rūsganais sprakšķis

mājāzis

rūsganais sprakšķis

mājāzis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
tārkie trauki, kuriem ir Bokas jaunkundzes, pastāstīsiet sīkāk?

kur viņas ņem un kātas notiek?

viņi nāk tad,ka jūs esiet/neesiet mājās?
viņi nāk uz mājām,kurās ir suņi?
kā jūs vienojaties par to,kas ir vai nav jātīra? piemēram, es neesmu milda,un man nevajag reizi nedēļā no gleznām putekļus noslaucīt. vai mājāzis tāpēc mani uzskatīs par sušķīgu čurku?
un vai jūs sakārtojiet māju pirms tam,lai viš var tīrīt, jeb mājāzis savāc jūsu izmētātās zeķes pa perimetru un izšķiro tīrās no netīrajām un izvieto attiecīgi?
un kādas ir aptuvenās izmaksas?
un ko vēl es aizmirsu pajautāt?

mūsu bērnudārzā nespēja vienoties par to,kuram kas ir jādara, prasa pieņemt mērus
  • imho cilveks no malas arī nespēs atšķirt tīrās no netīrajām zeķēm uz grīdas, ja vien tās zeķes netiek bezmaz gludinātas ;)
    • NUNĒ, zeķes bija tikai tā, izmētāju es tipiski salijušas vai suņū treniņa drēbes/mantas
  • ļoti skaidri nedefinētas prasības un uzdevumi. Vēl labāk, ja uzraksti to visu uz lapas un lapa glabājās kādā virtuves atvilktnēm, tas palīdzēs izbēgt no situācijām "tas arī bija jātīra?! Es nezināju, jūs neteicāt!". Parādīt, ar kuru tīrāmo un kuru līdzekli, kas jātīra (lai nav, ka ar zobu birsti iztīra podu;).
    Labāk vienoties, ka apmaksāsi padarītos darbus un nevis dzīvoklī pavadīto laiku. T.i., tu jau pati pluss mīnuss zini, cik laika vajag, lai visu izsūktu, uzmazgātu+putekļi. Klāt var pierēķināt 30 min.
    Ieteiktu, pirms nāk tīrīt, bišku pievākt problemātiskos sūdus (izmētātas mantas, izvākt vannas istabas miskasti, atsijāt tīrās mantas no netīrajām), jo tādas lietas paņem daudz laika un nav ar skaidrs, kur to īsti likt un kā locīt. Kā jau augstāk raksta, bez maz katra lieta jāapošņā, lai saprastu, vai tīrs, vai nē, vai uz jautājum zīmes.
    Nezinu kā maksā LV, bet te sākot ar 10 euro stundā un +. Par gludināšanu un logu mazgāšanu piemaksā atsevišķi.
    • a, un vienoties par speciālizdevumiem. Teiksim, vienreiz mēnesī noslaucīt putekļus no lampām, vienreiz divās nedēļās nopucēt spoguļus un t.t. Un negaidīt un nepukstēt, ka "viņai tak kā sievietei tas pašai būtu jāpamana!". Ja kaut kas neapmierina teikt tulīt, to pašu piedāvāt arī apkopējai.
    • vot es nezinu , to laiku :D jo nav,kad visu no a -z , līdz ar to, haotiski tiek kautkas ik pa brīdim aptīrīts
      • pamēģini vienreiz visu pati iztīrīt, kā gribi, lai izskatās, tad zināsi;) Nopietni.
        Sadali darāmos darbos secībā, ko pati galīgi negribi darīt un tad plūstošā pārejā uz "ok, tas nav tik traki, to arī es varu/paspēšu". Lielākais čakars jau ar sīkumiem - putekļi, grīdas līstes, stūri un.t.t. Izskriet cauri pa perimetru ar putekļsūcēju jau var katrs.
        • man NAV laika, es fiziski neesmu mājās :D
          tāpēc jau ir ņemtne, jo vīrs izsūc grīdas un nomazgā traukus, ar to viņa mājas tīrīšanas saprašana beidzas, tālāk viņš tikai urkšķ,ka manas un suņu mantas visur mētājas

          es ar tādiem pieskrējieniem,ta iztīru podus, ta papucēju virtuves fasādes, tad atceros,ka man ir arī istabas augi, utt

          pa lielām šaibam, man pietiktu,ka iztīra grīdas, abas vannasistabas un noslauka putekļus, tas vien jau būtu brīnišķīgi.
          logiem cauri vēl redz :D
          • nu re, tā tad arī var vienoties, ka nāk darīt to, to un to.
            No pieredzes varu teikt, ka visgrūtāk strādāt, kad tevi ieved mājā, kur viss kopā - apakšbikses ar karotēm un tev saka "nu satīriet kā pie sevis mājās!".
            Man, piemēram, svarīgi sīkumi, lai stūri tīri, lai viss savās vietās, bet citam, ja pa lielam nošķūrēti sūdi.
        • bet ko es Tev to visu stāstu, neba Tu ar savu mājāzi tagad man dalīsies :D
          • man nav mājāža, visus 180 km tīru pati:)
            Stāstīju no pieredzes, kad pati staigāju pa svešām mājām un tīrīju.
            • Man paveicies ar M., ka mums vienotas vadlīnijas - novākt visu uzreiz, kad paēsts, novilkts, izmantots. Trauki pēc ēšanas aiziet truku mašīnā, kad pārnāc mājās, pārģērbies mājas drēbes, novilktās drēbes aiziet uz veļas grozu vai uz krēsla atzveltnes pie gultas (ne vairāk par vienu komplektu), vai skapī. Izlietnes izslaukam pēc katras zobu mazgāšanas (iztērētas laiks - 15 sek.). Gultu saklājam pēc brokastīm. Pārējie darbi pēc vajadzības.
            • dullā bāba!
              un tagad es jūtos slikti, jo man 100 un es netieku galā
  • Man Ogrē ir 22 EUR par ap 60 kV reizi nedēļā. Grīdas, virtuve, tualete/vannasistaba. Drusku pievācu bardaku, pirms nāk. Strādā manā prombūtnē, ir viena no 2 durvju atslēgām. Logu mazgāšana atsevišķi, ap 2x gadā. Pašai sanāk ikdienas virsmu slaucīšana un 1x pa nedēļu papildus grīdas sūkšana.
Powered by Sviesta Ciba