Kurkuma (Curcuma aromatica) ir gatava, sagriezta šķēlītēs, izžāvēta un gaida jaunus saimniekus. Ož ļoti specifiski/medicīniski, garšo rūgti, tējā iet baigi labi.
Nē. Tā dzeltenā pulverkurkuma ir Curcuma Longa. Viņa ir laba ēdienā, jo nav rūgta, bet kā veselības produkts īpaši efektīva nav. Arī dzērienos Aromatica iet labāk, jo smaržo, atšķirībā no Longa.
Var, ja ir kāda cauru gadu apsildāma siltumnīca. Kurkuma ir ļoti siltummīlīga un novīst, kad diennakts temperatūra ir zem 15-18 grādiem. Arī nedīgst, ja ir zemāk, bet dzīves cikls ir gandrīz gadu garš, tāpēc Latvijas vasaras būs biškiņ par maz.
Es gribētu pieteikties pamēģināt, tev tik ar vienu roku jāparāda virziens, kur uzzināt, ko ar to iesākt un ar otru - virziens, kura tavuprat kārtojas latvijas labumi
Tie ir divi dižen labi jautājumi. Tātad, atbildes. 1) Parasti jau Curcuma Aromatica lieto kosmētiskos mērķos vai arī kā veselības un garšas zālīti - dzērienos. Lieliski saskan ar citrusaugļiem. Kosmētiskos mērķos uz ādas, jo esot labs, it īpaši aktuāli Sinosfērā, kur gaiša āda ir skaistuma pazīme. 2) Latvijas labumi - nu, pilnīgi jebkas, visādi ziedputekšņi un tamlīdzīgi brīnumi, kas nu tur Latvijā ir labs, kas nu ar ko bagāts.