302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
Tieši tikpat daudz vardarbības un, pēc mūsdienu standartiem vērtējot, ārprāta var atrast Bībelē (gk. Vecajā derībā, bet oficiāli taču to kristiešiem neviens nav atcēlis), taču uz tā pamata reti kurš apgalvos ka katrs mūsdienu kristietis ir reāls vai latents fanātiķis-raganu dedzinātājs. Gan kā reliģija, gan kā to pavadošais tradīciju kopums islams ir man ļoti dziļi nesimpātisks, runa ir tikai par to, ka (tieši tāpat, kā citās reliģijās) mūsdienās ne tuvu visi vairs seko katram "stāv rakstīts" burtam.

Par automatizāciju un darbaspēka sastāva prognozējamajām pārmaiņām es kādā brīdī noteikti uzrakstīšu garāk un atsevišķi, tā ir pārāk plaša un detalizēta tēma, lai to iztirzātu komentāros. Ļoti īsumā — ja vēl pirms desmit gadiem par gaidāmu strauju un visaptverošu "melnā darba" un apkalpojošās sfēras automatizāciju (gan caur mašinēriju, gan elektroniskajiem servisiem/pakalpojumiem) runāja galvenokārt futūristi un citi teorētiķi, tad šobrīd tās ir jau pārsteiguma momentu zaudējušas prognozes lielajos ekonomikas pārskatos un statistikas apkopojumos. Cilvēku darbaspēks šajās jomās, protams, neizzudīs, taču pēc šībrīža datiem, šķiet, var rēķināties ar līdz pat 75 .. 80 procentu redukciju nākamo 20 gadu laikā.

Kas attiecas uz "white flight", tad tur kā viens no atklātajiem jautājumiem joprojām ir tas, cik lielā mērā tā ir reakcija uz kādu reālu etniski asimetrisku apdraudējumu un cik lielā — "rage quitting" no sabiedrības, kurā "liberasti" ir uzvarējuši, proti, kurā segregāciju un aparteīdu vairs neizdosies sagaidīt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?