Sep. 7th, 2021 @ 11:08 am (no subject)
Es esmu izlēmusi pārtaisīt savu personīgo istabu no tādas, kurā ir ok dzīvot uz tādu, kurā ir forši dzīvot. :) Atcerieties, es jums teicu, ka man parasti šķiet simpātiski dzīvokļi ar grāmatām un/vai mūzikas instrumentiem? 

Nu, lūk, šodien es vēroju maza tipa dzīvoklīšus (LT un Hruščovkas), līdz uzgāju tādu, kurš man iepatikās - likās tāds dikti, dikti mājīgs - krāsu gamma patīk. Virtuve samērā līdzīga manējai - skapīši tādā pašā krāsā, izvietojums līdzīgs. 

 Un pēkšņi tur ir bilde ar skapi, kurā var redzēt, ka viens no iemītniekiem nodarbojas ar radošajām lietām - otas, krāsas, adatu spilventiņš, rotaļlietas (jūs jau zināt, ka man šad un tad patīk uztamborēt kādu rotaļlietu, kaut ko uzzīmēt vai uzšūt?). Un tad pēkšņi ir bilde, kurā ir basģitāra un kombītis (jūs jau zināt, ka es spēlēju basģitāru)?  Dzīvoklītis te



About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]runcis
Date: September 7th, 2021 - 11:22 am
(Permanent Link)
Savu dzīvokli vai istabu Tev visnotaļ ir tiesības iekārtot (un pārkārtot kaut n-reizes), lai tas būtu Tev estētiski ne tikai pieņemams, bet tieši tāds, kādu Tu to gribi redzēt. Un tas ir viens no atslodzes veidiem - ne vienmēr ir iespēja ietekmēt, kā izskatās ielas, transports, darba telpas, tad vēl jo svarīgāk, ka mājoklis ir tāds, kurā pašam ir noteikšana.
PS. tas sludinājuma dzīvoklis tāds ļoti harmonisks izskatās..
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 7th, 2021 - 11:44 am
(Permanent Link)
Jā, tas ir ļoti svarīgi. Man ir izdevies pa lielam virtuvi iekārtot tā, kā man patīk - un tad vienmēr ir prieks tur atrasties. :) Gribu arī istabu tā iekārtot.
[User Picture Icon]
From:[info]kisswithafist
Date: September 7th, 2021 - 11:33 am
(Permanent Link)
Piemīlīgs dzīvoklītis, žēl, ka tik maziņš. Platība apmēram tāda kā mūsu divistabniekam. Es esmu secinājusi, ka, ciktāl mēs par dzīvokļiem, istabu skaits neko nedod, ja tās istabas ir mazas un tizlas, tur pēc tam ir briesmīgs čakars ar iekārtošanu. Piemēram, istabā ar basģitāru divguļamo gultu, visticamākais, iedabūt nevarētu nekādi. Nu vai tikai tā, ka pieeja būtu no vienas puses un ļoti šauri. Nu un arī te dīvānistabā pie loga nevar pieiet :D

Bet ja tīri praktiski, mēs esam ieviesuši galvenajam rokdarbniekam nē bet elektroniķim (daudz sīku detaļu) divus šādus skapīšus, kas ir atzīstami labs sīkkrāmu storage risinājums.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 7th, 2021 - 11:51 am
(Permanent Link)
Jā, maza platība diez kas nav. :( Un Tevis ieteiktie skapīši ir forši, bet man baigi jāsāk domāt, kur tādus iebāzt mūsu dzīvoklītī. Es tāpēc sāku sliekties uz individuāli pasūtītām mēbelēm.
[User Picture Icon]
From:[info]kisswithafist
Date: September 7th, 2021 - 11:56 am
(Permanent Link)
tiem ir riteņi, tos var pārbīdīt, kur nu var iebāzt :D
[User Picture Icon]
From:[info]savanna
Date: September 7th, 2021 - 01:44 pm
(Permanent Link)
Patiesībā istabu lielums ir ok. Tieši mans dzīvoklis, tikai man savādāks iekārtojums un remonta procesā tagad.
Šaurā istabā ir 2.58m.plata, tieši tik pat, cik tā ar guļamgultu. (Tikai jocīgi šaurā leņķī bildēts) Pietiek vieta 1.6m platai gultai ar galvgali pie loga un skapītim katrā gultas pusē.

Lielajā istabā mums ir L veida dīvāns izvelkams. Var arī labi pieliet pie loga.

No šī dzīvokļa var pasmelties ideju virtuvei un vannas istabai, kas vēl ir remonta stadijā.
[User Picture Icon]
From:[info]kisswithafist
Date: September 7th, 2021 - 01:52 pm
(Permanent Link)
Njā, bet ja negrib likt galvgali pie loga, tad 200 cm matracim vēl pieskaita galvgali, gultas malu, ja ir, cik tad tur paliek tā rūme noiet garām. Es bērnībā dzīvoju Brežņeva 75 m2/4 istabu dzīvoklī, kur tagad dzīvo māsas ģimene ar diviem sīkajiem. Sīko gultas vēl kaut kā, bet normālu pieaugušo izmēra gultu pat lielākajā guļamistabā, ja negrib likt ar galvgali pie loga, tad nekā nevar izgrozīties, vietas kājgalī paliek ļoti maz. Iziet var, bet tikpat bieži var arī kājas atdauzīt. Man ir 2,88 platums un ir tā, ir ok, bet drusciņ mazāk liktos pārāk neērti.
[User Picture Icon]
From:[info]neraate
Date: September 7th, 2021 - 02:51 pm
(Permanent Link)
Man ļoti patika, cik ļoti virtuvē saskaņoti aizkari ar ziediem uz plaukta, tasītēm un krēslu brunčiem!
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 7th, 2021 - 03:50 pm
(Permanent Link)
Man arī, man arī. :)
[User Picture Icon]
From:[info]dombrava
Date: September 7th, 2021 - 10:10 pm
(Permanent Link)
Varbūt tas ir viens no manas nomāktības iemesliem,ka man vairs nav īsti tādas istabas, ko varētu pati forši iekārtot, tā kā vēlos.