Pagaidām atvedu uz Tokiju kastē, noliku vēsumā lai nebojājas, jo nav laika ņemties, bet rīt vai parīt sagriezīšu un likšu zāvēties. Tad būs lietošanai derīgi.
Pie mums dažus bumbulīšus pārdot vakuuma iepakojumā ar uzrakstu "eat me", bet nekāds eat me pārāk lielu gandarījumu nesniedz. Ko vislabāk ar šiem darīt?
Redz kā, man šķiet, ka veikalos pārdod Curcuma Longa. Tā ir cita šķirne, domāta garšvielām. Noteikti ka liekama iekšā ēdienā krāsai un aromātam, svaiga garšo daudz labāk - tāda sveķaini-piperīgi-eksotiska. Man garšo ja sarīvē gāzētā ūdenī iekšā, tad ir tāds kā tōniks. Šī kurkuma bildē ir Curcuma Aromatica. Tā ir rūgta, tāpēc ēdienam īsti neder, bet dzērienos ir daudz-daudz apetelīgāka, jo smarža ir spēcīga un ir ļoti patīkams rūgtums. -- aromatica esot arī veselīgāka, pārsvarā visi raksti par kurkumas veselīgumu lieto tieši datus no -- aromatica, nevis -- longa.
Tā miza ir tiešām līdzīga. Pirmos gadus japānā redzot veikalā taro kartupeļus domāju, ka tie ir topinambūri. Kurkumai saknes ir ar interesantu sudrabainu atspīdumu, kas bildē, tiesa, nav redzams.