Redz kā, man šķiet, ka veikalos pārdod Curcuma Longa. Tā ir cita šķirne, domāta garšvielām. Noteikti ka liekama iekšā ēdienā krāsai un aromātam, svaiga garšo daudz labāk - tāda sveķaini-piperīgi-eksotiska. Man garšo ja sarīvē gāzētā ūdenī iekšā, tad ir tāds kā tōniks. Šī kurkuma bildē ir Curcuma Aromatica. Tā ir rūgta, tāpēc ēdienam īsti neder, bet dzērienos ir daudz-daudz apetelīgāka, jo smarža ir spēcīga un ir ļoti patīkams rūgtums. -- aromatica esot arī veselīgāka, pārsvarā visi raksti par kurkumas veselīgumu lieto tieši datus no -- aromatica, nevis -- longa.
Šī kurkuma bildē ir Curcuma Aromatica. Tā ir rūgta, tāpēc ēdienam īsti neder, bet dzērienos ir daudz-daudz apetelīgāka, jo smarža ir spēcīga un ir ļoti patīkams rūgtums. -- aromatica esot arī veselīgāka, pārsvarā visi raksti par kurkumas veselīgumu lieto tieši datus no -- aromatica, nevis -- longa.