the lament configurator ([info]morloku_karalis) rakstīja,
@ 2014-01-24 13:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
leaders of men
pirmkārt - ir, ir bišķi baisi skatīties uz Kijevas ielām. tas taču ir gandrīz vai pavisam tuvu. pie viņiem ir auksts, un pie mums ir auksts, tikai pie viņiem vēl papildus aukstumam no slimnīcām nolaupa protestētājus, kas pēc tam tiek atrasti mežā. tikai nedaudz tālāk uz austrumiem - bet vismaz rūpniecība saglabāta un geju nav, vai ne.

bet gribēju parunāt par to no drusku citas puses. konkrēti par mūziku, kas saistīta ar šādiem ļaužu saviļņojumiem. teiksim, wind of change - būtu taču daudz iespaidīgāk, ja tā būtu uzrakstīta pirms PSRS sabrukuma, ne? aprakstīt kaut kādas eksistējošas, ē, plūsmas, tas ir forši, bet, kā saka, viena lieta. būt tādam Lenonam vai kam - viena lieta. cita lieta, savukārt, ir šādas plūsmas radīt. tā negadās bieži, bet gadās. vēsturnieki gan vēl nav tikuši gudri, vai Berlīnes mūri pamatā sagrāva Deivida Haselhofa tobrīd Vācijā populārā dziesma "Looking for freedom", vai arī tur bija arī kaut kādi citi faktori, bet tas man liekas labs piemērs. nu lūk, un ar Ukrainu taču ir līdzīgi, kaut arī grupas, kas raisīja veselas tautas sacelšanos, nosaukumu preses šajās dienās nepiemin. toties to darīšu es - liekas, īsti vietā būtu citēt sava bij.klasesbiedra U., kā izrādījās, pravietiskos vārdus: "psc, šitā ir pasaulē labakā grupa, pizzzģec! eeej tu nost! psc."

jo bija, atcerieties, vēl pirms visiem Euro Maiden, bija taču grupa, kas notvēra, kas pamanīja un saprata to, kas vēl tikai vērpās tad vēl siltajā Kijevas gaisā. un būs, es ticu, ka būs tā - filmām un TV montāžās tur, kur Latvijā skan pacilājoši smacīgs "atmostas baltija, atmostas baltija!", ka Ukrainā pēc gadiem desmit tādās filmu un TV montāžu vietās skanēs "So put your hands down my pants and I'll bet you'll feel nuts; Yes I'm Siskel, yes I'm Ebert and you're getting two thumbs up!"

http://www.csmonitor.com/World/Latest-News-Wires/2013/0911/Bloodhound-Gang-abuses-Russian-flag-now-face-charges

lest we forget.

(starp citu - čali, kurs to izdarīja, arī sauc Haselhofs. just sayin)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tiga
2014-01-25 02:03 (saite)
Tas " tuvu " ir visai nosacīts. Mūsu Kijevas ofisa cilvēki teica, ka tur viss ir okay. Daži no viņiem nav bijuši centrā pat pusgadu, un tas nav nekāds brīnums, jo pilsēta ir liela. Tur dzīvo apmēram 3 milj oni cilvēku. Tā ka tie 300 000 uz tā fona diemžēl nav nekas. Ārpus centra viss ir mierīgi, nerunājot nemaz par citām pilsētām Ukrainā (nu labi, konkrēti zinu tikai par Kerču, kas ir Krimā) - tur nav pat līdzīgu vēsmu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2014-01-25 13:00 (saite)
nu, 10% aktīvu protestētāju - nezinu, vai nekas. bet nu jā. par citām pilsētām it kā dzirdēts - bet tieši Krima, nu, es nezinu pilnīgi neko par Ukrainu visu jaucu, bet tā nav kaut kā vēsturiski ne gluži Ukraina? Vai pavisam jaucu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tiga
2014-01-26 00:38 (saite)
nu, ja es Tevi pareizi saprotu, vēsturiski arī Rīga ir Krievijas impērijas sastāvdaļa, un tāpēc šeit Rīgā visiem pēc noklusējuma jābūt pofig par ES, ka tik RUS. ja? haha. pastāsti kaut ko par tām citām pilsētām!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2014-01-26 18:22 (saite)
nu par tām citām pilsētām es domāju tā, ka ir dzirdēts tas, ko Tu teici :) par Krimu - es nesaku, ka tā vēsturiskā situācija ir "attaisnojums", bet vienkārši iemesls tam, ka Krimas iedzīvotāji varbūt nedomā par lietām to pašu, ko citi ukraiņi. nu es tiešām neko nezinu, bet skatos wikipēdijā, ka starp pasaules kariem, pēc tā sauktā Rīgas miera līguma (nezināju!), Krima bija Krievija, nevis Ukraina, un ukraiņi arī tagad tur ir ~25%, un vēsturiski tas pat ir salīdzinoši daudz. vēlreiz, es te nepaužu nekādu savu viedokli (kas, protams, ir "Eiropas" pusē - kaut vai paskatoties uz to, kādu personāžu Krievija izvēlējusies par savu ielikteni, ir redzams, ka ukraiņiem ar viņiem kopā nekas labs nespīd) - vienkārši mani nepārsteidz tas, ka tieši Krimā atbalsta protestiem nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]morloku_karalis
2014-01-26 18:34 (saite)
nu, tas ir, bija dzirdēts - tagad laikam arī ārpus galvaspilsētas lietas sāk mainīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tiga
2014-01-27 17:06 (saite)
jā, paskat, rekur, piemēram: http://www.apollo.lv/zinas/kvova-izveidota-brunota-gvarde/634181?utm_source=inbox&utm_campaign=news&utm_medium=newsbox

par Krimu jā. ja Tu izmanto tādus argumentus, tad varu tikai piekrist..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?