mugursoma ([info]mugursoma) rakstīja,
@ 2010-03-28 19:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tas gan. Daudziem esmu stāstījis cik interesanti Kūlis savās lekcijās stāsta par ceļojumiem, grāmatām, dzīvi un galu galā sevi. Izrādās, nē, nestāsta viss.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]junona
2010-03-28 19:37 (saite)
Atkarl cepšanās ir jocīga no abiem galiem. Problēma jau nav tā, ka stāsta par ceļojumiem (vai tad tas ir aizliegts?) Jautājums ir par to - vai runā arī par lietu. That's it.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mugursoma
2010-03-28 19:46 (saite)
Nu jā, vienīgais, ko varu pateikt no savas puses ir, ka daudz kas no stāstītā nebija par lietu (ja par kritēriju ņem lekcijas aprakstu, kas pieejam LU mājas lapā), bet tas, kā tas tika stāstīts, manās acīs saucās par filosofēšanu. Piemēram, kā domāt par situāciju, kurā kurinātājs krāsnī sadedzina 17.gs. klavieres (bija tāds gadījums), vai ko dara cilvēks, kad zvana pie durvīm, utt. Un tieši tas man patika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]junona
2010-03-28 19:54 (saite)
Es jau neko. Man tikai liekas jocīga tā savstarpējā apdziedāšanās, ko vieni ierakumi velta otriem. Arī šis gadījums ir diezgan jocīgs. No vienas puses - var jau prasīt no pasniedzēja, lai ikviena lekcija tiktu lasīta "pēc notīm". No otras puses - ir taču vesels lērums filozofijas superstāru, kas pie šādiem noteikumiem izlidotu no universitātes - tāpēc, ka neturas pie tēmas, tāpēc, ka nespēj izrunāt visas paredzētās tēmas, daudz runā par it kā nesaistītām problēmām utt.
p.s. Teiktais nav jāuztver kā apgalvojums, ka Kūlis lasa labas lekcijas (es paturu sev tiesības atturēties no sprieduma šajā lietā). Runa ir par to, ka šāda veida "diskurss" ir sviests.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mugursoma
2010-03-28 20:01 (saite)
Protams, bet es jau ar nepiedalos. Ierakstīju šos teikumus vairāk kā joku, jo mazliet izbrīnīja, ka Kūlis nepateica tieši to, ko Tu - "Jā stāstu, nu un? Lai nāk novērtētāji un pārbauda lekciju kvalitāti." It sevišķi, teikt, ka lekcijās neko citu ārpus konteksta nestāsta situācijā, kad stāsta daudz un dikti, ir mazliet muļķīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]junona
2010-03-28 20:17 (saite)
Tāpēc jau es saku, ka jocīga ir uzvedība no abām pusēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2010-03-28 19:52 (saite)
Bija, bija arī par lietu. Kanta speckursā (kuru Leimanis vēl nav noklausījies, kā mums atgādina profesors) apskatījām visas Kanta dzīvesvietas maiņas (no studenta istabiņas uz dzīvokli pretim cietumam, uz profesora māju utt.).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?