kihelkonna ([info]kihelkonna) rakstīja,

veco ļaužu pansionāti, šķiet, cieš pilnīgi visās valstīs, zviedrija nav izņēmums. turklāt tā zviedru pansionātu nelaime sākās diezgan nesen, bet augsta mirstība ir jau sen.

esmu ievērojusi arī, ka zviedrijas mirstības grafiki interesanti atšķiras no citām valstīm - iekritieni ir sestdienās un svētdienās. vai nu nedēļas nogalēs cilvēki nemirst, vai arī nestrādā statistikas kanāli. nevienā citā valstī no manis vērotajām tāda lieta ar nedēļas nogalēm nav manīta, tur cilvēku veselība tiek pieskatīta visās dienās vienādi.

apskatāmies https://www.worldometers.info/coronavirus/ ,

hm, 7206 inficēti, 477 nomiruši. milzīgi augsta mirstība, sanāk 6.6 procenti!

vai nu tā tiešām pie jums ir baisa epidēmija ar tādu mirstību, ka tas pārspēj drūmākās prognozes un citu valstu rezultātus,

vai arī jūs uzskatāt, ka esat tik pat veselīgi kā vācieši, kam mirstība daudz mazāka, tikai maz testējat.

taisnību sakot, pie šāda mirstības rādītāja šai slimībai nav iespējams, ka visi inficētie ir tikuši testēti, un drīzāk ir iespējams, ka testē tikai tos, kas ir tik smagā stāvoklī, ka tiek vesti uz slimnīcu, un neviens netestē viegli slimos, par asimptomātiskajiem nerunājot.

tad nu apskatāmies tos vāciešus, kas varbūt ir tikpat veselīgi kā zviedri. gan jau ka ir arī. nešaubos, ka zviedri ir tikpat veselīgi kā vācieši.

103375 inficēti, 1808 miruši. testu skaits uz miljonu iedzīvotāju trīsreiz lielāks nekā zviedriem, tātad varbūt kādu asimptomātisko arī noķer.

mirstība vāciešiem 1.75. tātad 3.8 reizes zemāka nekā jums.

ņemot vērā zviedrijas zemos testēšanas rādītājus un hipotēzi, ka zviedri ir tikpat veselīgi kā vācieši, pieņemu, ka zviedrijā saslimušo skaits ir jāreizina ar 3.8.

tas būtu - jums pašlaik ir vismaz 27 000.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?