līdzīgs sliktajam cilvēkam, tikai platāks. Un saka apkalpotājai ka tas sliktais cilvēks tepat netālu vien esot, bet - a što mņe dzelatj? Što on takovo zdelal. Un izskatījās ka viņš domā tikai nesaka, bet varētu pateikt - a kto mņe zdelatj, eto zhe njegr. Etot paterpevshij.

Es personīgi nevarētu teikt ka man baigi patīk nēģeri, man vairāk patīk nēģerieties un Luiss armstrongs. Bet godīgi sakot, es biju pārliecināts, ka Latvija nav rasisma nopietnā līmenī, ja neskaita labsīrdīgā vai puslabsirdīgā pasmiešanās par kādu tautību.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?