i'm a big big girl in a big big world..
 
2nd-Nov-2014 10:55 pm
Kur lai meklē iedvesmu kaut kā gatavošanai? Ko var pēc iespējas ātri pagatavot un kas būtu garšīgi, bet ne dārgi?
Ir sajūta, ka zinu kādas dažas receptes, kas jau kādu laiku iet uz riņķi, un neko no tā vairs negribas..
Comments 
2nd-Nov-2014 11:00 pm
jep, man ar te tāds riņķa dancis. zupa, sautējums, makaroni, krāsnī cepti dārzeņi, zupa, sautējums... nu Tu saprati :D
3rd-Nov-2014 12:23 pm
Apmaināmies ar savām booringajām receptēm? Varbūt tomēr kāda pērle un kaut nedaudz dažādība..
Mums biežs viesis ir biešu zupa, vienreiz vārīju pupiņu zupu ar žāvētām ribiņām (bja labs, pēc fotoreceptes.lv, tikvien baisi noņēmos), kkad bija vistas ar dārzeņiem (un mazo zaļzirnīšu bundžu).
Malts liellops dažādās variācijās - kaneloni, lazanja, vnk mērce pie kartupeļiem/ makaroniem, kokletes.
7dienās pankūkas. Reizēm biezpiena plāceņi vai kartupeļu vai kabaču pankūkas.
Cūka nav mums pārāk iecienīta. Retu reizi uztaisām kādu cepeti.
Un lielu daļu no šitā visa mana meita nelieto, tāpēc vienmēr ir kāda palieka no iepriekšējām maltītēm (vai sasaldēti biešu zupas dārzeņi :) ), ko viņai vēl piedāvāt.
Putras īpaši nelietojam.
Vajadzētu dažādākus dārzeņus.
3rd-Nov-2014 11:44 pm
es samērā bieži vāru pupiņu zupu. lieku to gaļu, kas man ir, atkarībā no gaļas vāru ilgāk vai ne tik ilgi, ja gribu, pirms tam gaļu apcepu uz lielas uguns,b et galīgi nav obligāti, kad nav gaļas, vispār bez gaļas. galīgi nenoņemos. pupiņas var iemērkt kaut dažas h iepriekš, vien jāaplej ar verdošu.

patīk šķelto zirņu zupa, dārzeņu biezzupas (savāru jebkādus dārzeņus un sablenderēju).

mēs diezgan bieži visko liekam krāsnī. dārzeņus un tā.
zinu, ka nevajadzētu, bet diezgan daudz ēdam vistu. krāsnī, ķīnieštipa ar dārzeņiem pannā. vistas krūtiņas ir arkārtīgi viegli apviļāt rīvmaizē, virsū uzmest pāris zilā siera gabalus un krāsnī kopā ar kādiem dārzeņiem un kartupeļiem iekšā. vai, piemēram, biezeni.

makaronus ēdam pilngraudu, pamatā ar paštaisītu tomātu mērci un klāt jebko, kas ir mājās. nu tur kāda gaļa, vai tuncis vai zilais siers. abi A. par tiem sajūsmā :)

mēdzu taisīt plovu, rīsus ar dārzeņiem (vārīti rīsi + sacepti dārzeņi sajaukti ar garšvielām).

man ļoti patīk viena A. mammas recepte. apcep vistu, uzlej baltvīnu (gan jau var arī buljonu), iemet ripiņās grieztus burkānus, tomātus, garšvielas, vāri līdz gatavs. tas pats ar citu gaļu, bet tad sarkanvīnu. ļoti garšīgi, var pielikt arī citus dārzeņus, protams. var taisīt daudz un tad saldēt.

ā, man vēl patīk sautējumi.
3rd-Nov-2014 09:26 am
Nu, bet "bērniem piemērotu, vai ne? Tas uzreiz sarežģī...
3rd-Nov-2014 12:12 pm
Mhm, ļoti vēlams, lai tur būtu arī dārzeņi gabaliņos un liellops (meitai viegli paņemt un dzelzs trūkums). Gandrīz katru nedēļu ēdam biešu zupu. Vīrs pasācis ēst ārpus mājām. :D
3rd-Nov-2014 01:09 pm
Pupiņu zupu? (pupas var laikus iemērkt, daudz savārīt un kaut saldētavā pa porcijām glabāt) Vienīgi ar svaigu nevis žāvētu gaļu zupu.

Bietes starp citu garšīgas vienkārši izceptas - sagriež svaigas kubiciņos (1x1x1cm) un uz pannas sacep tik drusku taukvielās, neko vairāk klāt neliekot. Saldas :) Veselīgās dzelzs končiņas.

Čili ar gaļu bez čili? :)

Vispār, cik no svara ir tieši "ātri", varbūt der vienkārši "nav daudz jādara un ilgi jāstāv klāt"? Tur jau ar` visādi varianti paveras.
3rd-Nov-2014 01:35 pm
Es vienkārši mēdzu kartupeļus uzvārīt, izslēgt, apsegt, un iet uz skoliņu pēc M. Tikmēr kartupeļi paši izsutuši gatavi, bet nav arī pārvārījušies. Tāpat ar visādiem griķiem, rīsiem, sautējumiem.
Tad vakariņas ir gatavas gandrīz uzreiz pēc pārnākšanas mājās.

Kotletes gatavoju (kāreiz, tagad vairs vispār tās negatavoju) cepeškrāsnī, tad nav jāstāv pie pannas, var ar bērniem rotaļāties.
Un tad visi cepeši un cepeškrāsnī gatavotie dārzeņi, kam ar nav klāt jāstāv.
This page was loaded Apr 19th 2024, 2:02 pm GMT.