mmd ([info]mmd) rakstīja,
@ 2019-11-18 09:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latgalīte.
Tātad, man mājās stāv aparāts, kurš pirms 40 un cik tur gadiem maksāja 375 rubļus. Iedomājies - 3 mēnešu inženiera alga par kasti, kas no ārpuses ir "cmuka", bet iekšas ...

Tehniski - iekšas ir fantastiskas. Tas, ka mono - tas ir sīkums. Lai visu to krāšņumu un dziļumu aizvadītu līdz tavām (manām) ausīm, tur ir 4 dažādi skaļruņi. Otrā istabā stāv Yamaha, kas ar visiem saviem dolbijiem un sub-būferiem nespēj iedot tādu dziļumu un telpiskumu skaņai (piem. šo var klausīties līdz bezgalībai https://youtu.be/jvAijRKZdjA).

Bet ir arī kasjaki. Skrūves ieskrūvētas šķībi, viens caurums izurbts nepareizi, tapēc skrūve netiek ielikta un lai turētos - uzsit ar āmuru, pieloca un ... "i tak soidjot". Motors vēl niķojas. Un adatas nav. Un nebūs, jo labas mono adatas (kā izteicās Pēteris no "Latgalītes"), pat Ļeņingradā nav ar uguni atrodamas. Tad, uzklausījuši padomus, atrotījām piedurknes, nopūtām putekļus no lodāmura un devāmies nezināmajam pretī. Jā - vēl neskan Jā, šo to nācās darīt3x un kaut ko laikam salauzām, bet jāatzīst - viena no foršākajām dienām kopā ar bērnu.


PS Izrādās, vidējos un garajos viļņos vēl var dzirdēt cilvēciskas skaņas. Krievu, poļi, itāļu un man liekas, spāņu valodās.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?