Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-02-12 23:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pieturas zīmes u.c.
Nu nelieku es īsti kā vaidzētu un dažreiz pa kādam vārdam nepareizi uzrakstu, bet nu man slinkums iedziļināties kur kuru komatu liek, jo jēga jau tāpat no viņiem liela nav. Dažās valodās komatus liek daudz retāk. Es cenšos komatus likt tikai tur kur viņi izmaina jēgu, piemēram - nošaut nedrīkst, apžēlot! vai arī nošaut, nedrīkst apžēlot! Tādos gadijumos protams komats prasās, bet citur es viņu lieku tīri smukuma pēc uz pašiedvesmu. Var jau protams piedomāt pie komatu likšanas, bet kamēr tu domā kur jāliek komats, tikmēr tu aizmirsti ko gribi pateikt. Es itsevišķi ātri viskautko aizmirstu jo es nelietoju uzturā to tur kas pret atmiņu palīdz, neaceros kas tas bija īsti. Dažus vārdus es rakstu nedaudz savādāk nekā pieņemts, jo hmm nu nezinu, jo man tā patīk:) Piemēram neaceros. Es godīgi sakot, tāpēc dažreiz aizmirstu kā tāds vārds vispār paraksti tiek rakstīts, tapēc reizēm sanāk dažādi. Bet nu es domāju, ka cilvēks valodu izmanto lai saprastos, nevis lai stingri pieturētos pie likuma. Savādāk jau paliek līdzīgi kā ar tiesu sistēmu un likumiem. Sākotnēji likumus izgudroja lai varētu vainīgos sodīt un ja viņš nosit savu sievu tad viņam par to pienākas nocirst roku. Bet tagad likumi un tiesa ir pārvērtušies par tādu pasākumu, kur vairs neruna par to vai cilvēks ir nositis savu tiesu(par to runa policisti) bet gan par to, kuru likumu piemērot un varbūt tur var kautkā izsprukt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martinez
2004-02-13 08:11 (saite)
Pilnīgi piekrītu, nu par valodas nelielu pamocīšanu. Bet cilvāki var padomāt, ka tu arī latviešu valodas stundas skolā neapmeklēji, jo aiz stūra bija jāpīpē dadži.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-02-13 11:22 (saite)
Nu tas ko cilveeki var padomaat tas jau nu gan man vienalga. Pie tam es uz latvieshu valodas stundaam daudz tieshaam negaaju:) Dadzhus gan nepiipeeju, bet gaaju kapos alu dzert.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2004-02-13 08:44 (saite)
Nu, pareizi salikti komati un gramatiski pareizi uzrakstīti vārdi ļauj vieglāk uztvert tekstu - izglītotiem cilvēkiem, protams. Tiem, kas latviešu valodas stundā aiz stūra pīpēja, kļūdas tekstā ir pie kājas - viņi paši nezina, kam un kā jābūt, tādēļ arī no teksta saprot tik, cik spēj izlasīt. :) Neapšaubāmi, pieturas zīmju kļūdaina nelikšana savā ziņā pieder pie rakstītāja stila, tomēr, manuprāt, gramatikas kļūdas tekstā var par kādu ceturtdaļu padarīt domas uztveršanu grūtāku... protams, tiem, kas vēlas iedziļināties un saprast to domu.
Hau, esmu runājis.

-->Qued

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-02-13 09:40 (saite)
aijnu juusar.
taapatjau sanāk, ka darbdiena ir jāpavada, lietojot gramatiku un interpunkciju korekti unpēc piederības, tavismazte acis atpūšas.
(nopūta)
(žesc)

viip.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-02-13 14:32 (saite)
Tas atkarājas. :) Esmu tik samaitāts, ka gramatiski pareiza teksta lasīšana ir atpūta :)

-->Qued

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]namtar
2004-02-13 12:51 (saite)
Nu jaa, izgliitotiem cilveekiem. Izgliitots cilveeks ir briesmiigaakais kas var buut, par to jau es esmu ieprieksh runaajis:) Izgliitiiba ir taa kas nokauj cilveeku un traucee vinjam domaat, taa ka pret izgliitiibu vaig tikai ciiniities.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Kaut kur dzirdēta frāze
(Anonīms)
2004-02-13 12:18 (saite)
Tu gadienā nemācies LU datoriķos. Tas tikai tāds minējums, jo tieši šajā otrdienā lekcijā tika pieminēts tieši piemērs ar "nošaut nedrīkst apžēlot" tieši šajā kontextā...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Kaut kur dzirdēta frāze
[info]namtar
2004-02-13 12:49 (saite)
Nu tas piemeers ir ljoti populaars... Datorikjis neesmu gan, diemzheel.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?