21 March 2022 @ 12:18 pm
 
Kristietības slikti izskaidrotās vai vismaz nepietiekami adresētās (tā lai sasniegtu meinstrīmu) problēmas.

Kristietība ir ļoti strikta pret to ko drīkst un ko nedrīkst. Desmit baušļi ir tik stoiciski nepielūdzmi un aprauti nediskutējami. Un tad no viņiem izriet visādi dos and don'ts.

Bet tikmēr Dievs mīl visus perdeļus pēc kārtas, un attaisno pat pretīgākos viepļus - anything goes, Putins viņam ir tikai mazs nomaldījies kaķēns.

Tātad loģika ir tāda - dari tikai labu, bet ja nespēj, ir OK, jo tu tikuntā esi vērtīgs un mīlams.

Plus vēl, visi tie gadījumi kur viņa bērnus ir pārņēmis sātans ar savām piecdesmit nokrāsām.. vai tie vēlaizvien ir tad Viņa bērni, vai inkubējies un izdzimis kaut kas cits jau no viņiem? Un ja ir izdzimis sunpurnis no viņiem, tad vai sunpurnim ir equal loving rights to freedom of will?

Viss ir ļoti neskaidri. Bieži atbilde ir tikai - neskaties uz ļaunumu, mind your own business, neskaties atpakaļ, fokusējies tikai uz labo, ziņkāre ir ļaunuma pazīme, un varbūt ka zinātkāre arī.

This is where so many people are lost and aversed.

Kāpēc Dievs savas mīlestības vārdā nevarētu iejaukties un palīdzēt iznireļiem saskatīt gaismu? Viņš taču it kā visu laiku visiem palīdz, iedvesmo, sijā žēlsirdību kā pavasaris saules starus.

Vai ir laba mode atļaut ļaunumu atļaušanas pēc? Kaut kā ciniski..
 
 
( Post a new comment )
[info]methodrone on March 22nd, 2022 - 10:35 am
Es nezinu vai ir, es sevi pieskaitu pie meinstriima, taapeec arii ieraksts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on March 22nd, 2022 - 12:13 pm
Nē, nu, visā visumā kristietībai ir problēma ar to, ka dievs ir vienlaicīgi visuzinošs un visuvarošs, un tai pat laikā pieļauj visu to, kas notiek uz Zemes.

Katram kristietim tam ir savs skaidrojums, kas var mainīties atkarībā no tā, cik un kādu ciešanu pasaulē viņš apzinās un ir redzējis, bet nekādu šausmīgi daudz variantu, cik atceros, tur nebija.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 22nd, 2022 - 12:49 pm
Nu jā par to arī ieraksts. Tikai es piemetinu, ka teorētiski ir saprotams kāpēc atļauj - jo visiem viņa bērniem pienākas vinelīdzīga brīvā griba, pat ja viņi ir nepaklausīgi (tur galinot un izvarojot.....)

Un jā problēma ir tajā - vai tā ir mīlestības izpausme pat nemēģināt mainīt ļaundaru prātus, pavisam konkrēti - Putins no rīta pamostas un domā - uzmetīsim vēl vienu raķetīti, Dievs ieplivinās apziņā un saka - labāk nē, tad tev sirsniņa būs skaidrāka un viss būs tik jaukāk, davai?

Par citām slitkām lietām, ko dara daba ne cilvēki, nemaz nesākšu..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on March 22nd, 2022 - 01:00 pm
Nē, nu, vai nu ir brīvā griba vai nav. Ja ir, tad nekāda apziņas plivināšana jau būt nedrīkst.

Bet, manuprāt, kristiešim ir sort-of avārijas exits tas, ka viņi drīkst uzskatīt, ka dēļ brīvās gribas tieši viņi (cilvēki) ir tie, kam būtu jāmaina ļaundaru prāti, ne jau dievam.
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on March 22nd, 2022 - 05:47 pm
Nevar nepieļaut, jo Radība nav algoritms/funkcija priekš noteikta mērķa veikšanas noteiktā procedurālā kārtībā. Radība nav datorprogramma un mēs neesam NPC (ok, nerunāju par visiem lol).
(Reply) (Parent) (Link)