the lament configurator ([info]morloku_karalis) rakstīja,
@ 2012-10-22 11:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par spīti manai varenajai patikai pret scifi un, mazāk, arī fantasy, es tomēr nevaru skaitīties īsts fantāziju cienītājs, jo man diezgan ļoti besī Ursula Le Gvina. proti, šitais jūrzemes burvis man liekas kaut kas vienkārši - bezjēdzīgs. tagad sāku lasīt "Tumsas kreiso roku", kas man patīk jau krietni labāk, pat tā, ka pavisam patīk - bet pēc priekšvārda izlasīšanas man sākusi besīt pati autore. pat vēl sliktāk, arī nekas no Klārka lasītais nav iepaticies, un ar tādu attieksmīti, nu kas es par scifi unvai fantasy zinātāju un paticēju? nekāds, tāds lūk.

vēl - es nezinu, vai Perveņecka vispār ir lasījusi minēto kreiso roku, bet Gaetāno Krematoss un Tumsas kreisā roka liekas savādi līdzīgas. noskaņa ļoti līdzīga, kaut kādā lielā mērā arī veids, kādā uzrakstīta, mazākā - arī valoda, un pat tādas detaļas kā juceklis ar varoņu dzimumiem. es nerunāju par kaut kādu kopēšanu vai kādām nebūt nesmukām lietām, nebūt nē, vienkārši līdz šim Gaetāno Krematoss likās diezgan unikāls, bet tagad vairs neliekas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2012-10-22 12:09 (saite)
Ursula Le Gvina FTFW. Atskaitot pēdējo "Jūrzemes" cikla daļu, kas man šķita vienkārši sasteigta (bet citādi joprojām līmenī), man burtiski nav bijis, pie kā piesieties nevienā no viņas darbiem and that is a most rare thing indeed.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2012-10-22 12:22 (saite)
(finger)

nē, es pilnīgi piekrītu - nav kur piesieties. The Shawshank Redemption arī nav, pie kā piesieties, tomēr ieraugot to kā imdb labāko filmu ever, facepalms paspruka ne pa jokam. proti, man labāk patīk, ja ir pie kā piesieties, bet ir arī kaut kas masīvi oriģināls, elpu aizraujošs, un to es jūrzemes burvī neredzēju pilnīgi nemaz. spēcīgu ideju es vērtēju daudz augstāk par izcilu izpildījumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?