mugursoma ([info]mugursoma) rakstīja,
@ 2009-11-15 21:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Attopies I
Tūlīt pa LR1 sāks skanēt raidījums "Lai nāk Tava valstība" kurā tiks runāts par jebkura patiesa kristieša interesējošām tēmām. Savukārt, es izvilkšu no atvilktnes 1962. gadā izdoto krājumu "Ateista rokasgrāmata" un dalīšos ar Jums izlasītajās atziņās.

Tātad:

"Vai Dievs ir?"

Atbilde:

"Mākslīgo pavadoņu palaišana dod svarīgus pierādījumus pret dieva esamību. Reliģijas sludinātāji vienmēr apgalvojuši, ka esot kāda noteikta vieta, kur atrodoties Dieva, eņģeļu un citu pārdabisku būtņu mājoklis. Par bībelē minētās paradīzes atrašanās vietu savā laikā notika pat strīds starp tiem kas domāja, ka tā meklējama Zemes virsū, un tiem, kuri uzskatīja, ka tā atrodas debesīs. Par "paradīzi zemes virsū" kuru obligāti atzīmēja visās viduslaiku ģeogrāfiskajās kartēs, baznīcas kalpi tagad vienkārši klusē. Bet, kas attiecas uz dieva "debess mājokli" tad šoreiz to neatklāja jau mākslīgie pavadoņi. Paša cilvēka iziešana kosmosā sevišķi spēcīgi parādījusi reliģisko uzskatu aplamību.
Ir reliģijas sludinātāji, kas apgalvo, ka "visaugstā dieva" mājoklis esot pārvietojies Visuma dzīlēs. It kā tāpēc mākslīgie pavadoņi "neaizsniedzot" debesu valstību. Bet tad rodas jautājums: kāpēc dievam pēkšņi vajadzēja aiziet uz jaunu dzīvokli? Kāpēc viņš slēpjas no kosmosa izlūkiem, kurus cilvēki raida starpplanētu telpā? Ja "visaugstais dievs" baidās no cilvēka, kas tad gan viņš ir par dievu? Ja viņš zem zinātnes spiediena atdod savas pozīcijas, kur tad palikusi viņa visvarenība?”


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?