08 March 2022 @ 04:37 pm
No way to live.  
Jaunie tenanti no iepriekšējā dzīvokļa atsūtīja groteskas bildes, ka atskrūvējuši no guļamistabas sienas skapi un tur bijusi grandioza melnā pelējuma ballīte..

Es nojautu, ka aiz tā skapja slēpjas bubulis, bet biju in denial par to cik viņš ir sasodīts, un ar bad faith Domestos samērcētu lupatiņu slaucīju tik apkārt. It is truly gross and I am thoroughly traumatized by this neverending mould horror story.

Man netraucē mazas samtainas pelītes vai pat kāds kraukšķīgs prusaciņš, bet pelējums ar savām iznireļa sporām, kas iemājo pēc tam ķermenī un aug kā kaut kāds zombijparazīts ir so thoroughly repulsive, ka it's such tough titties of desperation. Es nolādu dienu, kad daba izdomāja pelējumu, un vispār Dievs.. es saprotu ka viņa ceļi ir neizdibināmi, bet pelējums - really? Was it that necessary? Please - why?

Un protams, līdz ko izvācāmies no sapelējušā elles ķēķa, tā jušana pavisam citādāka, bumbucītim ekzēma pārgāja, man vairs nav jāšķauda un jāšņaukājas un galva nesāp, dzīve ir gaiša tīra un svaiga. I feel like I'm released from a dungeon of mouldy misery. Nekāds vairs Domostos raupjais smārds gar sienām, un histēriska futile vēdināšana -3 grādos, impotents dehumidifier kas ir all hum no deed.

Vienīgais, man tagad ir paranoja, ka ar savām drēbēm un diviem atvilktņu skapīšiem atvedām sātana sporas, un ka viņas varētu iesēties šeit.. that said es nezinu smalkās detaļās kā mould contamination works.

Mans sapnis ir kādu dienu dzīvot mājā, kur ir laba insulācija, un kur aiz loga ir labs klimats, tā lai viss būtu sauss, tīrs, gaišs un lai pelējums būtu tikai slikts sapnis no citiem laikiem.
 
 
( Post a new comment )
gnidrologs[info]gnidrologs on March 8th, 2022 - 07:47 pm
LSD laikam taisa no kāda pelējuma sēnēm.
Tev derētu padomāt par šādu ierīci priekšnamā.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2022 - 12:04 pm
Lols, pretty much.. planet of mould.

For reals par LSD? Well, it would be nice to be tripping from mould on my walls. Having to deal with it was a bad trip in a sense..
(Reply) (Parent) (Link)
iokaste[info]iokaste on March 8th, 2022 - 07:53 pm
pelējums neattīstās vēntilētās vietās. der nopirkt higrometru un sekot mitruma līmenim, aiz visiem skapjiem gultām atstāt spraugas, turēt maz priekšmetus. arī iekštelpu remontos izmantot elpojošās fasādes krāsas. nesiltināt māju.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2022 - 12:06 pm
Bet ja gaiss ar kuru ventilee pats ir sapeleejis un mitrs - generally whole of UK? Man maajaas mitrums regulaari bija ap 60-70, lai arii ventileeju kaa deranged.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
iokaste[info]iokaste on March 9th, 2022 - 01:05 pm
var iegādāt mitruma savācēju, aprox 150€
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2022 - 02:02 pm
As per ieraksts, all hum no action.
(Reply) (Parent) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on March 8th, 2022 - 08:36 pm
ja viņam nav, kur augt, tad pelējums neaugs. tā jau tās sporas droši vien kaut kur gaisā visu laiku dzīvo, bet gana sausās/siltās vietās neattīstās.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2022 - 12:07 pm
Tas mani nomierina mazliet.
(Reply) (Parent) (Link)
J. S. Badger[info]217 on March 8th, 2022 - 08:44 pm
pelējums ir kaut kāds uk lāsts. mums iepriekšējā mājā aiz grāmatakapja saauga. man ir aizdomas, ka šobrīd virtuvē aiz virtuves skapīšiem visa siena arī ir viens liels pelējums, bet tur nevar piekļūt nekādi, tikai visu virtuvi nojaucot, nezinu ko izdarot ar to sienu un sākot no nulles.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2022 - 12:09 pm
Yup.. I am yet to live on premises without it. It always comes. Es ceru, ka juus savu jauno bungalow izpeetiijaat! :D That said, varbuut uz salas buus labaaks gaiss fingers crossed. It is the humidity that gets you..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on March 9th, 2022 - 12:18 pm
R. uz salas pastiprinās astma :D man šķiet, ka tur ir varbūt pat mitraks, jo pie jūras, un tur vienmēr aukstums griež vairāk, kgan varbūt tas no vēja. bungalo it kā nekādas pelējuma pazīmes nemanīju, bet zinkā, parasti pirms nāk cilvēki skatīties, viegli jau piekrāsot, uz to brīdi nepateiksi :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2022 - 02:56 pm
At least if there is an issue, juus esat iipashnieki un varat visu saremonteet un sakaartot. A jums buus taada lieta kaa kaut kaads structural engineer kas izpeeta maajas kvalitaati pirms pirkshanas?
Man maasai, kas gribeeja pirkt vienu maaju, taads izpeetiija un atklaajaas ka ir damp issue and other things, so beigaas izraadiijaas ka she would have to pay lots of monies to fix it, so it wa snot worth it.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on March 9th, 2022 - 03:02 pm
jā, home buyers survey, R. jau šodien bukos, laipēc iespējas ātrāk uztaisa; mums esošajai mājai diezgan labi visu aprakstīja
(Reply) (Parent) (Link)