25 July 2022 @ 08:36 am
Mom guilt  
Lai arī bērns tevi padara par labāko, iespējamo sevis versiju, pēkšņi arī tiek izgaismotas VISAS tavas siltās izvēles un kļūdas un briesmīgums. Tu konstanti jūties uz panikas robežas, par pilnīgi visu vainīga, un kā mazā lāme kāda tu vienmēr esi bijusi un būsi. Tavs bērns tup kā mazs dieviņš un skatās uz tevi ar visuma piedodošajām, laipnajām acīm, nemaz nezinot vai neinteresējoties par to cik tu esi slikta un vāja. Bet nekas, jo tu to tagad zini un redzi viņa vietā.

Kad ir bērns, tu visu dari tūkstošreiz vairāk un smagāk, bet nekad neizdari pietiekami, un izdari neticami slikti kaut kā, priekš sava mazā ķēniņa.

Bet tu turpini sevi izdzīt, jo kad mājās ir ieradies Dievs, tad šis ciemiņš ir jāapkalpo un jagodā bezgalīgi.

*

Jeb, es tikai tad atzīšu, ka esmu sufficient māte, kad māja būs kārtīga, es būšu izcepusi toddler-friendly pankūkas, un būšu tik jestrs rotaļbiedrs, kā Pipins un Merijs.
 
 
( Post a new comment )
kihelkonna[info]kihelkonna on July 25th, 2022 - 11:05 am

pēc dažpadsmit gadiem kopā ar bērniem es domāju, ka mazam bērnam svarīgi no šīs dzīves ir ņemt ne (tikai) to, ka putekļi uz skapja noslaucīti, bet ka dzīve ir baudāms pasākums, kurā jājūtas labi. varbūt saīsini tos mājas darbus un vairāk pievērsies priekam. jo viņš pašlaik ir zināmā mērā savienots ar tevi, un par dzīves pamatu ņem tavas pārliecības, tādas kā "esmu slikts un vājš, es nekad neizdaru pietiekami, man vajag sevi izdzīt, es pie visa esmu vainīgs".

ej nu sazini. nekad nav pilnīgi labi, bet bērnam nevajag tavu "es esmu slikta".
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on July 25th, 2022 - 11:22 am
To jau ka esmu slikta, zina tikai Dievs un Ciba. Bērns tikai redz, ka viss ir aizraujoši, pat ja nekārtība, un kārtība uzrodas maģiski pēc tam, kad viņš ir pagulējis. Ir ok, es vaimanas atļaujos ļoti reti, savā nodabā, jo zinu taču, ka viņas ir tizlas un neatbilst īsti patiesībai, jo kopumā viss ir heaven on earth.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on July 25th, 2022 - 11:33 am
:) pavaimanāt arī der :)
(Reply) (Parent) (Link)
belmondo[info]belmondo on July 25th, 2022 - 12:27 pm
"Tu konstanti jūties uz panikas robežas" - es tik ļoti ar šo spēju identificēties. Paldies.
(Reply) (Link)