Šugā faiv
 
16.-Jan-2018 01:59 am
Nu, tātad, guļu no rīta, ir jau tā stipri pāri deviņiem, bet sestdiena, kāpēc būtu jāceļās un gulta tik silta...
Tad tālrunis sāk gaudot "wii wii wii, zemestrīce! wiii wiii wiii, zemestriice!". Var dzirdeet arii kaimiņu tālruņus ar apmēram tādu pašu dziesmu.
Nu, katru dienu tāds pasākums negadās, tāpēc uzmetu Megai virsū savu pufaiku, pats uzvelku mēteli un abi sēžam uz grīdas gaidot kad nu sāksies. Dažam gadījumam atvērām arī lielo logu lai ir uz kurieni bēgt, ja ēka izdomās izjukt. Uz ielas vecās Šōva laikmeta sirēnas: "tramm-tramm, tramm-tramm, evakuējieties! evakuējieties! evakuējieties!".
Nu, izskatās, ka ir nopietna štelle.
Nogaidījām kādu minūti vai divas, laiks tādos momentos ir redzams diezgan dīvaini, paskatījāmies viens uz otru, novilkām mēteļus un aizgājām gulēt tālāk.

* * *

Tās pašas dienas vakarā paēdot kārtīgas vakariņas un uzdzerot ar smuku tēju abi smiedamies atceramies šīs dienas notikumus. Ka, redz, bezjēdzīgas tās sirēnas, pilnīgi nelietojams mēsls. Un tad jūtu, ka kāds manu beņķi no apakšas cilā, turklāt tā diezgan uzstājīgi. Tad arī visu māju. Vienvārdsakot, sakratīja tā, kā jau ļoti ilgu laiku nebija. Bišķiņ pārbijos. Sirēnas nebija. Uz ielas evakuācijas lūguma ar.
Comments 
15.-Jan-2018 07:21 pm
Manilai arī vakar varens kratītājs piemeties. Bet kas ta vairs man - es te tēvzemes rāmajos līdzenumos rāmi salstu. Uzmanās jūs tur, ja.
16.-Jan-2018 02:43 am
Ziņās lasīju ka esot vulkāns pamodies? Ceru ka viss būs kārtībā!
Dažreiz domāju kādas Tev ir tās sajūtas rāmajā salamzemē pēc visa tā, kas bijis.
15.-Jan-2018 07:27 pm
Dinamiska dzīve...
16.-Jan-2018 02:41 am
Burtiskā nozīmē, vai ne.
15.-Jan-2018 08:05 pm
Ļoti savlaicīgs brīdinājums! Bet kā tad ir- nav tādu noteikumu,cik tad ilgi tas triceklis jāgaida ārā uz ielas? Un to evakuāciju nrjad neatsauc? Tā jau var mūžu nogulēt tajā evakuācijā
16.-Jan-2018 02:40 am
Ideja ir tāda, ka zemestrīci paredzēt nav iespējams, bet ja tā notiek tad tur ir divu veidu viļņi — kompresijas vilnis un seismiskais vilnis. Pirmais ceļo daudz ātrāk par otro un, piemēram, ja hipocentrs ir Daugavpilī, tad otrais vilnis līdz Rīgai atnāks tikai pēc minūtes, atkarībā no attāluma, augsnes, magnitūdas un citiem mainīgajiem.
Tāpēc, sirēna ir tad, ja ir pirmais vilnis, tad ir iespēja palīst zem galda kamēr atnāk otrais. Parasti jau ilgāk par pārdesmit sekundēm nav jāgaida.
Ja notiek sirēna, tad uz ielu iet nedrīkst, jo tas ir nedroši, jāgaida telpu iekšā. Nav gan skaidrs kāpēc ielas sirēna teica ka jāevakuējas, jo tam ir jēga tikai tad, ja ir pavisam briesmīga zemestrīce kur ēkas birst vai cunami vai kas tamlīdzīgs kas padara mājās sēdēšanu bīstamu.
17.-Feb-2018 08:06 pm
Dzeru kurkumas tēju un viņa silda, daudz vairāk, kā ingvers. Pareizajā brīdī lietojot iedarbība un iznākums ļoti priecē.
15.-Jun-2018 08:58 pm
vai ne. itkā tas sildošais ingvera elements nav, bet diezgan patīkami ievieš labu pašsajūtu un patīkamu siltumu iekšā.
19.-Jun-2018 04:09 pm
Šogad būs maiņas tirdzniecībai?
29.-Jun-2018 08:14 pm
Paldies par ziņu. Jā, būs! Ir vēl jēla kurkuma, turklāt es taisos uz LV pēc mēneša, varēs pamēģināt ievest.
This page was loaded Apr 24. 2024, 12:47 pm GMT.