Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-04-08 13:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Fakti un fantāzija.
Heda par Zviedrijas valsts epidemiologu.

"Salīdzināt viņu un Ugu Dumpi, ir kā salīdzināt neprātu ar saprātu."

Uga Dumpis par Zviedriju.

"Ir tāds naivs priekšstats — ja viss apstāsies divas nedēļas un visi pasēdēs mājās, tad pamodīsimies citā Latvijā. Pēc tam varēs sākties bizness, visi varēs sportot. Nebūs tā. Honkongas piemērs to pierādīja. Viņi apstādināja visu, tad palaida vaļā, un atkal viss sākās no jauna. Ir jāiemanās dzīvot, skatoties — kas mums jāapstādina, bet kas varbūt jālaiž vaļā. Jo mums ir jādzīvo. Šī situācija var turpināties pusgadu un pat vairāk.

Angļi, kas visneprātīgāk piegāja un it kā gribēja izslimdināt visu populāciju, tagad arī jau domā, ka līdz jūnijam paralizēs visu, varbūt pat līdz oktobrim. Saka, ka zviedri neuztraucas. Zviedri uztraucas pamatīgi, viņi arī tūlīt visu apstādinās.

Nezinu, vai ilgtermiņā mēs vinnēsim vai zaudēsim, bet pagaidām man šķiet, ka šī novilcināšana ir devusi rezultātus. Mūsu cilvēki tomēr staigā apkārt, dzīvo. Veikali ir pilni ar pārtiku. Mūsu reanimācijas nodaļās īsti nav pacientu. Ir pāragri teikt, kurš būs vinnētājs, bet es domāju, ka mums iet tīri labi. Taču nezinu, kas notiks nākamnedēļ."
(IR)

"Ņemot vērā, ka Latvijas slimnīcu infrakstruktūra un medicīniskā personāla resursi pēdējos gados ir novājināti un prasa nopietnu pārstrukturēšanu, lai tiktu galā ar pieaugošu pacientu plūsmu, diez vai būtu lietderīgi atcelt Covid-19 epidēmijas dēļ valstī noteiktos ierobežojumus, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

“Mēs nevaram atļauties riskēt, kā to dara Vācija un Zviedrija, kuru lieliski attīstītās intensīvās terapijas nodaļas ir plānveidīgi gatavotas šādiem pārbaudījumiem,” izteicās speciālists un atzīmēja, ka Covid-19 jomā situācija joprojām ir nestabila. Infektologs domā, ka Latvijā ieviestie ierobežojumi ir salīdzinoši nelieli uz citu valstu fona."
(LA)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?