myrothamne ([info]myrothamne) rakstīja,
@ 2023-12-10 15:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
2023. gada tēju tops

2023. gadā, līdzīgi kā pērn, pārsvarā dzēru "Basilur" tējas. 2022. gadā tēju topu neizveidoju, jo šķita, ka tēju rotācija vēl nav paspējusi pilnībā nomainīties. Varu vien pačukstēt, ka 2022. gada iecienītākā tēja bija "Basilur" "Milk Oolong". Arī šogad mūsmājās tā bija viena no populārākajām tējām.

1. "Cream Fantasy" - aromātiska "zemenes ar putukrējumu" stila tēja, kuras saldmi perfektā līdzsvarā papildina zaļās tējas rūgtums. Dažbrīd vairākas dienas pēc kārtas dzēru tikai to. Kad mēģināju piespiest sevi pavērties arī kādā citā tējas plauktiņa nostūrī, ikreiz sev jautāju - kāpēc? Kāpēc nedzert vienu un to pašu tēju dienu no dienas, ja reiz tā garšo kā malks sapņa piepildījuma? Ja šī būtu manas dzīves pēdējā diena, es priecātos pavadīt pāris mirkļu tieši ar “Cream Fantasy” tasīti.
2. "Hi Choice" zaļā tēja ar persiku garšu - persiki ir viens no maniem mīļākajiem zaļās tējas papildinājumiem. Vienkārša un stabila kombinācija, kas nepieviļ. Ļoti izbaudīju arī "Hi Choice" zaļo tēju ar aveņu garšu - aromātisks zaļās tējas vilnis ar atsvaidzinošu augļu melodiju. Savdabīgs, taču gana baudāms atklājums bija arī "Hi Choice" zaļā "Earl Grey" tēja - "Earl Grey" ir mana iecienītākā melnās tējas garša, tāpēc nevarēju nepamēģināt. "Hi Choice" tējas parasti pērku veikalā "Top", bet manītas arī citur, šķiet, "Cenuklubā", "Abrands" vai tamlīdzīgā veikalā.
3./4. "White Moon" - šis "Basilur" piena uluns šogad apsteidza 2022. gada favorītu "Milk Oolong" - manuprāt, "White Moon" ir vieglāka, svaigāka garša. Otrs "Basilur" uluns, kas šogad iegaršojās, ir "Tie Guan Yin". Patīkami rūgtena tēja bez pārlieka smaguma.

Atzinība:
"Tarlton" "Misty Mango" - zaļā tēja ar mango garšu - vien izlasot šos vārdus, mutē saskrien siekalas. No "Tarlton" baudītas vien pāris garšas, taču iespaids ir labs. Ceru un varbūt pat plānoju izmēģināt arī citas "Tarlton" zaļās tējas ar dažādām augļu piedevām. Šķērslis - šīs tējas nesanāk ieraudzīt ikdienā apmeklētajos veikalos, speciāli jābrauc meklēt vai jāpasūta internetā.

Iecienītākā melnā tēja 2023. gadā:
Impra "Wild Berry" melnā tēja - klasiskā melnā tēja ar odziņu. Stabila vērtība. Zini, ko sagaidīt. Iekļauta vairāk "ķeksīša" pēc, šaubījos, vai topā vērts pieminēt melno tēju, jo šogad tās reti parādās manā ikdienas repertuārā.

Iecienītākā augļu tēja 2023. gadā:
"Lidl" nopērkamā "Lord Nelson" zīmola augļu tēja "Pear Caramel" - pēc "Lidl" ienākšanas Latvijā bija liela interese nobaudīt šajā veikalā nopērkamās tējas. Līdz šim pagaršotās iedalu divās grupās - 1) samazgas, noput plauktiņā, 2) var izdzert, taču otrreiz nepirktu. "Pear Caramel" ir rets izņēmums, līdz šim vienīgā nogaršotā "Lidl" tēja, kuru pērku atkārtoti. Galvenās sastāvdaļas ir āboli, bumbieri un cigoriņa sakne. Patīkama bezkofeīna alternatīva, ja garšo melnās tējas ar karameļu garšu. Šobrīd vienīgā augļu tēja, kuru izvēlos dzert gandrīz tikpat labprātīgi kā zaļās tējas.

Sk. arī 2021. gada tēju topu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?