Šodien ēdīsim foreli
Recepte būs no 19.gs. vidus, es vācu valodu vecajā drukā nevisai labi lasu, tāpēc skataties ka nenoģiftējaties, var gadīties ka es kautko sajaucu;) Tātad taisīsim Foreles sarkanā vīnā 6-8 personām. Tātad ko mums vaidzēs? Ņemsim 4as kilogramīgas foreles, 1nu pudeli sarkana vīna, 1nu pētersīli, 1nu burkānu, 4as lotes, hmm labaak 1nu paciņu sviesta, bišķit miltus, viens zitrons un protams sāls.
Kad kalps ar produktiem ir atgriezies, ņemam ūdeni, vāram, kad vāras, sametam tur iekšā sagrieztas saknes - burkānus, pētersīli un sāli un vāram pusstundu, tad pielej to pudel ar sarkano vīnu klāt, ļauj sākt vārīties, tad samet iekšā foreles(vēlams iztīrītas), tad vāram vel 5min. Tad izķeksējam zivis laukā, iesmērējam ar sviestiņu, apkaisam ar miltiem un apcepam uz pannas. Pa to laiku kamēr taisam mērci, kalps uzvāra un apcep kartupeļus. Mērci taisam no sēnēm un sīpoliem, kurus apcepam, tad piemetam klāt nedaudz pienu, un miltus, cepinam, kamēr nedaudz savelkas un tad servējam uz galda.
Labu apetīti!
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: