302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
Tas ir daudz mazāk spekulatīvi (skaties kā gribi, zinātniskās sabiedrības konsenss šobrīd ir tāds, ka klimata izmaiņās ir būtisks antropogēnais faktors) par, piemēram, iespējamiem asteroīdu triecieniem, kuru sakarā šobrīd visiem tomēr ir skaidrs, ka ir nepieciešama novērošanas un agrīno brīdinājumu infrastruktūra un ka ir jāliek pamatus arī aizsardzības programmai.

Pie tam, arī tad, ja šīs pārmaiņas būtu tīri dabiskas, tas mainītu samērā maz – tas varbūt atceltu vajadzību pēc izplūdes gāzu kvotām, taču tas nemainītu faktu, ka, CO2 daudzumam atmosfērā un ūdenī turpinot pieaugt, tas radīs pakāpeniskas nevēlamas izmaiņas gan klimatā, gan biosfērā, un ļoti pēkšņas katastrofāli nevēlamas pārmaiņas, ja temperatūras pieauguma un aizpolārā loka sasaluma kušanas rezultātā notiktu iepriekšminētais metāna hidrāta "šāviens".

Kas attiecas uz dabas resursiem, tad CO2 un metāns nekur negrasās pazust un (vismaz man) nav arī skaidrs, kādos veidos tas varētu notikt. Ilgākā laikā metāns atmosfērā sadalās, bet atkal par CO2 un ūdeni.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?